7 gode fordele ved luft til vand varmepumper

7 gode fordele ved luft til vand varmepumper

Published at: 2022-05-02
Kategorier: Før Installationen
Er du på udkig efter en luft til vand varmepumpe? Vil du høre hvilke fordele luft til vand varmepumper kan give dig og din bolig? Læs denne artikel, og bliv klogere på de moderne luft til vand varmepumper.

Efter en urolig start på 2022 i det østlige europa, er varmepumper kommet i stort fokus i medierne, regeringen og blandt den almene danske boligejer. Det skyldes primært de svingende gaspriser.

Regeringen har som mål at få danskerne væk fra gassen ved at skifte til fjernvarme og varmepumper. Det bliver dog sandsynligvis ikke alle boliger i Danmark, der får mulighed for at få fjernvarme.

De steder hvor fjernvarme ikke bliver tilgængeligt, kan en luft til vand varmepumpe være den helt rette løsning. Luft til vand varmepumpen kan nemlig helt erstatte dit gamle olie- eller gasfyr, ved at udnytte den varme der er i luften.

Varmepumpens udedel henter den varme, der er i luften ved ventilator og en varmeveksler. Varmen bliver blandt andet brugt til at opvarme brugsvand, radiatorer og gulvvarme i boligen. På den måde kan en luft til vand varmepumpe altså dække hele centralvarmeanlægget.

1 - Energi effektiv varme fra luft til vand varmepumper

Ved luft til vand varmepumper finder du en energieffektiv varmekilde. De fleste moderne varmepumper er nemlig 3-5 gange mere energieffektiv end en el radiator. En luft til vand varmepumper bruger nemlig el.

På den måde kan du bedre vide, hvor du får din energi fra. Danmarks elnetværk bliver desuden kun grønnere og grønnere, hvilket betyder at din luft til vand varmepumpe kun går i samme retning i fremtiden.

2 - Luft til vand varmepumper er billigere og nemmere at etablere end jordvarme

En luft til vand varmepumpe installation og montering kan godt se meget dyr ud i første omgang. Før den komplette montering er færdig, kan installations beløbet godt lyde på 100.000-120.000 kr. Det vil for de fleste være en meget dyr omgang. Der er dog gode argumenter rent økonomisk i de næste fordele.

3 - Investeringen af luft til vand kan betale sig selv hjem

Der følger nemlig store fremtidige driftsfordele med en luft til vand varmepumpe. Du kan se frem til at spare mange penge de kommende år, hvor det ikke er unaturligt at kunne spare 10.000 kr eller derover årligt i forhold til olie- eller gasfyret.

4 - Mulighed for offentlige tilskud ved luft til vand varmepumper

Selvom installationen af luft til vand varmepumpen er dyr, er der økonomisk støtte/hjælp at hente fra det offentlige. Det er i flere perioder om året muligt at søge om økonomisk tilskud på montering af luft til vand varmepumper.

→ Læs mere om: Tilskud til luft til vand

5 - Luft til vand varmepumper bruger naturens egne ressourcer

Overvejer du at skifte til en luft til vand varmepumpe, er det på samme tid et skridt i den grønne retning. Luft til vand varmepumper benytter nemlig en vedvarende ressource i form af luften til at opvarme dit hjem.

En varmepumpe bruger naturligvis strøm. Imens det danske el netværk bliver grønnere i fremtiden, betyder det samtidig at en luft til vand varmepumpe bliver grønnere. I fremtiden vil en luft til vand varmepumpe formodentlig være total vedvarende og miljøeffektiv opvarmningskilde. 

6 - Luft til vand varmepumper er det rette alternativ i områder uden fjernvarme

Der kommer mere fjernvarme i hele Danmark de kommende år. Det betyder dog ikke, at hele Danmark kommer til at blive dækket. Der vil stadig være områder, hvor det ikke vil være muligt at få sin bolig eller sommerhus over på fjernvarme.

I disse situationer vil en luft til vand varmepumpe være den rette løsning, når pillefyr, olie- eller gasfyr skal erstattes.

7 - Luft til vand varmepumper kræver ikke løbende vedligeholdelse, men blot et årligt serviceeftersyn

Ved luft til vand varmepumper skal du ikke forvente løbende vedligeholdelse. Luft til vand varmepumper kræver nemlig kun et årligt serviceeftersyn. Her bliver varmepumpen tjekket, så du er sikker på den stadig yder det den skal.

→ Læs mere om: Luft til vand service

Giver en luft til vand varmepumpe nok varme til hele mit hus?

Det gør den, hvis du vælger den i samarbejde med din forhandler. En luft til vand varmepumpe skal nemlig kunne dække hele husets varmebehov, hvilket betyder det er vigtigt at vælge den rette model. En luft til vand varmepumpe skal kunne fungere som din primære varmekilde. 

Hvad er den bedste luft til vand varmepumpe?

Den bedste luft til vand varmepumpe, er den varmepumpe, der passer bedst til dit forbrug og boligens størrelse. En luft til vand varmepumpe skal gerne vælges rigtig i første omgang, da man ikke bare lige skifter til en ny varmepumpe senere. Luft til vand varmepumpen må hverken være for kraftig eller for svag i ydeevne til huset/boligen.

NovaSolar har mange års erfaring med valg, installation og service af luft til vand varmepumper. Vi kan hjælpe dig med at finde det rette valg, hvis du tager kontakt til os. Vi er 100% ærlige, og hvis din bolig kræver en luft til vand varmepumpe, som vi ikke kan tilbyde, forsøger vi ikke at lokke dig med et dårligere valg. 

→ Lad os hjælpe dig: Få et personliggjort tilbud

Er luft til vand varmepumpen eksempelvis for kraftig til huset, kommer den til at opvarme meget mere vand end man reelt har brug for i husstanden. Omvendt hvis den er for svag, kan den ikke nå at opvarme nok vand, og kommer derfra til at køre på højtryk konstant.


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe