• Panasonic Pro Partner
  • Over 50.000 kunder
  • Landsdækkende montage
  • Gratis levering på alt

Hvad betyder SCOP værdien?

SCOP værdien viser hvor energieffektiv varmepumpen er over et helt år. En varmepumpe med en SCOP værdi på over 3,5 er meget energieffektiv.Hvad betyder COP værdien?
COP værdien er den gamle måde at måle hvor energieffektiv en varmepumpe er. Nu bruges der SCOP værdi som viser varmepumpens effektivitet over et helt år.Hvor skal jeg placerer min varmepumpe?
I det rum du vil have opvarmet hurtigst og opholder dig mest. - En varmepumpe kan opvarme store arealer, men varmen vil altid være højere jo tættere man befinder sig på varmekilden.

 

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?
 Du skal vælge en varmepumpe som kan opfylde dine behov uden at være overdimensioneret.
- Flere faktorer fortæller hvad en varmepumpe kan og ikke kan, de to vigtigst er SCOP værdien og hvor stor en kapacitet varmepumpen har.
- Hvis du er i tvivl om hvilken varmepumpe du skal vælge, så ring til os på 71 99 94 93.Behøver jeg virkelig at få foretaget et årligt serviceeftersyn på min varmepumpe? 
I Danmark er det et lovkrav, at man får foretaget et årligt serviceeftersyn på varmepumper med mere end 1 kilo kølemiddel. Desuden opretholder du producentens garanti når du får foretaget et årligt serviceeftersyn. 

 

 

Hvad koster et lovpligtigt eftersyn på min varmepumpe?
Medmindre der er gået noget i stykker på anlægget, skal det ikke koste mere end 1.000-1.300 kr. Hos NovaSolar kan du altid få et serviceeftersyn til kr. 995,-Kan jeg styre min varmepumpe med min Smartphone?
Ja, hvis du tilkøber en AirPatrol eller Melissa M-climate kan du styre din varmepumpe via en gratis app på din smartphone. AirPatrol og Melissa M-climate virker med alle typer varmepumper, som vi forhandler.

 


Hvad koster en varmepumpe at vedligeholde?
Som udgangspunkt er der ingen uforudsete udgifter mht. vedligehold af en varmepumpe. I følge loven skal man have et årligt serviceeftersyn, det koster omkring 1000-1300 kr. Udover det, er det ingen udgifter til vedligehold.Hvor lang tid holder min varmepumpe?
Hvis du får foretaget et årligt serviceeftersyn og har købt en varmepumpe fra et kendt mærke som f.eks. Panasonic, Mitsubishi, Toshiba eller Pioneer så kan din varmepumpe holde 10-15 år.Kan jeg få energitilskud ved køb af en luft- til luft varmepumpe?
Ja, du kan få energitilskud ved køb af luft- til luft varmepumpe, hvis du køber en varmepumpe der er på Energistyrelsens varmepumpeliste. Den kan du finde her:

http://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/varmepumpelistenMå jeg selv montere min varmepumpe?

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke at du monterer varmepumpen selv. Du må som privatperson gerne selv opsætte varmepumpen, men det er ulovligt at tilslutte varmepumpen selv, hvis ikke man er uddannet køletekniker med KMO-certificering.
Vores erfaring siger: De penge, som man bruger på at få en professionel fagmand til at montere sin varmepumpe, er godt givet ud.Er det en god idé at montere udedelen i loft eller væg?
NEJ, det er en meget dårlig idé at montere udedelen i loft eller væg. Udedelen har brug for masser af frisk luft og derfor er det bedst at placere udedelen der hvor fabrikanten siger, at den skal stå.Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe til mit sommerhus?
Fordi med en varmepumpe kan du holde dit sommerhus frostfrit om vinteren, samtidigt vil en varmepumpe forbedre indeklimaet markant. Som prikken over i´et er en varmepumpe op til 4 gange så energieffektiv som alm. elvarme.Hvilken varmepumpen skal jeg vælge til mit sommer- eller fritidshus?
Vi anbefaler sommerhusmodellerne fra Panasonic eller Mitsubishi.
Panasonic´s NE-serie er udviklet til sommer- og fritidshuse i norden og har blandt andet en funktion, der