• Panasonic Pro Partner
  • Over 50.000 kunder
  • Landsdækkende montage
  • Gratis levering på alt

1. Dit Behov

Det vigtigste er, at du køber en varmepumpe der dækker dit behov uden at være overdimensioneret. Vores mindste luft til luft varmepumper starter ved 5 kW og kan dække boliger op til 100m2. Vores største luft til luft varmepumper har en ydelse på 7 kW og kan dække boliger op til 155m2. Du skal vælge en varmepumpe med en ydelse som er højere end din bolig's varmetab. Du kan bruge vores varmepumpe-beregner på forsiden eller ringe til os for at få personlig vejledning.

2. Varmepumpens SCOP-værdi

SCOP står for `Seasonal Coefficient Of Performance` og angiver hvor energieffektiv varmepumpen er. SCOP værdien måles ved en udendørstemperatur på 7 grader og en indendørstemperatur på 20 grader.Hvis en varmepumpe har en SCOP-værdi på 5, betyder det at hver gang varmepumpen bruger 1kW, producere den 5kW varmepumpe. Det betyder at varmepumpen i gennemsnit er mere end 5 gange så energieffektiv som en traditionel el-radiator. Jo højere SCOP-værdien er, desto bedre virkningsgrad. Og større besparelse. Vores bedste varmepumpe - Panasonic VZ9SKE - har en høj SCOP-værdi på 6,2.Vi anbefaler at du køber en varmepumpe med en høj SCOP-værdi, hvis du ønsker at bruge varmepumpen det meste af året.

3. Varmepumpens lydniveau

Varmepumpens lydniveau er vigtigt for mange kunder. Især varmepumpens lydniveau fra indedelen er vigtigt.

Vores mest støjsvage modeller er listet nedenfor:

• Panasonic HZ25UKE-5- 18 dB(A)
• Panasonic HZ25UKE - 18 dB(A)
• Panasonic HZ35UKE - 18 dB(A)
• Panasonic VZ9SKE - 18 dB(A)
• Panasonic NZ25VKE - 19 dB(A)
• Panasonic NZ35VKE - 19 dB(A)

4. Varmepumpens funktioner

Der er mange forskellige luft- til luft varmepumper på markedet og de fleste af dem har forskellige funktioner.Frostsikring, Nanoe-G luftrensning, sollyssikring, hyperheating, vinterdrift, humanheating og weekly timer er alle funktioner som enten forhøjer energibesparelsen eller giver øget komfort i hjemmet. Til alle varmepumper kan der tilkøbes enten et WiFi eller et GSM modul, som gør det muligt at fjernstyre varmepumpen via mobiltelefonen. På den måde vil du altid kunne styre din varmepumpe, uanset hvor i verden, du befinder dig.

5. Lovgivning og terminologi på varmekilde - primær/sekundær varmekilde

En luft/vand varmepumpe kan anvendes som primær varmekilde. Dvs. at man kan få godkendt denne som central varmeanlæg til huset, iht. bygningsreglement mv. – dog skal denne stadig individuelt dimensioneres og designes – f.eks. ift. radiatorer og/eller gulvvarme.

En luft/luft varmepumpe er som udgangspunkt aldrig en primær varmekilde, men en sekundær varmekilde, som supplement til en primær varmekilde. En luft/luft varmepumpe vil altid have den største effekt i det rum den er placeret i (inde-del) og afhængig af åben/lukket rumfordeling samt bygningens øvrige specifikationer – som varmetab og hvor let luften kan cirkuleres rundt – vil den dække behovet afhængigt af hvordan den placeres og dimensioneres.

Derfor er det altid vigtigt at gøre sig klart hvad ens behov er, dette hjælper vi gerne med, men en luft/luft varmepumpe kan ALDRIG erstatte en primær varmekilde, som pr. definition skal være i et hus, da denne primære varmekilde skal kunne opvarme alle rum og indstilles separat i alle rum.

At mange faktisk bruger luft/luft varmepumper som primær varmekilde er et andet kapitel, men vi skal gøre opmærksom på, at det ikke forholder sig sådan i teori og bygningsreglementer mv. – En luft/luft varmepumpe er en meget god supplementsvarmekilde, der tilmed cirkulerer luften og dermed skaber et bedre indeklima.

En luft/luft varmepumpe er en meget billig suppleringsvarme og man kan meget vel spare en del på at anvende varmepumpen meget. Vi anbefaler dog ikke at man udelukkende opvarmer med luft/luft varmepumper med mindre alle rum kan individuelt indstilles eller er forsynet med varmepumpe.

 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe