• Panasonic Pro Partner
  • Over 50.000 kunder
  • Landsdækkende montage
  • Gratis levering på alt

At vælge den rigtige placering af varmepumpens inde- og udedel er uhyre vigtigt.

Man skifter næsten aldrig placering, når varmepumpen først er monteret, da dette både er dyrt og bøvlet. Derfor er det vigtigt, at vælge rigtigt første gang. Vores montører har sammenlagt erfaring fra over 2.000 varmepumpe-monteringer og kan derfor give professionel rådgivning om placering når de befinder sig på din adresse.

Vores vejledning er, at udedelen placeres minimum 10 cm over jordniveau og minimum 10 cm fra væg, fordi der i løbet af vinteren kan løbe meget kondensvand ud som kan fryse til is ved minusgrader.

Det er også vigtigt, at udedelen bliver placeret et sted, hvor der ikke er nogen forhindringer for luftstrømmen. Vi anbefaler, at man placerer sin udedel i det fri og ikke i garage, loft eller kælder.

» Placering og montering af luft til luft varmepumper. Læs mere

Indedelen skal placeres i det rum der ønskes opvarmet først og skal gerne monteres i et stort og åbent rum. Indedelen kan placeres både højt eller lavt alt efter ønske, men hvis du placerer din indedel lavere end din udedel skal du tilkøbe en afløbspumpe for at komme af med det overskydende vand. Derfor anbefaler vi, at du placerer din indedel minimum 10 cm over din udedel.

Læs også artiklen fra Panasonic "Placering af din luft til luft varmepumpe" Klik her.

Som tommelfingerregel siger man at hvis du har et "åbent" hus med frie luftstrømme kan du spare helt op til 70% på varmeregningen ved at skifte til en luft- til luft varmepumpe. Har du derimod et "lukket" hus kan du spare op til 30% på varmeregningen.

Ring på tlf: 71 99 94 93 for at få en snak om placering af din varmepumpe.

 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe