• Panasonic Pro Partner
 • Over 50.000 kunder
 • Landsdækkende montage
 • Gratis levering på alt
 • Loyalitetsgaranti

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe, som kan opvarme vandet i dit centralvarmesystem ved hjælp af energien i udeluften. Nye luft til vand varmepumper er ligeså energieffektive som traditionelle jordvarmeanlæg. En luft til vand varmepumpe er nemmere at installere end et jordvarmeanlæg og derfor vælger danskerne i højere grad at udskifte olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe.

Luft til vand varmepumper

Udover luft til luft varmepumper sælger NovaSolar også luft til vand varmepumper. Vi kører i hele Danmark, og har landsdækkende montage- og service. I nogle luft/luft-varmepumper er der monteret et elektrisk varmekabel i udedelen, som automatisk slår til ved 2 grader og dermed bruger op til 70 watt døgnet rundt hele vinteren. Hvis du får installeret en luft til luft varmepumpe, skal du huske, at du kan få blant andet håndværkerfradrag ved installation af varmepumper.
Luft til vand varmepumper indeholder altid mere end et kg kølemiddel og skal derfor altid efterses en gang årligt. Efter ganske kort tid vil varmepumpen have tjent sig selv ind, men ligesom med luft til luft varmepumper, kræver de et årligt serviceeftersyn for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Hvis du har en varmepumpe med mindre end 1 kg kølemiddel, anbefaler vi en serviceaftale med eftersyn hvert 2. år. Så sikrer du, at din varmepumpe altid fungerer, som den skal - og det giver både komfort og god varmeøkonomi. Læs mere om service hos NovaSolar her.
Er du investeret i en varmepumpe, der er udstyret med mere end 1 kg kølemiddel, hvilket gælder for alle luft til vand varmepumper, så er der ingen vej udenom - loven dikterer, at den skal serviceres af en certificeret servicetekniker minimum 1 gang årligt.
Med NovaSolar ved din side, er du sikret både luft-til-luft samt luft-til-vand varmepumper, vedligeholdelse, serviceeftersyn og reservedele. Luft til luft varmepumper kan have mindre end et kg kølemiddel, og det afhænger derfor af størrelsen på varmepumpen om du skal vælge en aftale med service hvert eller hvert andet år. Hvis varmepumpen indeholder mere end 1 kg. kølemiddel, skal der afholdes årligt serviceeftersyn, i de første 4 år.
NovaSolar tilbyder alt indenfor salg, montering, service og reparation af aircondition, luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper i hele landet.

Luft til vand:

En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe, som kan opvarme vandet i dit centralvarmesystem ved hjælp af energien i udeluften.

Nye luft til vand varmepumper er ligeså energieffektive som traditionelle jordvarmeanlæg. En luft til vand varmepumpe er nemmere at installere end et jordvarmeanlæg og derfor vælger danskerne i højere grad at udskifte olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe.
Der findes gode besparelsesmuligheder ved at udskifte sin gamle varmekilde med en luft til vand varmepumpe. SparEnergi og Energistyrelsen vurderer at man, som tommelfingerregel, kan spare 50% af sin varmeregning ved at skifte fra olie- eller gasfyr til luft til vand varmepumpe. Er din bolig velisoleret og har gulvvarme kan din besparelse, ifølge Energistyrelsen, være op til 70%.
En moderne luft til vand varmepumpe kan klare opretholde sin varmedrift ned til -25 grader udetemperaturer og har, som tommelfingerregel, en levetid på 20-25 år.
Installation af en luft til vand varmepumpe varierer fra bolig til bolig, da installationsforholdende er unikke for hvert hus. Installation af luft til vand varmepumper, er mere kompliceret end montering af luft-luft varmepumper, men meget enklere end at installere et jordvarmeanlæg. Montering af en luft til vand varmepumpe tager typisk 1-2 dage. Du skal bruge følgende håndværkere for at installere en luft til vand varmepumpe:

 • Kølemontør
 • VVS'er
 • Elektriker

NovaSolar har både autoriserede VVS’er, kølemontører samt elektrikere ansat og bruger ingen underleverandører.

Luft til vand varmepumpe i mit hus?

Luft til vand varmepumper bliver, i større grad end nogensinde før, brugt som erstatning for olie- og gasfyr, men ikke alle boliger passer til en luft til vand varmepumpe. Et olie- eller gasfyr arbejder, som tommelfingerregel, med en høj fremløbstemperatur. Typisk på 70-80 grader. En luft til vand varmepumpe arbejder med cirka 40-55 grader i fremløbstemperatur og derfor er det vigtigt at din bolig har nogle store varmeflader og er fornuftigt isoleret.

Luft til vand varmepumper passer godt til boliger med:

 • Gulvvarme eller store radiatorer
 • God isolering i gulv, væg og loft

Hvilken model skal jeg bruge?

Det er vigtigt at du vælger rigtigt, første gang, når du skal vælge varmepumpe til din bolig. Hvis varmepumpen er overdimensioneret vil kompressoren hurtigt blive slidt op af alt for mange start-stop. Hvis varmepumpen er underdimensioneret vil du mangle varme i din bolig når det er allerkoldest og derfor også når du har mest brug for varmen. Gør dig følgende overvejelser før du vælger luft til vand varmepumpe eller ring til os på tlf. 71 99 94 93.

 • Hvordan bliver boligen varmet op i dag?
 • Hvor meget energi (kW) skal der bruges på, at varmeboligen op?
 • Har du radiatorer, gulvvarme eller begge?
 • Hvor stort er huset?
 • Hvordan er huset isoleret?
 • Hvor meget brugsvand skal varmepumpen levere?

Effekt og besparelse

Der findes gode besparelsesmuligheder ved at udskifte sin gamle varmekilde med en luft til vand varmepumpe. SparEnergi og Energistyrelsen vurderer at man, som tommelfingerregel, kan spare 50% af sin varmeregning ved at skifte fra olie- eller gasfyr til luft til vand varmepumpe. Er din bolig velisoleret og har gulvvarme kan din besparelse, ifølge Energistyrelsen, være op til 70%.
En moderne luft til vand varmepumpe kan klare opretholde sin varmedrift ned til -25 grader udetemperaturer og har, som tommelfingerregel, en levetid på 20-25 år.

Montering af luft til vand varmepumpe

Bestilles varmepumpen med montage, går der som udgangspunkt 3 uger fra bestilling til montering finder sted.

Installation af en luft til vand varmepumpe varierer fra bolig til bolig, da installationsforholdende er unikke for hvert hus. Installation af luft til vand varmepumper, er mere kompliceret end montering af luft-luft varmepumper, men meget enklere end at installere et jordvarmeanlæg. Montering af en luft til vand varmepumpe tager typisk 1-2 dage. Du skal bruge følgende håndværkere for, at installere en luft til vand varmepumpe:

 • Kølemontør
 • VVS'er
 • Elektriker

NovaSolar har både autoriserede VVS'er, kølemontører samt elektrikere ansat og bruger ingen underleverandører.

Montering af luft til vand varmepumpe

For at installere en luft til vand varmepumpe skal der gøres følgende:

 • Vi aftaler placering af varmepumpens inde- og udedel
 • Kølemontøren forbinder varmepumpens inde- og udedel med kølerør, kondensrør samt ledning
 • Den auto VVS'er tilslutter dine eksisterende centralvarmerør til varmepumpens indedel
 • Elektrikeren opsætter bimåler, CEE-stik samt HPFI-A relæ og tilslutter varmepumpen til nærmest kraftstik med jord.
 • Kølemontøren og VVS'eren trykårøver og idriftsætter varmepumpen
 • Installationen tager typisk 1 til 2 arbejdsdage


 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe