• Panasonic Pro Partner
  • Over 50.000 kunder
  • Landsdækkende montage
  • Gratis levering på alt

Luft- luft varmepumpen bruger varmen i luften udefra, og kan nemt varme sommer-, kolonihave- og helårshuse.


Varmepumpen består hovedsageligt af to dele, en udedel og en indedel. Udedelen er monteret udenfor, og komprimerer varmen i kølevæsken, for så at frigive varmen i rummet hvor indedelen er monteret. Selv i ekstremt koldt vejr, er der energi/varme nok i luften til at pumpen kan flytte det indenfor – pumpen bliver blot en smule mindre effektiv i sin drift. Derved skaber du værdi for pengene ift. andre supplerende varmekilder som f.eks. elvarme hvor du vil fordoble din el-regning i de kolde vintermåneder.

Der er stor komfort ved at skifte til en luft- luft varmepumpe. Som astmatiker kan du nyde godt af at få luften renset, og har du problemer med f.eks. pollen- eller støvallergi vil du måske bemærke, at du ikke er så medtaget som før.

Pumpen fungerer i bund og grund som et aircondition anlæg eller køleskab om du vil: Kølemidlet bringer energien udefra og ind. I kompressoren sker endnu en opvarmning af kølemidlet (ofte R32 på nyere modeller), som så skaber et overtryk i indedelen som til slut afgiver energien igen. En luft- luft varmepumpe ”kører” på elektricitet og bruger oftest kun omkring en trediedel af hvad energi- og el-paneler bruger.