Varmepumper

Varmepumper fra Novasolar

Luft varmepumpen bruger varmen i luften udefra, og kan nemt opvarme et sommer-, kolonihave- eller helårshus.


LUFT TIL LUFT

Panasonic HZ9RKE-1 varmepumpeVarmepumpen består af to dele, en ude del og en inderdel. Udedelen er monteret udenfor, og komprimerer varmen i kølevæsken, for så at frigive varmen i rummet, hvor indedelen er monteret.

Selv i ekstremt koldt vejr, er der energi/varme nok i luften til at pumpen kan flytte det indenfor – pumpen bliver blot en smule mindre effektiv i sin drift. Derved skaber du værdi for pengene ift. andre supplerende varmekilder som f.eks. elvarme, hvor du vil fordoble din elregning i de kolde vintermåneder.

Der er stor komfort ved skift til en varmepumpe. Som astmatiker kan du nyde godt af at få luften renset, og har du problemer med f.eks. pollen- eller støvallergi vil du bemærke, at du ikke er så medtaget som før.

Pumpen fungerer i bund og grund som et aircondition anlæg eller køleskab om du vil: Kølemidlet bringer energien udefra og ind. I kompressoren sker endnu en opvarmning af kølemidlet (ofte R410A på nyere modeller), som så skaber et overtryk i indedelen som til slut afgiver energien igen. En luft til luft varmepumpe ”kører” på elektricitet og bruger oftest kun omkring en trediedel af hvad energi- og elpaneler bruger.


Benyt varmepumpen som aircondition og køleanlæg – Læs artiklen her.

Prisen for luft- til luft varmepumper kan variere meget. Heldigvis følger pris og kvalitet hinanden. Prisen for de mindste kvalitetsivarmepumper starter omkring kr. 7.000,-. Prisen for de allerstørste og bedste luft varmepumper ligger på omkring kr. 20.000,-.

Leder du efter en god varmepumpe til dit sommer- eller fritidshus koster disse varmepumper typisk mellem kr. 8.000-11.000,- inkl. moms.

Prisen for en standardinstallation er kr. 3.695,- inkl. moms.

NovaSolar A/S forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

LUFT TIL VAND:

Panasonic Luft til Vand Varmepumpe All-In-One T-CAP 12kW

En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe, som kan opvarme vandet i dit centralvarmesystem ved hjælp af energien i udeluften.

Nye luft til vand varmepumper er ligeså energieffektive som traditionelle jordvarmeanlæg. En luft til vand varmepumpe er nemmere at installere end et jordvarmeanlæg og derfor vælger danskerne i højere grad at udskifte olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe.

Der findes gode besparelsesmuligheder ved at udskifte sin gamle varmekilde med en luft til vand varmepumpe. SparEnergi og Energistyrelsen vurderer at man, som tommelfingerregel, kan spare 50% af sin varmeregning ved at skifte fra olie- eller gasfyr til luft til vand varmepumpe. Er din bolig velisoleret og har gulvvarme kan din besparelse, ifølge Energistyrelsen, være op til 70%.

En moderne luft til vand varmepumpe kan klare opretholde sin varmedrift ned til -25 grader udetemperaturer og har, som tommelfingerregel, en levetid på 20-25 år.

Installation af en luft til vand varmepumpe varierer fra bolig til bolig, da installationsforholdende er unikke for hvert hus. Installation af luft til vand varmepumper, er mere kompliceret end montering af luft-luft varmepumper, men meget enklere end at installere et jordvarmeanlæg. Montering af en luft til vand varmepumpe tager typisk 1-2 dage. Du skal bruge følgende håndværkere for at installere en luft til vand varmepumpe:

• Kølemontør
• VVS’er
• Elektriker

NovaSolar har både autoriserede VVS’er, kølemontører samt elektrikere ansat og bruger ingen underleverandører.

Gå til vores webshop for at læse mere om produkterne. https://www.novasolar-webshop.dk/


Læs mere om:

Varmepumpe Pakketilbud -Læs mere
Tilskud til varmepumpe -Læs mere
Luft-til luft varmepumpe – Læs mere
Varmepumpe som nedkøling – Læs mere