El-krav ved installation af luft til luft varmepumpe

El-krav ved installation af luft til luft varmepumpe

Published at: 2023-03-08

Vejledning til alle luft til luft varmepumper

Da NovaSolar ikke er autoriserede el-installatører, må vi ikke etablere eller ændre i din boligs el- installationer. Du bør derfor overveje det følgende:

  • Hvor er den nærmeste stikkontakt? Varmepumpen kan tilsluttes med en stikprop, som vi altid leverer sammen med varmepumpen (vær opmærksom på at der skal være jord i stikkontakten).
  • Efter vi har afleveret varmepumpen med stikprop, kan du vurdere om du vil have en el-installatør til at lave en fast tilslutning til varmepumpen. Vores tilslutning giver dig muligheden for at du kan forlænge ledningen eller afkorte den til at passe præcis til hvor du ønsker det.
  • Hvis du vil etablerer en forsyning til os, inden vi ankommer på montagedagen, er det vigtigt at vi har talt sammen, for at sikre os at placeringen kan lade sig gøre, samt er lovlig.

Anbefalinger fra NovaSolar vedr. el til luft til luft varmepumpe

Han stik med jordNovaSolar anbefaler altid at man har en lovlig elinstallation, og vi gør opmærksom på at det er kundens som er ansvarlig for elinstallationen i huset og stikkontakten.

Vores Luft til Luft varmepumper leveres med en stikprop med jord. Det er derfor vigtigt at der er en stikkontakt med aktiv jord til rådighed når vores montør ankommer. Du skal også være opmærksom på at der fortsat er jord i stikkontakten hvis du flytter den.

Laves stikkontakten indendørs anbefaler vi en alm. stikkontakt hvorimod hvis den laves udendørs anbefaler vi en sikkerhedsafbryder, dette kan din el-installatør hjælpe med.

Jordforbindelse til luft til luft varmepumpen er vigtig

Hvis der ved installationen ikke er en stikkontakt eller en sikkerhedsafbryder med jord, kan vores montør teste varmepumpen med en forlængerledning, så vi sikrer, at varmepumpen fungerer som den skal. Er der ikke ikke en stikkontakt eller ingen aktiv jord i den stikkontakt som forventes brugt, kan vores montør etablerer en lokal jordforbindelse til varmepumpen men IKKE til resten af installationen (lokal jord- forbindelse er et tilkøb og er ikke en del af standardmontagen). Vi gør opmærksom på at varmepumpen SKAL være tilsluttet til en aktiv jordforbindelse i form af stik- kontakt, sikkerhedsafbryder eller et lokalt jordspyd, ellers vil garantien bortfalde.

Varmepumpen kan som udgangspunkt godt fungere i en allerede etableret stikkontakt. Du risikerer dog, at sikringen springer, hvis forbruget på stikkontakten er meget højt, f.eks. når varmepumpen er i høj eller fuld belastning. Vi anbefaler derfor at varmepumpen er på en gruppe uden andre store el-enheder. Man undgår derved at sikringen springer. Dette er en opgave for din el-installatør.Hun stikkontakt med jord

Vær opmærksom på hvor stikkontakten eller sikkerhedsafbryderen bliver placeret. Begge dele skal helst plac- eres til højre for varmepumpen, dette er ens for både indvendig og udvendig tilslutning af forsyning. Hvis den tilsluttes bagved varmepumpen besværliggøre det arbejdet når den skal tilgås og serviceres. Herudover kan det give udfordringer hvis man ønsker at få en varmepumpeskjuler på udedelen. En forkert placering af sikkerhedsafbryder kan give udfordringer i henhold til montering af skjuleren.

Vi anbefalder derfor at du får en el-installatør til at lave din strøm, efter vi har installeret din varmepumpe, så du kan få dine ledninger indrettet mest hensigtsmæssigt, og så kan du sikre at der er jord til varmepumpen.

Hvis du er i tvivl - så kan du altid ringe 71 99 94 93 eller sende os en mail til [email protected].

Tabel over elforsynings måleenheder

Vi ved at alle vores kunder ikke er elektrikere, der har 100% styr på Watt kontra kW. Vi har derfor forsøgt at lave en overskuelig og forklarende tabel på diverse måleenheder herunder.

El_kW_kWh

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe