Luft til vand varmepumper - Gratis rådgivning - NovaSolar.dk

Luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe er den moderne måde at opvarme vandet i dit centralvarmesystem. Drømmer du om en grønnere hverdag? Ved at vælge en luft til vand varmepumpe får du en moderne og bæredygtig måde at opvarme vandet i dit centralvarmesystem. Nye luft til vand varmepumper er nemlig lige så energieffektive som traditionelle jordvarmeanlæg, og så er de nemmere at installere end et jordvarmeanlæg. Hvis du er i gang med den helt store grønne omstilling i hjemmet, kan du også tage et kig på vores udvalg af luft til luft varmepumper. Der er mange penge at spare ved at skifte fra varmekilder som oliefyr eller naturgas med en luft til vand varmepumpe. Første skridt er at finde den løsning, der passer til dit hjem. Se vores udvalg herunder. Læs mere her
Udvid tekst
 • Panasonic Pro Partner
 • KMO
 • AAA
 • Truspilot
 • VE godkendt varmepumpe
 • VE godkendt solceller
 • Tekniq

Filtrér efter

Prisfilter
kr kr
Mærker
A mærke
Filter
Varmtvand2
LagerStatus
Varmtvand2
LagerStatus

Det trygge valg

Din tryghed hos NovaSolar

5 stjerner på Trustpilot

Over 150 glade anmeldelser

orange_bg

7 års loyalitetsgaranti

Kun hos NovaSolar!

KMO og VE godkendt

Certificeret på alle områder

Luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe genbruger varmen i udeluften til at opvarme både din bolig samt dit brugsvand. Hvorimod en luft til luft varmepumpe kun kan varme eller køle din bolig. En luft til vand varmepumpe er en miljøvenlig, besparende varmeløsning i forhold til andre varmeløsninger som eksempelvis pillefyr, oliefyr eller naturgas. Hos NovaSolar kan vi hjælpe dig gennem hele processen fra a-z, lige fra rådgivning, dimensionering, installering, valg af placering, valg af varmepumpe, montering og installation, og sidst men ikke mindst det årlige lovpligtige serviceeftersyn af din luft til vand varmepumpe. 

Kampagne: Få et gratis uforpligtende konsulentbesøg (spar 1.995,-)

Ring til os på telefon nr. 71 99 94 93 eller klik på knappen nedenfor, og vi finder sammen den bedste luft til vand varmepumpe-løsning til dit behov.

Ja tak - jeg vil gerne have et gratis og uforpligtende tilbud eller konsulentbesøg!

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe, som kan opvarme vandet i dit centralvarmesystem ved hjælp af energien i udeluften. Nye luft til vand varmepumper er lige så energieffektive som traditionelle jordvarmeanlæg, men da en luft til vand varmepumpe er nemmere at installere end et jordvarmeanlæg, vælger mange danskere i højere grad at udskifte deres olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe er derfor et godt alternativ til en jordvarmepumpe, men frem for at udnytte varmen fra jorden som det er tilfældet med en jordvarmepumpe, så anvender luft til vand varmepumpen varmen i luften udenfor. En de store fordele ved en luft til vand varmepumpe er desuden, at den i modsætning til en jordvarmepumpe ikke kræver ret meget plads.

Hvordan virker luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe består af en udendørs del og en indendørs del, og den del af varmepumpen, som er monteret udenfor, har til opgave at transportere varmeenergi til den indendørs del af varmepumpen. Det gøres ved, at den udendørs del ved hjælp af en ventilator suger frisk luft ind, som den kan udvinde varmeenergi fra. Ligesom en luft til luft varmepumpe udnytter en luft til vand varmepumpe altså energien fra luften, men som navnet afslører, anvender luft til vand varmepumpen varmeenergien til at opvarme vandet i boligens varmtvandsbeholder. Af den grund kan luft til vand varmepumpen bruges til opvarmning af huset gennem radiatorer og gulvvarme, hvilket ikke kan lade sig gøre med en luft til luft varmepumpe. 

Installering og montering af luft til vand varmepumpe

Når du køber din luft til vand varmepumpe hos NovaSolar, har du mulighed for at bestille montering af luft til vand varmepumpen i samme omgang. På den måde slipper du for at bekymre dig om selve opsætningen af varmepumpen, og for langt de fleste er det nødvendigt med en professionel montør for at sørge for, at varmepumpen er monteret helt korrekt. Vælger du at bestille montering hos os, går der som udgangspunkt 3 uger fra bestillingen til monteringen finder sted. Hvordan selve monteringen af en luft til vand varmepumpe foregår kan variere fra bolig til bolig, eftersom installationsforholdene er unikke for hvert enkelt hus. Installation af luft til vand varmepumper er mere kompliceret end montering af luft til luft varmepumper, men det er dog meget enklere end at installere et jordvarmeanlæg, som er et langt større projekt. Montering af en luft til vand varmepumpe tager typisk 1-2 dage, og du skal bruge følgende håndværkere for at installere en luft til vand varmepumpe: Kølemontør, VVS’er samt elektriker. NovaSolar har både autoriserede VVS’er, kølemontører samt elektrikere ansat og bruger ingen underleverandører. Læs mere om montering af varmepumpe her.

For at installere en luft til vand varmepumpe skal der gøres følgende:

 • Vi aftaler placering af varmepumpens inde- og udedel
 • Kølemontøren forbinder varmepumpens inde- og udedel med kølerør, kondensrør samt ledning
 • Den autoriserede VVS’er tilslutter dine eksisterende centralvarmerør til varmepumpens indedel
 • Elektrikeren opsætter bimåler, CEE-stik samt HPFI* relæ og tilslutter varmepumpen til nærmeste kraftstik med jord.
 • Kølemontøren og VVS’eren trykprøver og idriftsætter varmepumpen
 • Installationen tager typisk 1 til 2 arbejdsdage.

Alt efter hvilken varmepumpe-model, du skal have installeret, benyttes der enten et HPFI-A eller HPFI-B relæ i overensstemmelse med Dansk køle- og varmepumpe forenings anbefalinger.

Luft til vand varmepumper fordele

Hvis du skifter dit gas- eller oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe er der flere fordele, som du kan forvente fremover. En luft til vand varmepumpe kan nemlig erstatte centralvarmesystemet i boligen. Vi har kort resumeret hovedpunkterne herunder, men du kan naturligvis læse mere om fordelene ved luft til vand varmepumper her.

 • Energi effektiv varme fra luft til vand varmepumper
 • Luft til vand varmepumper er billigere og nemmere at etablere end jordvarme
 • Investeringen af luft til vand kan betale sig selv hjem
 • Mulighed for offentlige tilskud ved luft til vand varmepumper
 • Luft til vand varmepumper bruger naturens egne ressourcer
 • Luft til vand varmepumper er det rette alternativ i områder uden fjernvarme
 • Luft til vand varmepumper kræver ikke løbende vedligeholdelse, men blot et årligt serviceeftersyn

Varmepumpe luft til vand fordele

God for miljølet

En luft til vand varmepumpe er en meget miljøbevidst løsning til opvarmningen af din bolig. En luft til vand varmepumpen udnytter varmen i luften, der naturligvis er en vedvarende ressource. Med et grønt el netværk i Danmark, er varmepumpen stadig grøn, selvom den bruger strøm. 

Energi effektiv varmepumpe

Ved luft til vand varmepumper finder du en energieffektiv varmekilde. De fleste moderne varmepumper er nemlig 3-5 gange mere energieffektive end en el radiator. Du kan derfor se frem til en varm bolig med rigtig god samvittighed for dit el forbrug.

Perfekt alternativ til gasfyret

Der kommer mere fjernvarme i hele Danmark de kommende år. Der vil stadig være områder, hvor det ikke vil være muligt at få sin bolig eller sommerhus over på fjernvarme. I disse situationer vil en luft til vand varmepumpe være den rette løsning, når olie- eller gasfyr skal erstattes.

Minimal løbende vedligeholdelse

Ved luft til vand varmepumper skal du ikke forvente løbende vedligeholdelse. Luft til vand varmepumper kræver nemlig kun et årligt serviceeftersyn. Her bliver varmepumpen tjekket, så du er sikker på den stadig yder det den skal. Vi laver årligt serviceeftersyn på din, hvis du ønsker det.

Test af luft til vand varmepumper

De varmepumper, som du finder på det danske marked, bliver gennemgår en uafhængig test af den danske energistyrelse for at sikre, at varmepumperne lever op til de danske lovkrav. Samtlige varmepumper i vores sortiment er således godkendt af den danske energistyrelse, hvormed du er sikret, at din nye luft til vand varmepumpe lever op til bestemmelser omkring varmepumper. Selve testen bestilles og betales af varmepumpe-producenten – du kan læse mere om Energistyrelsens tests af de danske varmepumper her.

Service af luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper indeholder altid mere end et kg kølemiddel og skal derfor altid efterses en gang årligt. Efter ganske kort tid vil varmepumpen have tjent sig selv ind, men ligesom med luft til luft varmepumper, kræver de et årligt serviceeftersyn for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Hvis du har en varmepumpe med mindre end 1 kg kølemiddel, anbefaler vi en serviceaftale med eftersyn hvert 2. år. Så sikrer du, at din varmepumpe altid fungerer, som den skal - og det giver både komfort og god varmeøkonomi. Læs mere om service hos NovaSolar her. Er du investeret i en varmepumpe, der er udstyret med mere end 1 kg. kølemiddel, hvilket gælder for alle luft til vand varmepumper, så er der ingen vej udenom - loven dikterer, at den skal serviceres af en certificeret servicetekniker minimum 1 gang årligt.

Bestil eller læs mere om: Serviceeftersyn af luft til vand varmepumpe

Spar penge ved at installere en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper bliver, i større grad end nogensinde før, brugt som erstatning for olie- og gasfyr, men det er dog ikke alle boliger, som egner sig til en luft til vand varmepumpe. Det er nemlig vigtigt, at din bolig har nogle store varmeflader og er fornuftigt isoleret, hvis du vil installere en luft til vand varmepumpe. Imens et olie- eller gasfyr typisk arbejder med en ganske høj fremløbstemperatur på omkring 70-80 grader, arbejder en luft til vand varmepumpe med en væsentligt lavere fremløbstemperatur på cirka 40-55 grader, og det er derfor afgørende, at din bolig er velisoleret. Luft til vand varmepumper passer godt til boliger med:

 • Gulvvarme eller store radiatorer
 • God isolering i gulv, væg og loft

Spar på pengene og CO2-udledningen med en luft til vand varmepumpe

En særlig favorabel egenskab ved varmepumper generelt, og dermed også luft til vand varmepumper, er, at de i langt de fleste tilfælde vil føre til en mærkbar energibesparelse, som vil kunne mærkes betydeligt på din varmeregning. Især hvis du skifter fra olie- eller gasfyr, vil der være mange penge at hente. Selvom installationen af en luft til vand varmepumpen er en større udgift, kan det altså godt betale sig i længden, og faktisk vil mange have tjent pengene hjem efter ganske få år. Vælger du f.eks. at installere en varmepumpe frem for at købe et nyt olie- eller gasfyr, så vil en almindelig gennemsnitsfamilie som tommelfingeregel tjene pengene hjem på bare 3-5 år. En væsentlig fordel ved en luft til vand varmepumpe er desuden, at det er en ganske miljøvenlig varmekilde. Ikke nok med at du på sigt vil spare en hel del på varmebudgettet ved at installere en luft til vand varmepumpe – du får også en varmekilde, der udleder ganske lidt CO2.

Hvor meget støjer en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe består af en udedel og en indedel, hvor der er stor forskel på hvor meget disse dele støjer. En indedel støjer generelt mindre end udedelen. En udedel støjer imellem 45-55 dB imens en indedel kan støje op til 28 dB, når der er tale om en luft til vand varmepumpe. Støj på varmepumper kan i første omgang virke som en lille ting. Det er alligevel vigtigt at forholde sig til inden en ny varmepumpe bliver sat op og monteret. Larmer udedelen for meget i forhold til naboerne? Kommer indedelen til at larme for meget, så den er til gene? Der kan være mange spørgsmål omhandlende støj- og lydniveau på en varmepumpe. Vi har lavet en dybdegående artikel om støjniveauet på varmepumper, som du kan finde herunder. Læs mere om lydstyrker på varmepumper

Luft til vand varmepumpe pris inkl montering

Luft til vand varmepumpe pris inkl montering Hos NovaSolar kan du forvente, at vi tager hånd om dig og dit ønske om en luft til vand varmepumpe. Vi vil nemlig ikke at sælge løsninger, som ikke passer til din bolig. Er forbruget i din bolig derfor så højt, at vi ikke kan dække med de luft til vand varmepumper i vores sortiment, vil vi hellere sende jer videre, end at sælge en dårlig løsning.

Efter en kort samtale med vores dygtige folk på kontoret, kan vi give et overslag på luft til vand varmepumpe pris inkl montering. I samtalen kan vi med nogle oplysninger såsom; nuværende varmekilde og forbrug, husets størrelse og antal boende personer, udregne den helt rigtige luft til vand varmepumpe til boligen.

Herefter tilbyder vi et helt gratis konsulentbesøg, hvor i får vores overmontør ud på adressen. Sammen kan i gennemgå huset og finde punkter, der muligvis er blevet overset i den tidligere samtale. Det kan være der er brug for en buffertank, eller en større varmepumpe grundet gulvvarme. Efter hans besøg kan i regne med at modtage et færdigt tilbud på luft til vand varmepumpe pris inkl montering.

Huse har det med at være meget forskellige, hvilket betyder en krævende installation af en luft til vand varmepumpe ofte skal rettes til fra hustand til hustand. Det er derfor meget svært at give en fast luft til vand varmepumpe pris inkl montering, før vi har været ude at kigge på det.

Vil du dog gerne have en ide om prisen på luft til vand varmepumpe inkl montering, kan du godt regne med en endelige pris i 100.000 - 130-000 kroners omegn. Det lyder i første omgang som en meget dyr investering, men en luft til vand varmepumpe, kan faktisk tjene sig selv hjem igen. Den er så meget billigere i drift end eksempelvis et oliefyr, at den kan spare op imod 60%.

Det er desuden en mulighed for at modtage tilskud til installationen. Miljøstyrelsen åbner flere gange om året for en energi tilskudspulje, hvor det er muligt at søge om tilskud til luft til vand varmepumper projekter. Det er endnu en grund til at have styr på luft til vand varmepumpe pris inkl montering. Læs mere om energitilskud til luft til vand.

Hvilken luft til vand varmepumpe bør jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken luft til vand varmepumpe som passer bedst til din bolig? Det er ret afgørende, at det er den helt rigtige varmepumpe, som blive installeret, da en forkert type eller en forkert størrelse varmepumpe vil betyde, at du ikke får det optimale ud af din varmepumpe. Faktisk kan det betyde, at du ikke vil opleve de samme besparelser, som du ellers ville have gjort. Helt afgørende er det, at din varmepumpe hverken bruger for lidt eller for meget energi på at opvarme din bolig. Det sikrer du ved at sørge for, at din luft til vand varmepumpe passer nøjagtigt til din bolig. Hvis din luft til vand varmepumpe f.eks. er overdimensioneret i forhold til din bolig, så vil kompressoren hurtigt blive slidt op, fordi den i så fald vil have alt for mange start og stop. Omvendt er det også uhensigtsmæssigt, hvis din luft til vand varmepumpe er underdimensioneret. I det tilfælde vil du mangle varme i din bolig, når det er koldest udenfor og har allermest brug for varmen. Hvilken størrelse, din luft til vand varmepumpe skal have, beregnes ud fra størrelsen på din bolig, og det er ret vigtigt, at din varmepumpe passer præcist til lige netop din bolig for at du opnår den bedste effekt og de største besparelser ved at installere en luft til vand varmepumpe. Du kan regne dig frem til, hvor stor din varmepumpe skal være, ved at gange antallet af kWh per kvadratmeter, der skal opvarmes (her aflæser du blot dit energiforbrug på din varmemåler), med størrelsen på din bolig – det resultat du får, indikerer det antal kW, som din varmepumpe skal kunne opvarme. Det er også vigtigt, at kende til varmepumpens SCOP-værdi, da den er en identifikation af hvor energieffektiv varmepumpen egentlig er. Gør dig følgende overvejelser, før du vælger en luft til vand varmepumpe:

 • Hvordan bliver boligen varmet op i dag?
 • Hvor meget energi (kW) skal der bruges på, at varme boligen op?
 • Har du radiatorer, gulvvarme eller begge?
 • Hvor stort er huset?
 • Hvordan er huset isoleret?
 • Hvor meget brugsvand skal varmepumpen levere?

Læs mere om valg af varmepumpe her

Få et gratis uforpligtende tilbud eller konsulentbesøg!

Ring til os på telefon nr. 71 99 94 93 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak - jeg vil gerne have et gratis og uforpligtende tilbud eller konsulentbesøg!

Effekt og besparelse ved en luft til vand varmepumpe

Der findes gode besparelsesmuligheder ved at udskifte sin gamle varmekilde med en luft til vand varmepumpe. SparEnergi og Energistyrelsen vurderer, at du som regel kan spare 50% af sin varmeregning ved at skifte fra olie- eller gasfyr til luft til vand varmepumpe. Er din bolig velisoleret og har gulvvarme kan din besparelse ifølge Energistyrelsen endda være op til 70%. En moderne luft til vand varmepumpe kan opretholde sin varmedrift ned til -25 grader udetemperaturer og har som udgangspunkt en levetid på 20-25 år. Du kan få mere information om de forskellige typer varmepumper samt beregne, hvor store besparelser du med din boligsituation kan opnå ved at skifte til en varmepumpe på Energistyrelsens hjemmeside. Når du skal montere en luft til vand varmepumpe, skal du være opmærksom på, om dit varmesystem og radiatorerne i din bolig er egnede til det. Sommetider kan radiatorer være for små, hvormed de ikke er tilstrækkelige til at dække boligens varmebehov, og i de tilfælde vil det være nødvendigt at enten at udskifte eller supplere med flere radiatorer i hjemmet – forklaringen er, at fremløbstemperaturen på en luft til vand varmepumpe er væsentligt mindre end det er tilfældet med olie- eller gasfyr.

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe