Luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe er en moderne og bæredygtig varmeløsning til at opvarme vandet i dit hjem. Denne teknologi giver dig en effektiv opvarmning, der kan erstatte ældre varmekilder som oliefyr eller naturgas. Med en luft til vand varmepumpe og dens energieffektive opvarmning kan du opleve betydelige besparelser på dine varmeudgifter og samtidig få en mere vedvarende løsning. Men det er vigtigt at vælge den rigtige model, der passer præcist til din boligs størrelse og dine specifikke behov. Hos NovaSolar står vi klar til at guide dig gennem valget. Vil du vide mere? Book et gratis og uforpligtende konsulentbesøg, så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig. Klik på knappen herunder for at komme igang idag.

→ Skal du søge om tilskud til luft vand varmepumpe? Varmepumpepuljen er åben, hvor det er muligt at søge om tilskud fra staten til installation af luft vand varmepumpe.
 
 
Udvid tekst

Filtrér efter

Pris
kr kr
Producent
Energimærke
Filter
LuftVand Nyhed
k-gen
LuftVand Nyhed
k-gen
LuftVand Nyhed
k-gen
LuftVand Nyhed
k-gen
L-gen
LuftVand Nyhed
L-gen
LuftVand Nyhed
L-gen
LuftVand Nyhed
Varmtvand2

Det trygge valg

Din tryghed hos NovaSolar

trust_five_star

5 stjerner på Trustpilot

Over 150 glade anmeldelser

orange_bg

7 års loyalitetsgaranti

Kun hos NovaSolar!

tre_klistermærker

KMO og VE godkendt

Certificeret på alle områder

Hvorfor vælge luft til vand varmepumpe fra NovaSolar?

Alsidighed: I modsætning til luft til luft varmepumper, som kun kan regulere temperaturen i ét åbent rum, tilbyder luft/vand varmepumpen en mere alsidig løsning. Luft til vand varmepumpen erstatter nemlig dit centralvarmesystem, så den kan opvarme radiatorer, gulvvarme og brugsvand i hele boligen. Dette giver en energieffektiv opvarmning i hele dit hjem.
Miljøvenlig & økonomisk: En bæredygtig varmeløsning er ikke kun miljøvenlig, men det er også økonomisk fordelagtigt, hvilket gør det til en fremragende energieffektiv varmeløsning i forhold til andre traditionelle alternativer såsom pillefyr, oliefyr eller naturgas.
Erfaring: NovaSolar er din pålidelige partner, der er klar til at guide dig gennem hele processen. Vores ekspertrådgivning sikrer, at du får den optimale varmeløsning til din specifikke bolig. Vi hjælper med dimensioneringen af systemet, installationen, valget af den bedste placering og den ideelle varmepumpe, der opfylder dine behov. Vores service inkluderer også det vigtige årlige serviceeftersyn af dit anlæg, hvor vores eksperter sørger for, at din varmepumpe fortsætter med at yde optimalt. Vi har altid din komfort og energibesparelse for øje, og vores ekspertise sikrer, at du får den bedste varmeløsning til din bolig.

Når det drejer sig om energieffektiv opvarmning og energieffektive løsninger, er det vigtigt at forstå, at vi har en dybtgående viden om de systemer, der bedst opfylder dine behov. En luft til vand varmepumpe repræsenterer en af de mest intelligente valg, når det handler om at udnytte den naturlige varme fra udeluften til at opvarme både din bolig og brugsvand.

Kampagne: Få et gratis uforpligtende konsulentbesøg (spar 1.995,-)

Ring til os på telefon nr. 71 99 94 93 eller klik på knappen nedenfor, og vi finder sammen den bedste luft til vand varmepumpe-løsning til dit behov.

Ja tak - jeg vil gerne have et gratis og uforpligtende tilbud eller konsulentbesøg!

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en smart bæredygtig varmeløsning, der tager varme fra udeluften og bruger den til at varme vandet op i dit hjem. Hvordan fungerer det? Den fanger den varme, der findes i luften udenfor - selv på kolde dage - og overfører varmen til vandet i dit centralvarmesystem. Denne proces er en meget energieffektiv opvarmning. 

En varmepumpe består af to komponenter: en enhed placeret udendørs og en placeret indendørs. Den udendørs enhed har til formål at overføre varmeenergi til den indendørs enhed. Dette opnås ved, at enheden udenfor trækker frisk luft ind ved hjælp af en ventilator og derefter udvinder varmeenergien fra denne luft.

Ligesom en luft til luft varmepumpe drager en luft til vand varmepumpe nytte af energien i luften. Dog, som navnet antyder, udnytter en luft til vand varmepumpe varmeenergien til at opvarme vandet i boligens varmtvandsbeholder. På grund af denne egenskab kan luft til vand varmepumpen anvendes til at opvarme huset via radiatorer og gulvvarme, hvilket ikke er muligt med en luft til luft varmepumpe.

Hvis du har lyst til at blive endnu klogere på varmepumpens funktioner har vi lavet en detajleret artikel om hvordan virker en varmepumpe?. I denne artikel dykker vi ned i det tekniske på begge typer varmepumper, så du kan få en endnu bedre forståelse for teknologien bag anlægget.

Luft til vand varmepumpe vs jordvarme

Mange spørger, hvordan det matcher med traditionelle jordvarmeanlæg. Overraskende nok er nye varmepumper af denne type lige så effektive som jordvarmeanlæg. Men en stor fordel ved luft til vand varmepumper er, at de er nemmere og hurtigere at installere. Dette har ført til, at mange danskere overvejer at skifte fra deres gamle olie- eller gasfyr til denne moderne løsning. Men hvorfor vælge luft til vand frem for jordvarme? En af hovedårsagerne er, at mens jordvarmepumper udnytter varmen dybt nede i jorden, arbejder luft til vand varmepumper ved simpelthen at tage varmen fra luften omkring os. Dette betyder, at de kan fungere effektivt selv i de koldeste vintermåneder. Derudover er en anden fordel ved luft til vand varmepumper, at de ikke kræver så meget plads. De er mere kompakte og pladsbesparende i forhold til jordvarmeanlæg, hvilket gør dem til et attraktivt valg for mange boligejere.

Installation af luft til vand varmepumpe

Når du køber en luft til vand varmepumpe fra NovaSolar, kan du også bestille installationen af varmepumpen på samme tid. Dette betyder, at du ikke behøver bekymre dig om at opsætte varmepumpen selv - hvilket heller ikke er lovligt. Det er derfor en god idé at hyre en professionel montør til at sikre korrekt installation. Ved at vælge vores montage hos hos kan du forvente en ventetid på omkring 2-3 uger fra konsulentbesøg til installation. Vi tager altid ud på adressen inden installation, så vi er sikre på at der ikke bliver overset noget. Processen for montering af selve varmepumpen kan variere afhængigt af din bolig, da installationsforholdene er unikke for hvert hus.

Installationen af denne type varmepumpe er mere teknisk end ved luft til luft varmepumper, men stadig mindre kompliceret end installationen af et jordvarmeanlæg. Med korrekt installation sikrer du en energieffektiv opvarmning i din bolig. Normalt tager det omkring 1 hel dag at installere en luft til vand varmepumpe. For en vellykket installation kræves forskellige fagfolk, herunder kølemontører, VVS-teknikere og elektrikere. Hos NovaSolar har vi et hold af autoriserede VVS-teknikere, kølemontører og elektrikere uden involvering af underleverandører. Læs mere om montering af varmepumpe her.

For at installere en luft til vand varmepumpe skal der gøres følgende:

  • Vi aftaler placering af varmepumpens inde- og udedel
  • Kølemontøren forbinder varmepumpens inde- og udedel med kølerør, kondensrør samt ledning
  • Den autoriserede VVS’er tilslutter dine eksisterende centralvarmerør til varmepumpens indedel
  • Elektrikeren opsætter bimåler, CEE-stik samt HPFI* relæ og tilslutter varmepumpen til nærmeste kraftstik med jord.
  • Kølemontøren og VVS’eren trykprøver og idriftsætter varmepumpen
  • Installationen tager typisk 1 til 2 arbejdsdage.

Alt efter hvilken varmepumpe-model, du skal have installeret, benyttes der enten et HPFI-A eller HPFI-B relæ i overensstemmelse med Dansk køle- og varmepumpe forenings anbefalinger.

Luft til vand varmepumper fordele

Hvis du skifter dit gas- eller oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe er der flere fordele, som du kan forvente fremover. Denne type anlæg kan nemlig erstatte centralvarmesystemet i boligen. Vi har kort resumeret hovedpunkterne herunder. Søger du en uddybning til nogle af punkterne, kan du læse vores detaljeret artikel om 7 gode fordele ved luft til vand varmepumper.

  • Sørge for energi effektiv varme.
  • Luft til vand varmepumper er billigere og nemmere at etablere end jordvarme.
  • Investeringen af produkt + installation kan betale sig selv hjem.
  • Mulighed for offentlige tilskud ved installation.
  • Luft/vand bruger naturens egne ressourcer.
  • Luft til vand varmepumper er det rette alternativ i områder uden fjernvarme.
  • De kræver ikke løbende vedligeholdelse, men blot et årligt serviceeftersyn.

4 gode fordele

God for miljølet

En luft til vand varmepumpe er en meget miljøbevidst løsning til opvarmningen af din bolig. Varmepumpen udnytter varmen i luften, der naturligvis er en vedvarende ressource. Med et grønt el netværk i Danmark, er varmepumpen stadig grøn, selvom den bruger strøm.

Energi effektiv varmepumpe

Ved luft til vand varmepumper finder du en energieffektiv varmekilde. De fleste moderne varmepumper er nemlig 3-5 gange mere energieffektive end en el radiator. Du kan derfor se frem til en varm bolig med rigtig god samvittighed for dit el forbrug.

Perfekt alternativ til gasfyret

Der kommer mere fjernvarme i hele Danmark de kommende år. Der vil stadig være områder, hvor det ikke vil være muligt at få sin bolig eller sommerhus over på fjernvarme. I disse situationer vil en luft til vand varmepumpe være den rette løsning, når olie- eller gasfyr skal erstattes.

Minimal løbende vedligeholdelse

Ved luft til vand varmepumper skal du ikke forvente løbende vedligeholdelse. De kræver nemlig kun et årligt serviceeftersyn. Her bliver varmepumpen tjekket, så du er sikker på den stadig yder det den skal. Vi laver årligt serviceeftersyn på din, hvis du ønsker det - Danmarks bedste pris.

Hvilken luft til vand varmepumpe bør jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken model der passer bedst til din bolig? Det er ret afgørende, at det er den helt rigtige varmepumpe, som blive installeret, da en forkert type eller en forkert størrelse varmepumpe vil betyde, at du ikke får det optimale ud af din varmepumpe. Faktisk kan det betyde, at du ikke vil opleve de samme besparelser, som du ellers ville have gjort. Vi anbefaler at du bruger vores luft til vand varmepumpe beregner, til at finde en passende model. 

Helt afgørende er det, at din varmepumpe hverken bruger for lidt eller for meget energi på at opvarme din bolig. Det sikrer du ved at sørge for, at anlægget passer nøjagtigt til din bolig. Hvis din varmepumpe f.eks. er overdimensioneret i forhold til din bolig, så vil kompressoren hurtigt blive slidt op, fordi den i så fald vil have alt for mange start og stop. Omvendt er det også uhensigtsmæssigt, hvis den er underdimensioneret. I det tilfælde vil du mangle varme i din bolig, når det er koldest udenfor og har allermest brug for varmen. Hvilken størrelse, din bolig har behov for, beregnes ud fra størrelsen på din bolig. Det er ret vigtigt, at din varmepumpe passer præcist til lige netop din bolig for at du opnår den bedste effekt og de største besparelser.

Du kan regne dig frem til, hvor stor din varmepumpe skal være, ved at gange antallet af kWh per kvadratmeter, der skal opvarmes (her aflæser du blot dit energiforbrug på din varmemåler), med størrelsen på din bolig – det resultat du får, indikerer det antal kW, som din varmepumpe skal kunne opvarme. Det er også vigtigt, at kende til varmepumpens SCOP-værdi, da den er en identifikation af hvor energieffektiv varmepumpen egentlig er. Gør dig følgende overvejelser, før du vælger en luft til vand varmepumpe:

  • Hvordan bliver boligen varmet op i dag?
  • Hvor meget energi (kW) skal der bruges på, at varme boligen op?
  • Har du radiatorer, gulvvarme eller begge?
  • Hvor stort er huset?
  • Hvordan er huset isoleret?
  • Hvor meget brugsvand skal varmepumpen levere?

Læs mere om valg af varmepumpe her.

Test af luft til vand varmepumper

Varmepumper på det danske marked gennemgår en uafhængig test udført af den danske energistyrelse. Dette sikrer, at varmepumperne opfylder de danske lovkrav. Alle varmepumper i vores udvalg er blevet godkendt af den danske energistyrelse, hvilket garanterer, at din nye varmeløsning er i overensstemmelse med de gældende regler for varmepumper. Det er værd at bemærke, at selve testen bestilles og betales af varmepumpeproducenten. Du kan finde flere oplysninger om Energistyrelsens tests af danske varmepumper her.

Pris og tilskud

Investeringen i en luft til vand varmepumpe kan variere, men de langsigtede besparelser og muligheden for offentlige tilskud gør det til en attraktiv løsning.

Luft til vand varmepumpe pris inkl montering

Hos NovaSolar ønsker vi at imødekomme dine behov for en luft til vand varmepumpe på den bedst mulige måde. Vi har ingen intention om at sælge løsninger, der ikke passer til din bolig. Hvis dit energiforbrug er så højt, at produkterne i vores sortiment ikke kan imødekomme det, vil vi hellere henvise dig videre til en mere passende løsning end at præsentere en utilstrækkelig. Efter en kort samtale med vores erfarne medarbejdere på kontoret kan vi give dig en overslagspris på anlæg inklusiv montage. Ved at dele nogle nøgleoplysninger som din nuværende varmekilde og forbrug, boligens størrelse og antallet af beboere, kan vi identificere den mest velegnede varmepumpe til din bolig.

Derefter tilbyder vi en gratis konsultation, hvor vores overmontør besøger din adresse. Sammen kan I inspicere huset og identificere eventuelle detaljer, der muligvis blev overset i den tidligere samtale. Dette kan inkludere behovet for en buffertank eller en større varmepumpe, især hvis der er gulvvarme. Efter besøget kan du forvente at modtage et konkret tilbud på prisen for luft til vand varmepumpe inklusiv installation. Det er vigtigt at forstå, at huse varierer betydeligt, hvilket betyder, at installationen ofte kræver tilpasning fra hus til hus. Derfor er det udfordrende at fastsætte en fast pris der er gældende for alle, før vi har besigtiget projektet.

Hvis du gerne vil få en idé om prisen for en luft til vand varmepumpe inklusive montering, kan du forvente, at den generelt vil være i området fra 100.000 til 130.000 kroner. Selvom det måske virker som en betydelig investering ved første øjekast, er det vigtigt at bemærke, at anlægget har en overlegen driftsøkonomi sammenlignet med f.eks. et oliefyr. Den kan potentielt spare dig op til 60% på varmeudgifterne. Desuden er der mulighed for at søge tilskud til installationen. Miljøstyrelsen åbner flere gange om året for en varmepumpepulje, hvor du kan ansøge om støtte til projekter med luft til vand varmepumper. Der er mulighed for at få tilskud på 17.000 og opefter.

Læs mere om energitilskud til luft til vand.

Spar på pengene og CO2-udledningen

En særlig fordelagtig egenskab ved luft til vand varmepumper er, at de i de fleste tilfælde resulterer i betydelige energibesparelser, som vil kunne mærkes markant på din varmeregning. Dette gælder især, hvis du skifter fra olie- eller gasfyr, da der ofte er betydelige besparelser at opnå.

Selvom installationen af en luft til vand varmepumpe indebærer en vis initial investering, kan det i sidste ende godt betale sig, og mange vil faktisk have tjent investeringen hjem på relativt kort tid. For eksempel, hvis du vælger at installere en bæredygtig varmeløsning som en varmepumpe i stedet for at erstatte dit nuværende olie- eller gasfyr, kan en gennemsnitlig familie som tommelfingerregel forvente at se en økonomisk gevinst inden for blot 3-5 år. En betydelig fordel ved luft til vand varmepumper er desuden deres miljøvenlige karakter. Udover de langsigtede besparelser på varmeudgifterne, producerer de også kun en minimal mængde CO2-udledning.

Spar penge ved at installere en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper bliver, i større grad end nogensinde før, brugt som erstatning for olie- og gasfyr, men det er dog ikke alle boliger, hvor de er mulige at installere. Det er nemlig vigtigt, at din bolig har nogle store varmeflader og er fornuftigt isoleret, hvis du vil installere denne type varmepumpe. Imens et olie- eller gasfyr typisk arbejder med en ganske høj fremløbstemperatur på omkring 70-80 grader, arbejder en luft/vand varmepumpe med en væsentligt lavere fremløbstemperatur på cirka 40-55 grader, og det er derfor afgørende, at din bolig er velisoleret. Luft til vand varmepumper passer godt til boliger med:

  • Gulvvarme eller store radiatorer
  • God isolering i gulv, væg og loft

Effekt og besparelse

Der findes gode besparelsesmuligheder ved at udskifte sin gamle varmekilde med en luft til vand varmepumpe. SparEnergi og Energistyrelsen vurderer, at du som regel kan spare 50% af sin varmeregning ved at skifte fra olie- eller gasfyr til luft/vand varmepumpe.

Er din bolig velisoleret og har gulvvarme kan din besparelse ifølge Energistyrelsen endda være op til 70%. En moderne luft til vand varmepumpe kan opretholde sin varmedrift ned til -25 grader udetemperaturer og har som udgangspunkt en levetid på 20-25 år. Du kan få mere information om de forskellige typer varmepumper samt beregne, hvor store besparelser du med din boligsituation kan opnå ved at skifte til en varmepumpe på Energistyrelsens hjemmeside.

Når pumpen skal installeres, skal du være opmærksom på, om dit varmesystem og radiatorerne i din bolig er egnede til det. Sommetider kan radiatorer være for små, hvormed de ikke er tilstrækkelige til at dække boligens varmebehov, og i de tilfælde vil det være nødvendigt at enten at udskifte eller supplere med flere radiatorer i hjemmet – forklaringen er, at fremløbstemperaturen på en varmepumpe er væsentligt mindre end det er tilfældet med olie- eller gasfyr.

Få et gratis uforpligtende tilbud eller konsulentbesøg!

Ring til os på telefon nr. 71 99 94 93 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak - jeg vil gerne have et gratis og uforpligtende tilbud eller konsulentbesøg!

Hvor meget støjer en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe består af to hovedkomponenter: en udedel og en indedel, og der er betydelig forskel i støjniveauet mellem disse komponenter. Generelt støjer indedelen mindre end udedelen. Udedelen kan generelt støje mellem 45-55 dB, mens indedelen typisk har et støjniveau på op til 28 dB, når vi taler om en varmepumpe.

Støj fra varmepumper kan umiddelbart virke som en lille detalje, men det er vigtigt at tage højde for, inden du installerer en ny varmepumpe. Er udedelen for støjende i forhold til naboerne? Vil indedelen generere for meget støj og være til gene? Der kan være mange spørgsmål vedrørende støjniveauet for en varmepumpe. Vi har forberedt en omfattende artikel om lydniveauet på varmepumper, som du kan læse mere om nedenfor. Find mere information om lydstyrken på varmepumper i vores artikel.

→ Læs mere om lydstyrker på varmepumper

Service af luft til vand varmepumpe

Varmepumper, herunder luft til vand varmepumper, indeholder altid mere end et kg kølemiddel og kræver derfor en årlig eftersyn. Efter en periode vil varmepumpen typisk have tjent sig selv ind, men de kræver stadig et årligt servicetjek for at sikre optimal funktion. Dette sikrer, at din varmepumpe altid leverer den ønskede komfort og økonomiske varmeydelse.

Du kan finde yderligere information om vores service hos NovaSolar på linket herunder. Loven kræver, at luft til vand anlægget skal serviceres mindst én gang om året af en certificeret servicetekniker.

Bestil eller læs mere om: Serviceeftersyn af luft til vand varmepumpe

Gode råd til vedligehold af luft til vand varmepumpe

Her er lige et par vigtige punkter, som vil gøre driften af din luft til vand varmepumpe bedre.

  • Når det kommer til vedligeholdelse af varmepumper, er det muligvis mest afgørende at sikre, at vandfiltret er i optimal stand. Hvis dit vandfilter bliver tilstoppet med urenheder, kan vandets cirkulation i systemet blive forhindret. Når vandflowet hæmmes, vil varmepumpen blive tvunget til at arbejde mere intensivt for at opnå den ønskede temperatur. Dette resulterer i øget energiforbrug, mens temperaturen muligvis ikke opretholdes som ønsket.
  • Husk jævnligt at tjekke for blade, smuds, grene og andet foran blæser på udedel.
  • Vi anbefaler at man læser og forstår brugsvejledningen til varmepumpen, da man kun på denne måde får en optimal forståelse af de funktioner en varmepumpe har.
  • Denne type anlæg er en meget billig måde at varme en bolig op på. Derfor skal man forsøge at udnytte sin varmepumpe optimalt, før man gør brug af andre varmekilder.
  • Du skal være opmærksom på fremløbstemperaturen på din luft/vand varmepumpe. Indstil den efter det behov du måtte have i de forskellige årstider for bedst mulig økonomisk drift.
  • Som boligejer er du ansvarlig for at information i Bygnings- og Boligregisteret (BBR) er korrekt. Du skal derfor, efter montering af anlægget, tilpasse dine oplysninger om hvorledes din bolig opvarmes.
  • Vi anbefaler desuden, at der afholdes et årligt eftersyn på varmepumpen af en KMO
    certificeret varmepumpespecialist og får ”servicedokumentation”. Dette er for at anlæggets garanti bibeholdes i garantiperioden. Ved salg af bolig kan der desuden dokumentere at denne varmekilde er vedligeholdt korrekt.

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe