Solcelle pakker

Solcelleanlæg

Hos NovaSolar kan vi vores kram – og det gælder ikke kun indenfor varmepumper. Vi er nemlig heller ikke blege for at sige, at vi er Danmarks dygtigste specialister indenfor solceller. Vi servicerer og varetager blandt andet garantiforpligtelser for mange af landets største retailere, kommuner, energi- og forsyningsselskaber, og vi har lavet mere end 2000 syn og skøn på solcelleanlæg, udført af de samme VE-montører, som også vil hjælpe dig. Du kan derfor trygt vælge en solcelleløsning fra NovaSolar. Se vores udvalg af pakker til solcelleanlæg herunder, eller kontakt os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ønsker kompetent vejledning.
Udvid tekst
Solcelleanlæg ⇒ Bestil solcelleanlæg til private og erhverv
  • Panasonic Pro Partner
  • KMO
  • AAA
  • Truspilot
  • VE godkendt varmepumpe
  • VE godkendt solceller
  • Tekniq

Det trygge valg

Din tryghed hos NovaSolar

5 stjerner på Trustpilot

Over 150 glade anmeldelser

orange_bg

7 års loyalitetsgaranti

Kun hos NovaSolar!

KMO og VE godkendt

Certificeret på alle områder

Solcelleanlæg er i vækst

Vidste du, at der er over 100.000 solcelleanlæg i Danmark? Solceller har i den grad vundet frem i de senere år, og der flere gode grunde til. Med et solcelleanlæg kan du nemlig spare en hel del penge og reducere din elregning markant, men samtidig er et solcelleanlæg også en særdeles klimavenlig løsning. Du kan altså kombinere den økonomisk fornuftige løsning med en CO2-neutral løsning, når du investerer i solceller – og hvem vil ikke gerne gøre en god forretning, som samtidig er god for miljøet?

Hvad er et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg består af en række solpaneler, som igen består af en samling af solceller. Som regel består et solcelleanlæg af grundstoffet silicium, som i kombination med to øvrige grundstoffer (forfor og bor) er utrolig velegnet til at optage sollys.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Faktisk fungerer et solcelleanlæg utrolig simpelt. Solceller udnytter nemlig solens lys til at lave strøm. Det foregår ved, at elektronerne i solcellernes materiale får tilført energi, idet solcellerne rammes af solens lys. På den måde kan solcellerne optage energi fra solens lys og omdanne den til elektricitet, som vi kan nyde godt af helt uden, at det har omkostninger for miljøet.

Betyder det så, at solceller kun kan producere strøm, når solen skinner? Ikke helt. Selvom solceller kan producere meget mest elektricitet i solskinsvejr, så kan solceller faktisk også generere elektricitet, når det er overskyet. Der er altså forskel på, hvor effektive solcellerne er afhængig af vejret, men de fungerer også i overskyet vejr.

Foruden sollysets intensitet har størrelsen på det enkelte solcellemodul også en betydning for, hvor effektiv solcellerne er. Solceller genererer nemlig jævnstrøm (det vil sige elektrisk strøm, som altid løber i den samme retning), og både selve solcellens størrelse og sollysets intensitet har betydning for jævnstrømmens styrke.

Fra solcelleanlæg til el i din bolig

Når solceller skal omdanne sollyset til energi, er det ikke al sollyset, som kan omdannes. Typisk kan solcelle omdanne omkring 9-15% af energien i sollyset til el. Nyere solceller af høj kvalitet kan dog omdanne helt op til 20% af sollysets energi til el.

Eftersom den strøm, som solceller producerer, er jævnstrøm, er det nødvendigt at omdanne strømmen til vekselstrøm, før strømmen kan bruges i stikkontakter i din bolig. Det gøres ved hjælp af det, der hedder en net-inverter. Den er placeret i din bolig tæt ved din elmåler. Strømmen løber derved fra din net-inverter og ud i stikkontakterne.

Med en bolig, der er tilkoblet elnettet, behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt dit solcelleanlæg producerer for lidt eller for meget strøm. Hvis solcelleanlægget ikke producerer tilstrækkeligt med strøm, kan du blot købe det fra elnettet. I tilfælde hvor dit solcelleanlæg producerer langt mere strøm, end du kan bruge, så sælges den resterende mængde strøm til elnettet. Dog skal der betales skat den mængde strøm, du sælger, hvis du f.eks. producerer langt mere strøm, end du kan bruge, hen over sommeren.

I Danmark får vi ikke sollys nok i løbet af året til, at et solcelleanlæg kan forsyne en hel husstand med strøm året rundt. Om vinteren er der nemlig ikke nok sollys til, at det er muligt at producere nok strøm – og det er jo typisk om vinteren, at forbruget af strøm er størst.

Investerer du imidlertid i et solcellebatteri, kan du lagre den mængde strøm, som du får i overskud. På den måde kan du gemme strømmen og bruge den på tidspunkter, hvor dit solcelleanlæg ikke producerer tilstrækkeligt med strøm til dit forbrug – f.eks. om aftentimerne, hvor der typisk ikke er meget sollys.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Prisen på solceller varierer alt efter elforbruget. Har du et elforbrug svarende til mellem 1.000 og 2.500 kWh, kan du forvente et prisniveau på mellem 25.000 og 40.000 kr. Solceller af denne type vil som udgangspunkt kunne levere strøm til et areal på mellem 6 og 15 m2.

Skal dit solcelleanlæg imidlertid dække et elforbrug, der overstiger 7.000 kWh, så vil prisniveauet sandsynligvis ligge et sted mellem 80.000 og 100.000 kr. Solceller svarende til et forbrug af denne størrelse vil kunne levere strøm til et areal på mellem 35 og 90+ m2. Dertil skal der naturligvis også betales for monteringen af solcelleanlægget.

Derudover kommer priserne naturligvis an på kvalitet, effektivitet og størrelsen på solcelleanlægget. Og ligesom med alt andet er der naturligvis fordele at hente ved at vælge kvalitet, selvom det ofte medfører en større investering. På den måde sikrer du bedst, at dit solcelleanlæg har en lang levetid og kan bevare sin effektivitet på lang sigt.

Generelt er prisen på solceller dog faldet de seneste år – faktisk er der tale om et prisfald på mere end 50% inden for det forgangne årti. Samtidig er teknologien kun blevet klogere, så både priser og kvalitet har oplevet en forbedring.

Kan det betale sig at investere i et solcelleanlæg?

Selvom solceller er en større investering, så kan det i mange tilfælde godt betale sig at vælge solceller. Særligt hvis du har et relativt stort forbrug og forventer at blive boende i dit hus længe. Som udgangspunkt vil det tage mellem 7 og 10 år at indtjene solcellerne igen, men det afhænger naturligvis af det individuelle forbrug og købspris. Har du et højt elforbrug, så vil du endda kunne indtjene beløbet, du har brugt på dine solceller, endnu hurtigere.

Skån klimaet med et solcelleanlæg

Sidst men ikke mindst er der den væsentlige fordel ved solceller, at det er et klimavenligt alternativ. Eftersom solceller udnytter energi fra sollys, er det en bæredygtig måde at producere elektricitet på. Samtidig er det en grøn løsning, som er driftssikker og ikke kræver ret meget vedligeholdelse. Ved at installere et solcelleanlæg kan du således reducere din CO2-udledning markant hvert år.

Specialister i solcelleanlæg

Hos NovaSolar har vi igennem en årrække opbygget en solid erfaring indenfor arbejdet med solceller. Vi foretager service og varetager en række garantiforpligtelser hos mange af Danmarks største retailere, herunder kommuner samt energi- og forsyningsselskaber. Samlet har vi foretaget mere end 2000 syn og skøn på solcelleanlæg, og det er de selv samme folk, som står klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål til vores udvalg af solceller, eller har du behov for anden vejledning? Så kontakt os endelig på tlf. 71 99 94 93 eller e-mail: kontakt@novasolar.dk.

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe