Det trygge valg
Solcelle pakker
NovaSolar laver nye installationer af solcelleanlæg
NovaSolar laver nye installationer af solcelleanlæg til de mange søgende danske boligejere. Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte os på: [email protected] eller ringe og få en snak med vores solcelleansvarlige på 71 99 94 93. Vi vil gerne give dig et godt tilbud på komplette og individuelle løsninger. Det er også muligt at beregne et nyt solcelleanlæg her.
Der er 13 produkter.
Din tryghed hos NovaSolar
VE-Solcelle godkendt
Solcelleanlæg er i vækst
I Danmark har solcelleanlæg oplevet en markant vækst, med over 100.000 installationer landet over. Denne stigende popularitet skyldes solcelleanlæggenes evne til at tilbyde betydelige økonomiske besparelser og deres rolle som en bæredygtig energikilde. For husejere, der overvejer at investere i solenergi, repræsenterer solcelleanlægget en unik mulighed for at reducere elregninger og samtidig bidrage positivt til miljøet.
Hvad er et solcelleanlæg?
Et solcelleanlæg er en kompleks struktur, der består af flere nøglekomponenter udover de primære solpaneler og solceller. Disse solpaneler er samlinger af solceller, typisk fremstillet af silicium, som er effektive til at absorbere sollys. Udover solcellerne inkluderer et solcelleanlæg også en inverter, som spiller en afgørende rolle ved at omdanne den jævnstrøm (DC), som solcellerne producerer, til vekselstrøm (AC), der kan anvendes i hjemmet.
For at optimere energiforbruget er mange solcelleanlæg udstyret med batterier, der lagrer overskydende energi produceret i løbet af dagen. Dette gør det muligt for husejere at bruge solenergi selv når solen ikke skinner. Derudover omfatter systemet ofte laderegulatorer, som hjælper med at regulere strømstrømmen og beskytte batterierne mod overopladning.
Yderligere komponenter kan inkludere monteringssystemer, der sikrer solpanelerne på taget eller på jorden, og kabler samt elektriske forbindelser, der forbinder alle dele af anlægget. Nogle systemer kan også have en netmåler, som måler den energi, der sendes tilbage til elnettet, hvilket kan være relevant i områder, hvor netmåling er tilladt. Samlet set udgør disse komponenter et integreret system, der ikke kun opsamler og omdanner solenergi, men også lagrer og forvalter den for optimal brug og effektivitet.
Hvordan fungerer et solcelleanlæg?
Faktisk fungerer et solcelleanlæg utrolig simpelt. Solceller udnytter nemlig solens lys til at lave strøm. Det foregår ved, at elektronerne i solcellernes materiale får tilført energi, idet solcellerne rammes af solens lys. På den måde kan solcellerne optage energi fra solens lys og omdanne den til elektricitet, som vi kan nyde godt af helt uden, at det har omkostninger for miljøet.
Betyder det så, at solceller kun kan producere strøm, når solen skinner? Ikke helt. Selvom solceller kan producere meget mest elektricitet i solskinsvejr, så kan solceller faktisk også generere elektricitet, når det er overskyet. Der er altså forskel på, hvor effektive solcellerne er afhængig af vejret, men de fungerer også i overskyet vejr.
Foruden sollysets intensitet har størrelsen på det enkelte solcellemodul også en betydning for, hvor effektiv solcellerne er. Solceller genererer nemlig jævnstrøm (det vil sige elektrisk strøm, som altid løber i den samme retning), og både selve solcellens størrelse og sollysets intensitet har betydning for jævnstrømmens styrke.
4 Fordele ved solcelleanlæg for husejere
1 - Økonomisk besparelse
2 - Miljøvenlig energi
3 - Øget ejendomsværdi:
4 - Energiuafhængighed
Fra solcelleanlæg til el i din bolig
Når solceller skal omdanne sollyset til energi, er det ikke al sollyset, som kan omdannes. Typisk kan solcelle omdanne omkring 9-15% af energien i sollyset til el. Nyere solceller af høj kvalitet kan dog omdanne helt op til 20% af sollysets energi til el. Eftersom den strøm, som solceller producerer, er jævnstrøm, er det nødvendigt at omdanne strømmen til vekselstrøm, før strømmen kan bruges i stikkontakter i din bolig.
Det gøres ved hjælp af det, der hedder en net-inverter. Den er placeret i din bolig tæt ved din elmåler. Strømmen løber derved fra din net-inverter og ud i stikkontakterne. Med en bolig, der er tilkoblet elnettet, behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt dit solcelleanlæg producerer for lidt eller for meget strøm. Hvis solcelleanlægget ikke producerer tilstrækkeligt med strøm, kan du blot købe det fra elnettet.
I tilfælde hvor dit solcelleanlæg producerer langt mere strøm, end du kan bruge, så sælges den resterende mængde strøm til elnettet. Dog skal der betales skat den mængde strøm, du sælger, hvis du f.eks. producerer langt mere strøm, end du kan bruge, hen over sommeren. I Danmark får vi ikke sollys nok i løbet af året til, at et solcelleanlæg kan forsyne en hel husstand med strøm året rundt.
Om vinteren er der nemlig ikke nok sollys til, at det er muligt at producere nok strøm – og det er jo typisk om vinteren, at forbruget af strøm er størst. Investerer du imidlertid i et solcellebatteri, kan du lagre den mængde strøm, som du får i overskud. På den måde kan du gemme strømmen og bruge den på tidspunkter, hvor dit solcelleanlæg ikke producerer tilstrækkeligt med strøm til dit forbrug – f.eks. om aftentimerne, hvor der typisk ikke er meget sollys.
→ Læs mere om: Elafgift ved solceller
Hvad koster et solcelleanlæg?
Prisen på solceller varierer alt efter elforbruget. Har du et elforbrug svarende til mellem 1.000 og 2.500 kWh, kan du forvente et prisniveau på mellem 25.000 og 40.000 kr. Solceller af denne type vil som udgangspunkt kunne levere strøm til et areal på mellem 6 og 15 m2.
Skal dit solcelleanlæg imidlertid dække et elforbrug, der overstiger 7.000 kWh, så vil prisniveauet sandsynligvis ligge et sted mellem 80.000 og 100.000 kr. Solceller svarende til et forbrug af denne størrelse vil kunne levere strøm til et areal på mellem 35 og 90+ m2. Dertil skal der naturligvis også betales for monteringen af solcelleanlægget.
Derudover kommer priserne naturligvis an på kvalitet, effektivitet og størrelsen på solcelleanlægget. Ligesom med alt andet er der naturligvis fordele at hente ved at vælge kvalitet, selvom det ofte medfører en større investering. På den måde sikrer du bedst, at dit solcelleanlæg har en lang levetid og kan bevare sin effektivitet på lang sigt.
Generelt er prisen på solceller dog faldet de seneste år – faktisk er der tale om et prisfald på mere end 50% inden for det forgangne årti. Samtidig er teknologien kun blevet klogere, så både priser og kvalitet har oplevet en forbedring.
→ Læs mere om: Solceller på tag
Kan det betale sig at investere i solceller?
Det afhænger af flere faktorer, herunder din nuværende el-regning, omkostningerne ved installation af solcelleanlægget, den aktuelle el-pris, og hvor meget sollys der typisk er til rådighed på din placering. Generelt kan investeringen i et solcelleanlæg dog betale sig over tid, især hvis du bor et sted med meget sollys og har en høj nuværende el-regning. Solcelleanlægget vil producere elektricitet, som du kan bruge til at dække dit eget energiforbrug og muligvis endda sælge overskuddet tilbage til el-nettet.
Selvom solceller er en større investering, så kan det i mange tilfælde godt betale sig at vælge solceller. Særligt hvis du har et relativt stort forbrug og forventer at blive boende i dit hus længe. Som udgangspunkt vil det tage mellem 7 og 10 år at indtjene solcellerne igen, men det afhænger naturligvis af det individuelle forbrug og købspris.
Skån klimaet
Sidst men ikke mindst er der den væsentlige fordel ved solceller, at det er et klimavenligt alternativ. Eftersom solceller udnytter energi fra sollys, er det en bæredygtig måde at producere elektricitet på. Samtidig er det en grøn løsning, som er driftssikker og ikke kræver ret meget vedligeholdelse. Ved at installere et solcelleanlæg kan du således reducere din CO2-udledning markant hvert år.
NovaSolar er specialister i solceller
Hos NovaSolar har vi igennem en årrække opbygget en solid erfaring indenfor arbejdet med solceller. Vi foretager service og varetager en række garantiforpligtelser hos mange af Danmarks største retailere, herunder kommuner samt energi- og forsyningsselskaber. Samlet har vi foretaget mere end 2000 syn og skøn på solcelleanlæg, og det er de selv samme folk, som står klar til at hjælpe dig. Har du spørgsmål til vores udvalg af solceller, eller har du behov for anden vejledning? Så kontakt os endelig på tlf. 71 99 94 93 eller e-mail: [email protected].
Få et uforpligtende tilbud eller rådgivning fra NovaSolar
Derfor skal du vælge NovaSolar til at montere dit solcelleanlæg
Hos NovaSolar ved vi nemlig noget solceller. Foruden at være varmepumpe specialister, så startede det hele faktisk med solceller. NovaSolar A/S har i 10 år været Danmarks eneste solcelle specialist, der overlevede ”boomet” tilbage i 2010-2012.
Siden 2012 har vi serviceret garantier på 10.000 solcelleanlæg og udført mere end 2000 syn og skøn. Dette er blandt andet på baggrund af at NovaSolar i årene efter 2012 overtog mange større aktørers garantiforpligtigelser. Der var blevet solgt solcelleanlæg til privatkunder igennem underleverandører, som gik konkurs og derfor ikke kunne overholde deres forpligtelser. NovaSolar overtog her rollen i stedet for de mange konkursramte underleverandører. Vi har derfor arbejde sammen med store danske virksomheder såsom; Bauhaus, XL-Byg (DITAS), Skousen/Whiteaway, COOP, Energi Midt/Eniig og Bilka.
En familie virksomhed, der udbreder grøn energi i Danmark
Henrik og Karsten (fætre, stiftere og ejere af NovaSolar), blev som nogen af de første uddannet KSO solceller (og senere VE solceller). Med en del efteruddannelser i solceller samt værende både Fronius Service Partner og Danfoss Service Partner siden 2009, er der masser af know-how og erfaring i virksomheden.
Deres viden og interesse om solceller startede i 2009, da de var i lære hos "Blatic Solar GmbH" i Tyskland. Dengang var der tale om et større solcelleprojekt- og montagefirma, der lavede store anlæg på haller og marker. Henrik og Karsten blev dog oplært i design, produkter og montage, hvilket de siden kunne tilpasse til de danske huse
Det er de samme folk fra dengang til nu, og vi har som familiefirma genereret en enorm stor viden om hvad man gør og hvad man ikke gør. Derudover har vi sammen erfaret, set og håndteret garantier og produkter, som har fejlet og ved hvilke mærker og distributører, der levere på sin garanti.
Vi har erfaring med mange typer af solcelleopgaver
NovaSolar har egentlig ikke installeret mere end 200 solcelleanlæg i tidernes løb. Det er derimod os, der er blevet de største i Danmark, når det gælder fejl og mangler på de mange private solcelleanlæg i Danmark. NovaSolar blev som sagt dem, der hjalp med at udbedre de fejl og mangler, der måtte komme i garantiperioden (typisk 10 år), hvor de oprindelige underlevrandører ikke kunne.
Hvis du vælger at benytte et nystartet solcellefirma, der kun lever af solceller, er det jo afgørende at de kan holde den garanti, som de lover. Skulle de gå konkurs under garantiperioden, kan du som kunde stå tilbage med en dårlig oplevelse, og du kan få svært ved at få andre virksomheder til at overtage eller lave reparationer. Der er ikke mange virksomheder i Danmark, der arbejder med solceller, som har bevist at de kan overholde en fuld garantiperiode. Et godt tip er at tjekke firmaets økonomi på proff.dk.
Vi kan ikke understrege det nok! -> Et solcelleanlæg kan teknisk set sagtens holde i op til 30 år - men ikke hvis det ikke er lavet rigtigt. Det gælder både design (sammensætning af inverter og solceller), solcellernes placering, valget af produkter samt selve montagen på taget.
Derfor undgik NovaSolar konkurs efter solcelleboomet
NovaSolar overlevede fordi vi ikke lavede store fejl, og fordi vi vedblev at holde på vores ret til at sige ”nej” til montager. Eksempler på ”NEJ”:
- At borer stockskruer igennem tegl
- At monterer på tage uden undertag
- At glemme at bore for og lave udvekslinger
- At gå på kompromis med ”design” dvs. overdimensionering af inverter og eller omvendt.
- At vælge micro inverter og andet hvor man ikke kan få reservedele om 5-7 år.