• Panasonic Pro Partner
 • Over 50.000 kunder
 • Landsdækkende montage
 • Gratis levering på alt
 • Loyalitetsgaranti

Luft til luft varmepumper

Leder du efter en grønnere og mere økonomisk energikilde til din helårsbolig, sommerhuset eller kolonihaven? Så er en luft til luft varmepumpe et godt valg, da denne løsning udnytter energien i luften udenfor til at skabe en behagelig varme inde i hjemmet. Hos NovaSolar har vi et stort udvalg af varmepumper til fornuftige priser, og vores luft til luft varmepumper er ingen undtagelse. Vi har flere forskellige mærker at vælge imellem, og der er derfor gode chancer for at finde en varmepumpe, der passer til netop dit behov og din økonomi. Se også vores udvalg af luft til vand varmepumper Tag et kig på vores udvalg af luft til luft varmepumper herunder, og husk at du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller brug for vejledning.

 • Panasonic Pro Partner
 • KMO
 • AAA
 • Truspilot
 • VE godkendt varmepumpe
 • VE godkendt solceller
 • Tekniq

Filtrér efter

Prisfilter
kr kr
Mærker
A mærke
Varmekapacitet (Nominel)
SCOP
SEER
Indbygget Wi-Fi
Filter

 

Mitsubishi LN25 er det nyeste bud på en varmepumpe med en høj energieffektivitet (energimærke A+++). Med en SCOP værdi på hele 5,2 er varmepumpen mere end 5 gange så energieffektiv, som en traditionel el-radiator.

Med en maks. kapacitet på 6.3kW kan Mitsubishi LN25 opvarme op til 125m2 i et velisoleret hus.

Availability: Ikke på lager

 19 dB(A) 

Det trygge valg

Din tryghed hos NovaSolar

5 stjerner på Trustpilot

Over 150 glade anmeldelser

orange_bg

7 års loyalitetsgaranti

Kun hos NovaSolar!

KMO og VE godkendt

Certificeret på alle områder

Hvordan fungerer en luft til luft varmepumpe?

Kort fortalt er en luft til luft varmepumpe et varmeanlæg, som udnytter den energi, der er i luften udenfor og omdanner energien til varme indenfor i din bolig. Mere præcist suger luft til luft varmepumpen luft ind i den del af pumpen, som er monteret udendørs, hvorefter varmepumpen trækker energien ud af luften og på den måde opvarmes pumpens kølemiddel. Det varme kølemiddel bliver dernæst brugt til at varme luften op inde i varmepumpen, hvorefter den del af luft til luft varmepumpen, som er placeret indendørs, udleder den varme luft indenfor i boligen. Man kan altså sammenligne en luft til luft varmepumpe med et køleskab – men hvor et køleskab transporterer den varme luft væk, har luft til luft varmepumpen den omvendte opgave. Det smarte ved en luft til luft varmepumpe er desuden, at processen faktisk vendes om, så den fungerer lig en aircondition. På den måde kan luft til luft varmepumpen i stedet køle din bolig, hvilket især kan være en fordel i sommerperioden.

Hvornår er det en god idé at købe en luft til luft varmepumpe?

Det kan være en rigtig god idé at købe en luft til luft varmepumpe, hvis du bruger elvarme eller et gammel oliefyr som opvarmning. Der er nemlig en hel del penge at spare i at skifte fra disse opvarmningstyper til en varmepumpe. Typisk er nyere luft til luft varmepumper meget energieffektive, hvilket betyder, at varmepumperne ofte genererer langt mere energi, end de forbruger – kort sagt: en luft til luft varmepumpe er en både økonomisk og grøn varmekilde.

Det er let at gennemskue, præcis hvor energieffektiv den enkelte luft til luft varmepumpe er – du skal blot se efter SCOP-værdien, som netop indikerer, hvor energieffektiv den pågældende luft til luft varmepumpe er. Har en luft til luft varmepumpe en SCOP-værdi på 5, så genererer varmepumpen altså 5 gange så meget energi, som den anvender. Sammenligner man en luft til luft varmepumper med en el-radiator, er det også tydeligt, hvor stor en forskel der er på energieffektiviteten i de to varmekilder: en el-radiator giver én kW varme for hver kW strøm den bruger, imens en nyere varmepumpe som tommelfingerregel giver 4 kW varme for hver kW strøm den bruger.

Desuden kan, de fleste, varmepumper også forbedre indeklimaet markant. Ved hjælp af luftcirkulation og et nanoeTM X filter, som renser luften for vira, bakterier, skimmel og fugt, vil du ved at skifte til en luft til luft varmepumpe opleve et markant bedre indeklima.

Billige luft til luft varmepumper

Prisniveauet for luft til luft varmepumper varierer meget, og du kan faktisk købe en luft til luft varmepumpe uden montering fra 4.000 kr. Typisk er disse billige luft til luft varmepumper gode til prisen, selvom de dog ikke kan sammenlignes med varmepumper af en noget højere kvalitet fra producenter som Mitsubishi, Panasonic eller Bosch.

De billige luft til luft varmepumper har næsten altid et markant højere støjniveau både på inde- og udedelen af varmepumpen end de lidt dyrere luft til luft varmepumper af bedre kvalitet. Derudover har de billige luft til luft varmepumper typisk en dårligere energiudnyttelse en varmepumper fra f.eks. Panasonic. De billige luft til luft varmepumper til priser omkring 4.000-5.000 kr. er desuden ofte produceret i Kina under et privat label mærke, hvilket betyder, at garantien på din luft til luft varmepumpe helt bortfalder, hvis din forhandler går konkurs.

Hos NovaSolar anbefaler vi derfor, at du køber din luft til luft varmepumpe fra en producent, som du har tillid til. Vi har gode erfaringer med producenter som Panasonic, Mitsubishi, Pioneer og Bosch. Du finder en række forskellige luft til luft varmepumper fra flere af disse producenter i vores sortiment.

Tilbud på luft til luft varmepumper

Det er muligt at få et godt tilbud på en luft til luft varmepumpe, især hvis du skal bruge noget tilbehør som f.eks. sms modul eller en varmepumpeskjuler. Generelt er det vanskeligt at presse priserne længere ned på selve varmepumpen, da hele markedet er meget prisfølsomt, og de fleste forhandlere sælger til den billigst mulige pris. Hvis du ønsker et tilbud på en luft til luft varmepumpe, er du velkommen til at skrive til vores varmepumpe-eksperter: Kontakt@novasolar.dk

Se vores pakketilbud på varmepumper her.

Opvarm dit sommerhus med en luft til luft varmepumpe

Har du et el-opvarmet sommerhus, er det næsten altid fordelagtigt at skifte til en luft til luft varmepumpe. Rigtig mange varmepumpe-producenter har faktisk lavet ”sommerhus-serier” med varmepumpe, der specifikt egner sig godt til sommerhuse. Ofte har disse luft til luft varmepumper det, der hedder en 8/15 graders funktion, hvilket betyder, at varmepumpen kan holde dit sommer- eller fritidshus frostfrit i vinterhalvåret. Som regel kan luft til luft varmepumper til sommer- og fritidshuse fås til mellem 8.000 og 12.000 kr.

Luft til luft varmepumper til helårshuse

Når du skal vælge luft til luft varmepumpe til dit helårshus, er en af de vigtigste parametre det, der kaldes for SCOP-værdien, som er et udtryk for den enkelte varmepumpes energieffektivitet. Jo mere du bruger din luft til luft varmepumpe, desto vigtigere er det, at varmepumpen har en høj energiudnyttelse, så du får det optimale ud af varmepumpen. Men en energieffektiv luft til luft varmepumpe sparer du også mest muligt på din varmeregning, og derfor er det ofte også en god idé at investere lidt mere for at få en varmepumpe med en høj SCOP-værdi – på længere sigt vil det nemlig kunne mærkes markant på varmeregningen, og samtidig betyder det også, at din varmepumpe er så grøn som mulig.

I det følgende kan du få et overblik over luft til luft varmepumper med en høj energiudnyttelse:

Luft til luft varmepumpe til kælderen

Er din kælder konstant fugtig, og har du svært ved at komme af med lugten? Så kan en luft til luft varmepumpe være en rigtig god løsning. En luft til luft varmepumpe affugter nemlig rummet delvist, og det overskydende kondensvand føres ved hjælp af et kondensrør ud af huset. Fordi en luft til luft varmepumpe sørger for konstant luftcirkulation og luftrensning, kan den også fjerne uønsket lugt i din kælder.

Tilbehør til luft til luft varmepumper

Til de fleste varmepumper, og dermed også luft til luft varmepumper, kan du tilkøbe SMS-styring eller Wifi-styring af varmepumpen, hvis ikke det i forvejen er indbygget i varmepumpen. På den måde kan du styre varmepumpen fra din mobil, uanset hvor i verden du befinder dig.

Derudover kan du få flere praktiske løsninger i form af varmepumpeskjulere, som både beskytter varmepumpen og giver varmepumpen et mere æstetisk udtryk. I vores udvalg af tilbehør til varmepumper finder du ligeledes vægbeslag og fødder til varmepumper, som ligeledes kan være en god idé at tilkøbe for at passe bedst muligt på din varmepumpe. Og faktisk behøver det slet ikke at være særlig dyrt at opgradere din luft til luft varmepumpe med tilbehør – faktisk finder du tilbehør til varmepumper i vores sortiment helt ned til 175 kr.

Serviceeftersyn af luft til luft varmepumper

I Danmark er det et lovkrav, at der bliver foretaget et årligt serviceeftersyn på alle luft til luft varmepumper med mere end 1 kg. kølemiddel. Hvis du køber en luft til luft varmepumpe med mindre end 1 kg. Kølemiddel, skal den kun have et eftersyn hvert andet år, da det typisk er et krav for en udvidet garantiperiode.

Der er flere fordele ved at få foretaget et årligt serviceeftersyn på din luft til luft varmepumpe, især i de første år af varmepumpens levetid - blandt andet forlænges varmepumpens garanti. Derudover forbedrer et serviceeftersyn varmepumpens drift og ydelse, og ved at få foretaget et serviceeftersyn jævnligt, kan du opdage det i tide, hvis din varmepumpe f.eks. bliver mindre effektiv. Ved serviceeftersyn bliver varmepumpens kølekreds tjekket for utætheder, og varmepumpen bliver desuden sprøjtet mod legionær sygdommen. Et serviceeftersyn på en luft til luft varmepumpe koster fra 995 kr. og op efter.

Håndværkerfradrag ved montering af luft til luft varmepumper

Når du får monteret en luft til luft varmepumpe, kan du fratrække 3.500 kr. i håndværkerfradrag. Du skal blot huske at fratrække håndværkerfradraget på din selvangivelse og gemme vores faktura som dokumentation.

Placering af luft til luft varmepumper

Hos NovaSolar anbefaler vi, at indedelen af din luft til luft varmepumpe placeres i det rum, som du først og fremmest ønsker opvarmet. Man kan med fordel placere varmepumpens indedel i boligens største og mest centrale rum. Vi anbefaler, at du placerer indedelen minimum 1,5 meter over gulvet.

Ønsker du varmepumpens indedel placeret ved gulvet, anbefaler vi, at der købes en gulvmodel. Varmepumpens udedel kan med fordel sidde på den anden sidde af ydermuren for at få en enkel og billig montering.

Montering af luft til luft varmepumper

Bestiller du din luft til luft varmepumpe med montering hos NovaSolar, går der som udgangspunkt 2-3 uger fra bestilling til monteringen finder sted (alt efter sæson). Vælger du at bestille din luft til luft varmepumpe uden montering, går der 2-4 dage, inden vi afsender varmepumpen. Når du køber en standard montering af din luft til luft varmepumpe hos NovaSolar, får du desuden 4 meter rør og kabelkanal med i installationen. Er der brug for flere meter rør eller f.eks. et jordspyd, har montøren dette med ved ankomst, og du kan lave en aftale med montøren.

Test af luft til luft varmepumper

De fleste varmepumper på det danske marked bliver testet af den danske energistyrelse i en uafhængig test. Testen bliver bestilt og betalt af varmepumpe-producenten. Testen foregår på et uafhængigt testlaboratorium og garanterer, at varmepumperne lever op til de danske lovkrav.

Vi anbefaler, at du køber en varmepumpe, der er testet af den danske energistyrelse. Du kan se energistyrelsens test af de danske varmepumper her!

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe