• Panasonic Pro Partner
  • Over 50.000 kunder
  • Landsdækkende montage
  • Gratis levering på alt

Luft til luft varmepumper

Leder du efter en grønnere og mere økonomisk energikilde til din helårsbolig, sommerhuset eller kolonihaven? Så er en luft til luft varmepumpe et godt valg, da denne løsning udnytter energien i luften udenfor til at skabe en behagelig varme inde i hjemmet. Hos NovaSolar har vi et stort udvalg af varmepumper til fornuftige priser, og vores luft til luft varmepumper er ingen undtagelse. Vi har flere forskellige mærker at vælge imellem, og der er derfor gode chancer for at finde en varmepumpe, der passer til netop dit behov og din økonomi. Se også vores udvalg af luft til vand varmepumper

Tag et kig på vores udvalg af luft til luft varmepumper herunder, og husk at du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller brug for vejledning.

Luft- til luft varmepumper - Køb din luft- til luft varmepumpe online
  • Panasonic Pro Partner
  • KMO
  • AAA
  • Truspilot
  • VE godkendt varmepumpe
  • VE godkendt solceller
  • Tekniq

Aktive filtre

Billige varmepumper

Priserne på markedet varierer meget. Du kan få luft-luft varmepumper fra kr. 4.000,- uden montering.

Disse meget billige varmepumper er gode til prisen, men de kan ikke sammenlignes med et kvalitetsprodukt fra f.eks. Mitsubishi, Panasonic eller Bosch.

Billige varmepumper har næsten altid et meget højere støjniveau både fra inde- og udedelen. Billige varmepumper har en dårligere energiudnyttelse i forhold til en varmepumpe fra f.eks. Panasonic.

Varmepumper til kr. 4.000-5.000,- oftest produceret i Kina under et privat label mærke. Det betyder, at garantien helt bortfalder hvis din forhandler går konkurs.

Vi anbefaler, at du vælger din varmepumpe fra en producent du stoler på. Vi har gode erfaringer med Panasonic, Mitsubishi, Pioneer og Bosch.

 

Tilbud

Det er muligt at få et godt tilbud på en luft- til luft varmepumpe, især hvis du skal bruge noget tilbehør som f.eks. sms modul eller en varmepumpeskjuler.

Det er generelt svært at presse priserne længere ned på selve varmepumpen, da hele markedet er meget prisfølsomt og de fleste forhandlere sælger til den billigst mulige pris.

Hvis du ønsker et tilbud på en luft- til luft varmepumpe kan du skrive til vores varmepumpe eksperter: Kontakt@novasolar.dk

 

Varmepumpe - sommerhus

Har du et el-opvarmet sommerhus er det næsten altid en rigtig god idé at få monteret en luft- til luft varmepumpe.

De fleste producenter har lavet en ”sommerhus-serie”. Panasonics sommerhuspumpe hedder Panasonic NZ25-35VKE og koster fra kr. 7.499,- uden montering.

NZ25VKE varmepumpen har en SCOP værdi på 4,6. Det betyder at varmepumpen leverer 4,6 kW varme hver gang den bruger 1 kW strøm.

Panasonics NZ25VKE leverer mere end 4 gange så meget varme som dine el-paneler ved at bruge samme mængde strøm.

Varmepumper til sommer- og fritidshuse koster typisk mellem kr. 8.000-12.000,-

De fleste varmepumper har en 8/15 graders funktion, således de kan holde sommer- eller fritidshuset frostfrit i vinterhalvåret.

  

Varmepumpe - helårshus

Når du skal vælge luft-luft varmepumpe til dit helårshus er en af de vigtigste parametre SCOP værdien. Jo mere du bruger varmepumpen, jo vigtigere er en høj energiudnyttelse.

Derfor er det ofte en god idé at investere lidt mere for at få en varmepumpe med en høj SCOP værdi.

Følgende modeller har en høj energiudnyttelse:

• Panasonic VZ9SKE – 6,2 SCOP
• Panasonic HZ25WKE – 5,2 SCOP
• Panasonic HZ25WKE-5 – 5,2 SCOP
• Panasonic HZ35WKE – 5,1 SCOP
• Mitsubishi LN25 Hero – 5,2 SCOP
• Mitsubishi LN35 Hero – 5,1 SCOP

 

Varmepumpe - kælder

Har du en træls lugt i kælderen grundet stillestående luft eller er din kælder konstant fugtig? Så kan en luft- til luft varmepumpe være løsningen for dig.

En varmepumpe affugter delvis rummet og det overskydende kondensvand bliver ført ud af huset ved hjælp af et kondensrør.

Varmepumpen kan også fjerne uønsket lugt i kælderen ved at sørge for konstant luftcirkulation og luftrensning.

 

Hvordan fungerer en luft- til luft varmepumpe?

En luft- til luft varmepumpe er et varmeanlæg - en pumpe - som udnytter den energi der er i luften og omdanner energien til varme.

Helt praktisk suger varmepumpen luft ind i sin udedel. Varmepumpen trækker herefter energien ud af luften og på den måde varmer sit kølemiddel op. Det varme kølemiddel bliver brugt til at varme luften op inde i varmepumpen, derefter skyder indedelen den varme luft ud i rummet.  

En varmepumpe kan også vende processen og bruges som aircondition.

 

Hvornår er det en god idé at købe en luft- til luft varmepumpe?

Det kan være en rigtig god idé at købe en varmepumpe hvis du bruger el-varme eller et gammel oliefyr som opvarmning.

Nyere varmepumper er meget energieffektive. En el-radiator giver én kW varme for hver kW strøm den bruger. En nyere varmepumpe giver, som tommelfingerregel, 4 kW varme for hver kW strøm den bruger (se SCOP).

Desuden kan, de fleste, varmepumper også forbedre indeklimaet markant. Ved hjælp af luftcirkulation og et nanoeTM X filter, som renser luften for vira, bakterier, skimmel og fugt, vil du opleve et markant bedre indeklima.

 

Miljø og tilbehør

Varmepumper er et godt valg hvis man ønsker, at gøre noget for miljøet.

Til de fleste varmepumper, kan du tilkøbe SMS-styring eller Wifi-styring af varmepumpen. På den måde kan du styre varmepumpen fra din mobil, uanset hvor i verden du befinder dig

 

Serviceeftersyn

I Danmark er det et lovkrav, at der bliver foretaget et årligt serviceeftersyn på alle luft- til luft varmepumper med mere end 1 kg. kølemiddel.

Hvis du køber en varmepumpe med mindre end 1 kg. kølemiddel skal denne kun have eftersyn hvert andet år, typisk et produktkrav for en udvidet garantiperiode.

Der er flere fordele ved at få foretaget et årligt serviceeftersyn, især i de første år af varmepumpens levetid. Blandt andet forlænges varmepumpens garanti.

Ydermere forbedrer et serviceeftersyn varmepumpens drift og ydelse. Ved serviceeftersyn bliver kølekredsen tjekket for utætheder og varmepumpen bliver sprøjtet mod legionær sygdommen.

Et serviceeftersyn på en luft-luft varmepumpe koster fra kr. 995,-

 

Håndværkerfradrag

Du kan fratrække kr. 3.500,- som håndværkerfradrag per luft til luft varmepumpe montering.

Du skal fratrække håndværkerfradraget på din selvangivelse og gemme vores faktura som dokumentation.

 

Placering

Vi anbefaler at indedelen placeres i det rum man først og fremmest ønsker opvarmet. Man kan med fordel placere indedelen i boligens største og mest centrale rum.

Vi anbefaler at man placere indedelen minimum 1.5 meter over gulvet.

Ønsker man indedelen placeret ved gulvet anbefaler vi at der købes en gulvmodel.

Udedelen kan med fordel sidde på den anden sidde af ydermuren for at få en enkel og billig montering.

 

Montering

Bestilles varmepumpen med montage, går der som udgangspunkt 2-3 uger fra bestilling til montering finder sted.(Alt efter sæson)

Bestilles varmepumpen uden montage, går der 2-4 dage inden vi afsender varmepumpen.

Montering af en luft- til luft varmepumpe tager, som regel mellem 2-4 timer.

Når du køber en standardmontage af NovaSolar får du 4 meter rør og kabelkanal med i installationen. Er der brug for flere meter rør eller f.eks. et jordspyd har montøren dette med ved ankomst og du kan lave en aftale med montøren.

 

Test af varmepumper

De fleste varmepumper på det danske marked bliver testet af den danske energistyrelse i en uafhængig test. Testen bliver bestilt og betalt af varmepumpe producenten.

Testen foregår på et uafhængigt testlaboratorium og garanterer at varmepumperne lever op til de danske lovkrav.

Vi anbefaler, at du køber en varmepumpe der er testet af den danske energistyrelse.

Du kan se energistyrelsens test af de danske varmepumper her!

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe