19 dB(A)
Det trygge valg
Trænger din gamle varmepumpe til at blive udskiftet – eller er du førstegangskøber? Uanset hvorfor du er på udkig efter en varmepumpe, er du landet på den rigtige hjemmeside. Der er mange fordele ved at investere i denne varmekilde – ikke mindst for pengepungen! Der er nemlig tale om en grøn investering til dit hjem, der kan spare dig mange kroner på varmeregningen i de følgende år. Hos NovaSolar forhandler vi både luft til luft og luft til vand varmepumper. Vi har desuden et godt udvalg at mærker, så som Mitsubishi, Panasonic, Wilfa og Daikin. Der er gode muligheder for at finde netop den løsning, du leder efter. Se hele vores udvalg herunder, og kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til dit køb. Læs mere om varmepumper her
Vi står altid til rådighed vedr spørgsmål, tilbud eller andet - tøv ikke med at kontakte os. Vi har kort ventetid på montage af varmepumper.
Der er 52 produkter.
19 dB(A)
19 dB(A)
18 dB(A)
19 dB(A)
Mitsubishi Supreme 25 er det nyeste bud på en varmepumpe specielt lavet til det skandinaviske klima. med en høj energieffektivitet (energimærke A+++). Med en SCOP værdi på hele 5,2 er varmepumpen over 5 gange så energieffektiv, som en traditionel el-radiator.
19 dB(A)
Mitsubishi Supreme 35 er det nyeste bud på en varmepumpe specielt lavet til det skandinaviske klima. med en høj energieffektivitet (energimærke A+++). Med en SCOP værdi på hele 5,2 er varmepumpen over 5 gange så energieffektiv, som en traditionel el-radiator.
19 dB(A)
19 dB(A)
21 dB(A)
22 dB(A)
19 dB(A)
20 dB(A)
18 dB(A)
19 dB(A)
18 dB(A)
19 dB(A)
Mitsubishi Supreme 25 er det nyeste bud på en varmepumpe specielt lavet til det skandinaviske klima. med en høj energieffektivitet (energimærke A+++). Med en SCOP værdi på hele 5,2 er varmepumpen over 5 gange så energieffektiv, som en traditionel el-radiator.
19 dB(A)
Mitsubishi Supreme 35 er det nyeste bud på en varmepumpe specielt lavet til det skandinaviske klima. med en høj energieffektivitet (energimærke A+++). Med en SCOP værdi på hele 5,2 er varmepumpen over 5 gange så energieffektiv, som en traditionel el-radiator.
19 dB(A)
18 dB(A)
Det trygge valg
Din tryghed hos NovaSolar
Der findes mange forskellige varmeløsninger til opvarmning (eller køling) af sit hus, sommerhus, garage eller andet. Varmepumper kan være den bedste energiløsning for dig. Når man skal vælge en varmepumpe, er der mange ting som man bør overveje ift ens behov. Her på siden finder du alle informationer omkring varmepumper, og kan blive lidt klogere på de forskellige typer af varmepumper. Vi vil gøre alt for at imødekomme og vejlede dig til, at vælge den varmepumpe der bedst mulig opfylder og passer til dine behov.
Hvilke overvejelser har du gjort dig om opvarmningen af din bolig? For de fleste er økonomi en væsentlig faktor, når det kommer til opvarmning af boligen. Med en varmepumpe kan du dog kombinere bæredygtig økonomi med grøn energi – en varmepumpe kan nemlig reducere dit varmeregnskab betydeligt samtidig med, at det er en yderst miljøvenlig energiform. Sammenligner man varmepumper med andre opvarmningsformer er en varmepumpe billig, og skal ses som en investering. Dette er fordi, at varmepumper er en billig opvarmningsform, fordi varmepumpen udnytter energien optimalt. I mange tilfælde vil en varmepumpe faktisk tjene sig selv ind igen, selvom investeringsbeløbet kan virke som mange penge.
Kort fortalt er en varmepumpe et elektrisk apparat, som udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme din bolig. En varmepumpe er derfor også en ganske miljøvenlig metode til at opvarme boligen – selvom en varmepumpe også bruger el, så er der tale om en betydeligt mindre mængde el end ved almindelig elvarme. Man kan sige, at du med en varmepumpe får ”gratis” varme til dit hjem, da varmepumpen jo blot udnytter jorden eller luftens eksisterende energi. En varmepumpe er derfor også bæredygtig både når det kommer til miljø og økonomi. Det smarte ved mange varmepumper er desuden, at de både bidrager til opvarmning og afkøling af din bolig, og du kan ganske enkelt indstille din varmepumpe til enten opvarmning eller afkøling alt efter behov. Varmepumpen benytter altså varmen i luften (eller jorden) udefra og kan nemt opvarme et sommer, kolonihave- eller helårshus. Netop grundet udnyttelsen af energien i luften og jorden er varmepumpen et fornuftigt alternativ til andre opvarmningsformer såsom el-varme, oliefyr og gasfyr. Eftersom varmepumpen udnytter den allerede eksisterende energi i jordens eller luftens energi til at producere varme, er der altså tale om en yderst energivenlig løsning til opvarmningen af dit hjem. Samtidig er en varmepumpe utrolig effektiv – faktisk genererer en varmepumpe hele 4 gange så meget energi, som den selv anvender, hvorfor en varmepumpe er en særdeles økonomisk energiløsning.
En varmepumpe fungerer i virkeligheden ganske simpelt. Faktisk virker en varmepumpe lig et køleskab, bare omvendt – et køleskabs funktion er som bekendt at køle madvarerne ved at trække varmen ud af disse og slippe denne varme ud på bagsiden af køleskabet. Processen i en varmepumpe ligner i høj grad køleskabets, men hvor køleskabets funktion er at trække varm luft ud, trækker en luft til luft varmepumpe derimod varm luft ud af luften udenfor og anvender energien i luften til opvarmning indenfor. For at denne proces kan lade sig gøre består en varmepumpe af to dele: en ude-del og en inde-del. Den del af varmepumpen, som er monteret udenfor, trækker varme (dvs. energi) ud af luften ved at komprimere varmen i en kølevæske. Derefter tilføres denne energi til den del af varmepumpen, som er monteret indenfor, hvormed boligen opvarmes. Uanset hvor koldt, der måtte være udenfor, kan varmepumpen sagtens flytte energien indenfor, men pumpen kan dog blive en anelse mindre effektiv i ekstremt koldt vejr. Med en varmepumpe får du altså utrolig meget værdi for pengene sammenlignet med andre supplerende varmekilder som f.eks. elvarme, hvor du typisk vil fordoble din elregning i de kolde vintermåneder.
Læs mere om hvordan en varmepumpe virker her
Læs mere her om hvordan Energistyrelsen ser på varmepumper her
Den åbenlyse fordel ved en varmepumpe er altså, at den er bæredygtig for både miljøet og for din pengepung. Med en varmepumpe kan du faktisk reducere din varmeregning med op til 50-70%, og særligt hvis du skifter fra elvarme til en varmepumpe, vil du kunne mærke en betydelig økonomisk forskel. Den nøjagtige besparelse afhænger naturligvis af, hvilken type varmepumpe, du vælger at købe, men med en varmepumpe af god kvalitet, er der uden tvivl penge at spare. Og faktisk er det ikke kun i forhold til elvarme, olie og gas, at varmepumpen er økonomisk fordelagtig. Sammenlignet med fjernvarme er en varmepumpe også både mere billig og mere effektiv – det viser et omfattende finsk testprojekt kaldet ’Tæt på nul’ foretaget af organisationen Green Net Finland, University of Aalto, det finske tekniske forskningscenter VTT og varmepumpe-organisationen SULP i perioden fra 2013 til 2015. Derudover følger der en øget komfort ved skiftet til en varmepumpe, eftersom den renser luften. Det er især en fordel for astmatikere og allergikere, som påvirkes af pollen- og støvpartikler. Får du installeret en varmepumpe, vil du med stor sandsynlighed opleve, at du ikke vil være nær så medtaget af pollen og støv som førhen. En varmepumpe er ikke kun god for din pengepung - men kan også være en god faktorer når det kommer til, at opnå et bedre indeklima.
NovaSolar har mange forskellige varmepumper i vores sortiment. Vi forstår derfor at det kan være svært at finde frem til den rigtige varmepumpe. Vi har derfor brugt lang tid på at lave vores helt egen varmepumpe test af varmepumper. Hvis du er i tvivl om hvilken varmepumpe, der er bedst, kan det være en start at læse vores bedst i test. På siden finder du nemlig et skema, hvor de vigtige specifikationer for en luft til luft varmepumpe bliver sammenlignet. Den kan hurtigt give dig et overblik over de bedste varmepumper, som vi sælger.
Der er mange ting der skal overvejes når det kommer til valg af varmepumpen til lige netop dit forbrug og behov. Der er dog 3 vigtige overvejelser du bør tænke på, når du spørg dig selv hvilken varmepumpe der er den bedste for lige netop dig:
1. Varmepumpens størrelse i kW som kan afdække netop dit behov. NovaSolar har varmepumper fra 5 kW til 9 kW.
2. Det næste du bør overveje er varmepumpens energieffektivitet eller SCOP værdi. Kort sagt, fortæller SCOP-værdien, hvor god den enkelte varmepumpe er til, at omdanne strøm til varme. En udmærket varmepumpe har som tommelfingerregel en SCOP værdi på 4.00 eller derover.
3. Derudover bør du overveje varmepumpens lydniveau. Folk har det med, at tro, at varmepumper støjer rigtig meget - det gjorde de også for 5 år siden. I dag kan man få meget støjsvage varmepumper. Varmepumper med et lydniveau under 23 decibel vil vi definere som en støjsvag varmepumpe. På vores webshop har vi markeret vores mest støjsvage varmepumper med et mærkat “super quiet”.
Læs mere om valg af varmepumpe her
Der findes flere forskellige typer varmepumper. Mere præcist findes der tre forskellige typer varmepumper baseret på hver deres metode:
Når du skal vælge en varmepumpe, er det vigtigt at overveje, om varmepumpen også skal kunne producere varmt vand – en luft til luft varmepumpe kan nemlig ikke producere varmt vand, hvorfor en luft til vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe i så fald er mere oplagt. Omvendt kan en luft til luft varmepumpe være en oplagt løsning, hvis du blot ønsker varmesupplering i dit hus, eller hvis der kun er tale om opvarmning af et sommerhus eller et kolonihavehus.
En varmepumpe med jordvarme, som også kaldes en væske til vand varmepumpe, udnytter varmen i jordens øverste lag og fungerer ved, at der graves en lang, væskefyldt slange ca. 1 meter ned i jorden. Ved hjælp af en varmeveksler transporteres jordvarmen til den pågældende bygnings varmeinstallation. Typisk er en jordvarmepumpe ganske effektiv, men som regel er det også dyrere og mere besværligt at installere en jordvarmepumpe, eftersom slangen til pumpen skal graves ned. Samtidig er det nødvendigt med et udeareal på mellem 450-700 kvadratmeter for at kunne nedgrave en jordvarmepumpe, og det kræver desuden en tilladelse fra kommunen at anlægge et jordvarmeanlæg. Hos NovaSolar forhandler vi udelukkende luft til luft varmepumper samt luft til vand varmepumper, som har den fordel, at de ikke kræver, at du skal grave jordslanger ned i din have.
En luft til vand varmepumpe er et godt alternativ til en jordvarmepumpe. Denne type varmepumpe udnytter den varme luft, som allerede findes udendørs, til at generere varme indendørs. Luft til vand varmepumpen fungerer i virkeligheden ganske lig en jordvarmepumpe, men i stedet for at udnytte varmen fra jorden, er det varmen i luften, som anvendes. Ligesom en luft-luft varmepumpe består en luft til vand varmepumpe af en udendørs del med en blæser. Fordelen ved en luft til vand varmepumpe er, at den ikke kræver ret meget plads, også kan den både opvarme boligen samt brugsvandet. Derfor kan en luft til vand være en god ide, hvis du vil have en varmepumpe der både kan opvarme din bolig samt brugsvand, samt hvis du vil udskifte dit oliefyr eller gasfyr med en varmepumpe. Prismæssigt er anskaffelsesprisen dog væsentlig højere end eksempelvis en luft til luft varmepumpe.
Akkurat som luft til vand varmepumpen udnytter luft til luft varmepumpen varmen i luften udenfor til at generere varme indenfor. Dog leverer luft til luft varmepumpen ikke varme til radiatorer eller gulvvarme, ligesom den heller ikke kan anvendes til opvarmning af brugsvand. Varmen leveres nemlig via en blæser i en luft til luft varmepumpe. Det kan være en fordel at kombinere en luft til luft varmepumpe med et udsugningsanlæg med en varmeveksler, som genvinder varmen i den luft, som suges ud af boligen, og på den måde kan man undgå et stort varmetab i forbindelse med udluftning. En smart detalje ved nogle luft til luft varmepumper er desuden, at de så at sige kan ”vendes om”, så de i stedet for at levere varm luft kan køle luften. På den måde kan din luft til luft varmepumpe fungere lidt som en aircondition på varme dage i løbet af sommeren.
Ring til os på telefon nr. 71 99 94 93 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Ja tak - jeg vil gerne have et gratis og uforpligtende tilbud!Panasonic varmepumper er en kvalitets varmepumper, og er et af vores bedst sælgende mærker. NovaSolar er Panasonic Pro Partner.
Japanske Mitsubishi varmepumper er varmepumper i høj kvalitet, som er særdeles gode til til vores nordiske klima.
Er du på udkig efter en velfungerende varmepumpe, som ikke koster så meget? Så er en Wilfa varmepumpe en god og effektiv løsning.
Leder du efter en god varmepumpe, hvor pris og kvalitet hænger sammen? Så er en Daikin varmepumpe måske noget for dig.
Hvor stor en mængde strøm, din varmepumpe skal bruge, afhænger naturligvis af, hvilken type varmepumpe, du vælger, men som udgangspunkt vil en varmepumpe bruge mellem 0,5 og 4,5 kWh per kvadratmeter. Vil du beregne prisen helt nøjagtigt, skal du blot gange antal kvadratmeter med prisen per kWh. Skifter du til en varmepumpe, vil du opleve, at dit elforbrug vil stige (medmindre du skifter fra elvarme), men til gengæld vil du samtidig opleve, at din samlede varmeregning vil blive reduceret betydeligt. Selvom en varmepumpe kører på elektricitet, så er udnyttelsen af energien i en varmepumpe så effektiv, at en varmepumpe oftest bidrager til en markant reducering i udgifter til varme - en varmepumpe genererer nemlig 4 gange så meget energi, som den anvender (forholdet mellem den mængde energi, der optages og afgives, betegnes som varmepumpens COP-værdi, også kaldet varmepumpens besparelsesfaktor). OBS: Du får den mest optimale effekt med en varmepumpe, hvis dit hus er velisoleret. Vælger du at efterisolere dit hus, når du investerer i en varmepumpe, vil du med stor sandsynlighed opleve en endnu bedre virkning end ellers. Dog betyder det selvfølgelig en øget udgift ved installationen af varmepumpen.
En varmepumpe består af en udedel og en indedel, hvor der er stor forskel på hvor meget disse dele støjer. En indedel støjer generelt mindre end udedelen. En udedel støjer imellem 45-55 dB imens en indedel kan støje imellem 18-28 dB alt efter hvilken type varmepumpe der er tale om. Støj på varmepumper kan i første omgang virke som en lille ting. Det er alligevel vigtigt at forholde sig til inden en ny varmepumpe bliver sat op og monteret. Larmer udedelen for meget i forhold til naboerne? Kommer indedelen til at larme for meget, så den er til gene? Kan den placeres i soveværelset, så man stadig kan sove? Der kan være mange spørgsmål omhandlende støj- og lydniveau på en varmepumpe. Vi har lavet en dybdegående artikel om støjniveauet på varmepumper, som du kan finde herunder.
Læs mere om lydstyrker og støjgrænser
Hvor meget du nøjagtigt kan spare ved at montere en varmepumpe, er naturligvis betinget af den præcise type varmepumpe. Men som hovedregel kan du spare en hel del på din varmeregning ved at investere i en varmepumpe – faktisk helt op til 80%, hvis du skifter fra elvarme til varmepumpe. For rigtig mange vil en varmepumpe altså kunne mærkes på kontoen – vel at mærke på den gode måde. Og det hænger netop sammen med varmepumpens COP-værdi og effektivitetsniveau; en varmepumpe er nemlig langt bedre til at udnytte den tilførte energi end mange andre opvarmningsformer. Typisk kan du også have glæde af din varmepumpe i rigtig mange år. Din varmepumpes levetid afhænger naturligvis af drift og vedligehold, men hvis dit hus er velisoleret, og hvis sørger du for at vedligeholde din varmepumpe korrekt, kan du nyde godt af din varmepumpe længe. Har du en luft-til-luft-varmepumpe, kan du forvente en levetid på mellem 10 og 15 år, imens du med en luft-til-vand-varmepumpe kan forvente en levetid på mellem 15 og 20 år.
Varmepumper fås i en række forskellige prisklasser. Prisen afhænger naturligvis af kvaliteten, men også den enkelte type, model og producent har naturligvis indflydelse på prisen. I vores sortiment finder du et bredt udvalg af mærker inden for luft til luft- og luft til vand varmepumper, herunder Mitsubishi, Panasonic, Wilfa og Daikin, i varierende prisklasser – faktisk kan du finde varmepumper til alt fra 4.999,00 kr. til 54.995,00 kr. Hvilken varmepumpe, der bedst opfylder dine behov, kan du undersøge ved at gå på opdagelse i vores produktsortiment. Ovenstående prisleje gælder de luftbaserede varmepumper, som du finder i NovaSolars sortiment – dvs. luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. Vælger du i stedet en jordvarmepumpe, er prisen en ganske anden. Faktisk koster det som regel mellem 90.000 og 150.000 kr. at anlægge et jordvarmeanlæg, når alle udgifter, herunder materialer og arbejdsløn ved installation m.v., medregnes. De er dog flere økonomiske fordele at hente, hvis du vælger at skifte til en varmepumpe. Det gælder ikke blot selve varmeregningen, som vil blive reduceret væsentligt ved skiftet til en varmepumpe – derudover kan du nemlig også søge om tilskud hos Energistyrelsen gennem det, der hedder Bygningspuljen, når du vil skifte til varmepumpe. Selvom en varmepumpe er en større økonomisk udgift, kan det absolut betale sig økonomisk, eftersom du sparer betydeligt på din varmeregning efter etableringen af en varmepumpe. Hos NovaSolar har vi et stort udvalg af billige varmepumper af højeste kvalitet. Leder du efter en billig varmepumpe løsning er en luft til luft varmepumpe yderst tiltalende, da omkostningerne hertil er væsentlige mindre end en luf til vand varmepumpe - men det afhænger selvfølgelig af hvilket behov du har.
Vi har klargjort en række pakketilbud til ethvert behov for, at gøre det rigtig nemt for dig. Du kan nemlig få en rigtig fordelagtig varmepumpe pris inkl. montering. Vores pakketilbud indeholder både montering og tilbehør. Novasolar har landsdækkende montering og service.
Læs mere om hvor meget en varmepumpe koster her
Når du køber din varmepumpe, er det vigtigt, at ender med en varmepumpe, som passer til lige netop dit behov. Størrelsen på din varmepumpe beregnes ud fra størrelsen på din bolig – med en varmepumpe, der passer præcist til lige netop din bolig, vil du nemlig opnå den største besparelse med varmepumpen. Det afgørende er, at din varmepumpe hverken bruger for lidt eller for meget energi på at opvarme dit hjem, og det sikres ved at sørge for, at din varmepumpe passer nøjagtigt til din bolig. For at beregne størrelsen på din varmepumpe, skal du blot gange antallet af kWh per kvadratmater din bolig (aflæs dit energiforbrug på din varmemåler), der skal opvarmes, med størrelsen på din bolig – resultatet heraf indikerer det antal kW, som varmepumpen skal kunne opvarme. Med en varmepumpe, der er for lille, vil du ikke opnå de besparelser, som en varmepumpe af den rette størrelse ville medføre. En varmepumpe, der er for lille i forhold til det hus den skal opvarme, vil nemlig behøve en stor mængde af tilskudsenergi i forbindelse med opvarmningen. Typisk vil en lille varmepumpe derfor kun egne sig til mindre boliger, fritidshuse og lignende. Der er dog også ulemper ved en for stor varmepumpe. Med en varmepumpe, der er for stor til din bolig, vil du opleve, at varmepumpen rigtig ofte starter og stopper, hvilket vil slide varmepumpen og påvirke virkningen af varmepumpen. I sidste ende vil en for stor varmepumpe derfor også være en dårlig økonomisk investering. Vi har gjort det nemt for dig, du kan nemlig udfylde vores varmepumpe beregner, også finder vi den rette varmepumpe til dit hus, også skulle du gerne have svaret på dit spørgsmål omkring varmepumpe størrelse. Du er også meget velkommen til at kontakte os og blive vejledt til det rette valg for dig.
NovaSolar har allerede monteret rigtig mange varmepumper i sommerhuse rundt omkring i Danmark. Det er blevet den mest populære opvarmningsløsning til de danske sommerhuse, da en varmepumpe kan give utrolig god komfort. De moderne luft til luft varmepumper kommer nemlig med indbygget Wi-Fi, hvilket betyder at man kan sætte varmepumpen igang inden man ankommer. Det giver en naturlig og behagelig ankomst til sommerhuset, hvor man bliver mødt med en frisk og passende tempereret luft. Ikke nok med at varmepumpe kan holde sommerhuset varmt, så virker de også forfriskende for luften i sommerhuset. Man snakker nogle gange om at et sommerhus har den her specifikke "sommerhuslugt". Det er noget en varmepumpe vil kunne afhjælpe! - lugten kommer nemlig fordi sommerhuset står tomt, så luften står stille. En varmepumpe vil i stedet kunne cirkulere luften, selv når der ikke er mennesker tilstede.
Læs mere om varmepumper til sommerhus
Mange danskere har vendt blikket imod varmepumper, når de skal opvarme rum fremover. Leder du efter en lille varmepumpe, der kun skal opvarme få m2? Vi har varmepumper i alle størrelser, hvilket betyder du også kan finde en ny lille varmepumpe her på siden. Fordelen var små varmepumper er at de ofte er meget billige, i forhold til hvor meget du egentlig får ud af dem. Kig eventuelt på den lille varmepumpe Narvik 25, som vi ofte anbefaler, når en kunde leder efter en billig og lille varmepumpe. Der findes også små varmepumper, der i det lange løb giver dig flere problemer, dem forhandler vi dog ikke her på NovaSolar. Vi forhandler kun varmepumper, som vi kan stå indenfor, hvilket er derfor vi nøje har udvalgt vores 4 mærker; Wilfa, Daikin, Mitsubishi og Panasonic. Er du i tvivl om du har valgt en for stor eller lille varmepumpe til din bolig, kan du altid kontakte os. Teamet bag NovaSolar står klar til at rådgive dig til det helt rigtige valg.
Foruden størrelsen på din varmepumpe er der flere ting, du skal være opmærksom på, når du køber varmepumpe. Et godt udgangspunkt er at kigge efter en varmepumpe, som distribuerer varmen godt, men som samtidig har et relativt lavt energiforbrug. Der er særligt tre informationer, som du bør være opmærksom på, når du kigger på varmepumper – det gælder nemlig varmepumpernes COP-, SCOP- og SEER-værdier, som alle indikerer den enkelte varmepumpes effektivitet. Helt enkelt siger værdierne altså noget om, hvor meget en varmepumpe producerer i forhold til, hvor meget energi den forbruger – og eftersom det selvsagt er mest rentabelt med en varmepumpe, der producerer langt mere, end den forbruger, så kig efter varmepumper med høje værdier. Desto højere værdier, desto højere effektivitet. Derudover er det en god idé at se nærmere på varmepumpens energimærkning for at få en indikation om dens effektivitet. Er en varmepumpe f.eks. mærket med A+++ er der tale om den mest effektive type af varmepumper, imens mærkningen G f.eks. vidner om en varmepumpe med en lav effektivitet. Sidst men ikke mindst er der særligt én faktor, som er vigtig, når det gælder køb af varmepumpe: nemlig isoleringsforholdene i din bolig. Selvsagt får du nemlig den bedste virkning med din varmepumpe, hvis dit hus er ordentligt isoleret.
Når du foretager et køb af varmepumpe hos NovaSolar, kan du være sikker på en professionel håndtering. Har du tænkt dig at købe en varmepumpe, kan du derfor trygt handle hos os. Vi har mange års erfaring, og kan hjælpe dig med dine spørgsmål. NovaSolar er til hjælp igennem hele købsprocessen. Det er lige fra rådgivning ved valg af varmepumpe til hjælp og spørgsmål inden montering, efter monteringen er foretaget eller spørgsmål til service. Vi ser kun en stigende vækst i salget af varmepumper. De seneste år har vi hvert år solgt flere varmepumper end det forrige, hvilket kun understreger hvordan varmepumperne er steget i popularitet hos danskerne. Vi har monteret mange varmepumper i mange forskellige type boliger og garager, og ved derfor hvad der er vigtigt for vores kunder, når de skal købe den rette varmepumpe. Køb varmepumpe hos NovaSolar, hvis du vil være sikker på et køb, som du ikke kommer til at fortryde på den lange bane.
I visse tilfælde kan det lade sig gøre at opsætte varmepumpen selv og på den måde spare nogle omkostninger. Det er dog kun, hvis der er tale om en luft-til-luft-varmepumpe, at dette er en mulighed, da du i så fald godt kan sætte indedelen af varmepumpen op samt montere udedelen på husets væg eller på et gulvstativ. For at du selv kan stå for opsætningen af din luft til luft varmepumpe, kræver det dog, at du har helt styr på, hvordan det skal gøres. Derfor anbefales det også for langt de fleste at få en installatør til at klare arbejdet med opsætningen af varmepumpen. Er det en luft til vand varmepumpe eller jordvarme, du skal have installeret, så er det påkrævet, at en autoriseret installatør står for opsætningen af pumpen. Det er nemlig nødvendigt at få en VVS’er til at installere varmepumpen og koble de enkelte dele sammen, og en luft til vand varmepumpe kræver desuden, at en uddannet kølemand kan tilslutte varmepumpen med indedelen. Vi er både KMO certificeret samt VE godkendt installatør. Læs mere om montering her.
Arbejdstilsynet stiller krav til lovpligtig kontrol af køleanlæg og varmepumper. Lovgivningen siger, at anlæg med mere end 1 kg. kølemiddel skal have udført et årligt serviceeftersyn, af en KMO godkendt kølemontør. Næsten alle luft til luft varmepumper i Danmark, indeholder mere end 1 kg. kølemiddel. Det er derfor vigtigt at få tegnet en serviceaftale med en godkendt kølemontør. Så længe du løbende overholde serviceeftersyns kravene beholder du garantien. Hvis du derimod ikke får lavet de årlige serviceeftersyn, kan du ikke regne med at garantien holder. NovaSolar er specialister, KMO- og VE certificeret og udfører varmepumpe service på alle mærker og modeller. Læs alt om service her.
Placeringen af varmepumpen kan være vigtig, og er noget du bør overveje inden køb af varmepumpe. Når først en varmepumpe er blevet installeret og monteret, er den ikke lige til at flytte på igen uden det bliver en dyr omgang. En uheldig placering kan betyde et unødigt støjniveau eller en dårlig effektivitet fra varmepumpen. Indedelen af varmepumpen skal placeres i det rum, der har højeste prioritet og som du helst vil have opvarmet først. Hvis det er et stort og centralt rum, kan varmen fra varmepumpen også opvarme de omkring liggende værelser.
Udedelens placering skal du også huske at tænke på. Varmepumpens udedel skal smide stå/sidde udenfor på væggen af huset. Ønsker du derfor at varmepumpens indedel skal være midt inde i boligen, kan der kommer meget langt rørtræk. Kan indedelen og udedelen af varmepumpen derfor sidde på hver sin side af samme væg, er det ofte den optimale løsning.
Er du på nogen måde i tvivl, om hvor varmepumpen skal side i dit hjem eller sommerhus? - Så kontakt endelig os, så vi kan tage en snak om det og hjælpe dig til det rette valg.
Læs mere om varmepumpe placering
Ring til os på telefon nr. 71 99 94 93 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Ja tak - jeg vil gerne have gratis og uforpligtende rådgivningDer er to forskellige typer af varmepumper; gulvmodeller og vægmodeller. De adskiller sig fra hinanden på flere fronter. Gulvmodellerne er ofte mere kompakte og kan derfor nemmere integreres i boligen og erstatte eksisterende radiatorer. Mange synes, gulvmodellen er mere diskret end den væghængte model, da vi er mere vant til at se radiatorer. Desuden har gulvmodellerne typisk en gulvvarme-funktion, så der aldrig er fodkoldt i dit hus. Vægmodellerne kræver derimod en ledig væg at hænge på. Derudover giver en væghængt varmepumpe dig nemmere adgang til filtre og andet serviceeftersyn, end hvis den er placeret på gulvet. Så hvad skal du vælge? Det kommer an på, hvilket behov og ønske du har til din varmepumpe. Når du skal vælge mellem de to modeller, er det vigtigt at overveje hvilke behov og ønsker du har for din varmepumpe. Begge typer af varmepumper fungerer på samme måde; de udnytter den varmeenergi, der findes i luften omkring os, og bruger den til at varme dit hjem op.
En varmepumpe kræver i udgangspunktet ingen vedligeholdelse – efter installationen klarer pumpen fint sig selv. Dog er det påkrævet, at en uddannet servicemontør en gang om året foretager et serviceeftersyn på din varmepumpe for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Det gælder uanset, hvilken typer varmepumpe, du har. Dette er det der omtales som et varmepumpe lovpligtigt eftersyn. Med de årlige serviceeftersyn er du sikker på, at det bliver opdaget, hvis din varmepumpes effekt falder, eller hvis dit strømforbrug stiger. På den måde kan du også jævnligt sikre dig, at du fortsat for de forventede besparelser i dit varmeregnskab. Mister din varmepumpe effekt, eller stiger dens strømforbrug, betyder det jo også en stigning i dine varmeudgifter.
Pris og kvalitet hænger som hovedregel sammen, også når det gælder varmepumper. Så er du på udkig efter en varmepumpe, som skal holde i mange år, skal du ud at lave en investering - men husk, at det godt kan betale sig at prioritere kvaliteten på den lange bane. Køber du for billigt, risikerer du, at pumpen bliver defekt inden den har tjent sig selv hjem igen. Som varmepumpespecialist har vi hos NovaSolar efterhånden oplevet lidt af hvert, når det kommer til varmepumper – herunder også dårlige og utætte monteringer af ikke-KMO certificerede montører, defekte printkort i billige modeller og kompressorer, som står af efter blot et par år. Når du køber en varmepumpe, er det vigtigt at være opmærksom på at få den monteret af en montør, som har KMO-beviset – ellers vil dine garantier bortfalde. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, om din montør er på KMOs medlemsliste. Hos NovaSolar får vi mange henvendelser fra folk som f.eks. har købt en varmepumpe fra et privatlabel mærke fra Kina, som er blevet defekt efter to år, hvor garantien lige er udløbet. Man reparerer meget sjældent på luft-til luft varmepumper, da det økonomisk ikke kan betale sig. Derimod udskifter man i stedet den defekte inde- eller udedel på varmepumpen. Er du ikke opmærksom på at købe kvalitet og få monteret din varmepumpe af en certificeret montør, kan du risikere, at du skal ud og have en ny varmepumpe ganske hurtigt. I så fald skal du ved monteringen både betale ekstra udgifter for demontering af gammel varmepumpe, bortskaffelse af gammelt kølemiddel m.m., og det kan derfor hurtigt blive en dyr affære. Hold dig til derfor til kvalitetsmærker som Mitsubishi, Panasonic, Pioneer, Toshiba mm. Læs mere om varmepumper her. Har du spørgsmål vedrørende varmepumper? Så tøv ikke med at kontakte os på tlf. +45 71 99 94 93 eller e-mail: [email protected] - vi sidder klar til at hjælpe.
En varmepumpe er en miljøvenlig opvarmningsløsning til bolig, garage, skur eller lign. I forhold til andre opvarmningsløsnigner, er varmepumpen den klart mest moderne, grønne og energivenlige løsning. De andre løsninger er faktisk ikke engang tæt på. En varmepumpe bruger el/strøm, hvorfor den kan være total grøn, hvis strømmen kun var grøn. NovaSolar håber derfor kun på mere grøn energi i Danmark, så en varmepumpe kan få endnu bedre effekt på klimaet.
Varmepumper bruger en energieffektiv teknologi, der anvendes til at producere varme eller køling i bygninger. Varmepumper udnytter forskellen i temperatur mellem indendørs og udendørs luft, ved at overføre varmeenergi. Varmepumper kan være et miljøvenligt alternativ til konventionelle opvarmnings- og kølesystemer, som bruger store mængder energi og kan have en negativ påvirkning på miljøet. Ved at anvende varmepumper kan man reducere CO2-udledning og bidrage til at bevare miljøet, samtidig med at man opnår en mere effektiv og økonomisk opvarmning og køling af bygninger.
2022 blev et meget turbulent år. Krigen i Ukraine satte blandt andet fokus på gas som opvarmningskilde i de danske hjem. Dette var primært fordi olieprisen steg med mange procent på kort tid. Derudover satte det også fokus på vedvarende energi, hvor vi i Danmark indså, at der er mere brug for grøn energi end nogensinde før. For mange blev en løsning at montere en varmepumpe i stedet for oliefyret. Luft til vand varmepumper kan 1-til-1 ersatte oliefyret, hvor luft til luft varmepumper kan virke som en supplerende løsning.
Novasolar.dk er en af Danmarks førende specialister inden for varmepumper. Vores ekspertise og erfaring inden for området betyder, at vi kan tilbyde vores kunder de bedste og mest energieffektive løsninger til opvarmning og køling af boliger og virksomheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af varmepumper fra førende producenter, som alle er nøje udvalgt til at imødekomme vores kunders behov og krav til ydeevne og kvalitet.
Vores team af erfarne og certificerede teknikere sikrer en professionel installation og vedligeholdelse af alle vores varmepumper, så vores kunder altid kan få den bedste performance og besparelse på deres energiregning. Hos Novasolar.dk går vi altid den ekstra mil for at sikre vores kunders tilfredshed. Det er noget, der skinner sig igennem på blandt andet Trustpilot, hvor vi har over 250 5-stjernet anmeldelser - Naturligvis noget vi er meget stolte af.
Vi mener selv at vores mange års erfaring og ekspertise inden for varmepumper gør os til en pålidelig og troværdig partner for alle, der ønsker en bæredygtig og effektiv opvarmnings- eller køleløsning.
Opvarmning af hus koster mange penge hvert år. Ved at vælge den bedste, og mest energieffektive, varmeløsning, kan du spare dig selv for mange penge. Sidder du med valget om du skal vælge et pillefyr eller en varmepumpe? Læs vores indlæg om pillefyr vs varmepumpe her.
Varmepumpe kapacitet: En varmepumpes kapacitet måles i kW og har intet med SCOP eller SEER værdien at gøre. Hvis vi tager Panasonic HZ9RKE som eksempel har denne varmepumpe en maks. effekt ved varmedrift på 6,65 kW, en nominel effekt på 3,2 kW samt en minimumeffekt på 0,85 kW. Dette betyder at Panasonic HZ9RKE varmepumpen præsterer optimalt når den leverer 3,2 kW varme.
SCOP: SCOP står for 'Seasonal Coefficient Of Performance' og angiver hvor energieffektiv varmepumpen er. SCOP værdien måles ved en
udendørstemperatur på 7 grader og en indendørstemperatur på 20 grader. Hvis en varmepumpe har en SCOP-værdi på 4,0 betyder det, at når varmepumpen bruger 1 kWh kaster den 4,0 kWh varme af sig. Jo højere SCOP-faktoren er, desto bedre virkningsgrad.
SEER: SEER står for ´Seasonal Energy Efficiency Ratio´ og fortæller hvor energieffektiv varmepumpen er ved køledrift. Varmepumpens SEER værdi måles af en 3. part i et laboratorium hvor man simulere de forskellige sæsonmæssige temperaturudsving og derfor beregnes SEER værdien altid ud fra de samme forhold. Der er ingen måder at fifle med resultatet og på den måde er SEER værdien sammen med SCOP værdien en af de bedste måder at sammenligne varmepumpers ydelse og kvalitet.
Energimærkning: De fleste kender energimærkningen fra køleskabe og andre hårde hvidevarer. Varmepumper opdeles på samme måde som andre hårde hvidevarer og kan derfor sammenlignes på baggrund af deres energimærke. Varmepumper for tildelt to forskellige energimærker. Ét energimærke for varmedrift og ét for køledrift. Bemærk: Alle varmepumper med energimærkning A eller derover er tilskudsberettiget.