Montering af varmepumpe

Hos NovaSolar er vi eksperter i montering af varmepumper, og du samt din nye varmepumpe er derfor i gode hænder, når du bestiller en montering af varmepumpe hos os. Vores montører er både VE og KMO godkendte og har mange års erfaring når det kommer til montering af varmepumpe, både ift. luft til luft varmepumpe og luft til vand varmepumpe. Faktisk har vi samlet set mere end 100 års erfaring med montering af varmepumper landet over. Når der bestilles standard varmepumpe montering vil der typisk gå 1-3 uger, inden den reelle montering af varmepumpe finder sted. Du er velkommen til at kontakte os for, at høre mere om montering af varmepumpe, eller hvis du har andre spørgsmål til vores varmepumper og varmepumpe service.

Udvid tekst

Aktive filtre

Det trygge valg

Din tryghed hos NovaSolar

trust_five_star

5 stjerner på Trustpilot

Over 150 glade anmeldelser

orange_bg

7 års loyalitetsgaranti

Kun hos NovaSolar!

tre_klistermærker

KMO og VE godkendt

Certificeret på alle områder

Montering af varmepumpe

Bestiller du montering af varmepumpe med din nye varmepumpe, går der typisk 1-4 uger fra bestilling til varmepumpe montering finder sted.Tidsintervallet du kan regne med afhænger naturligvis af travlhed. Varmepumper er en sæsonbaseret vare, hvor der typisk sælges flere i efteråret og vinter. Montering af luft til luft varmepumpe tager, som tommelfingerregel, mellem 3-4 timer. Når du køber en standardmontage af NovaSolar får du 4 meter rør og kabelkanal med i installationen. Er der brug for flere meter rør eller f.eks. et jordspyd har montøren dette med ved ankomst og du kan lave en aftale med montøren.

Montering af luft til luft varmepumpe

Hos NovaSolar laver vi ugentlig 20-30 montering af luft til luft varmepumper. Dette har vi gjort i flere år. Vi har derfor fuldstændig styr på det vi laver og alt når det kommer til montering af luft til luft varmepumper. Køber du derfor en luft til luft varmepumpe med tilhørende montage hos os, er du i gode hænder.

Et køb af luft til luft varmepumpe foregår typisk sådan her:

 • Step 1 - Du køber en varmepumpe med montage på vores hjemmeside, eller takker ja tak til et tilbud, som du har modtaget efter mailkorrespondance med os. 
 • Step 2 - Vi modtager din ordre, og sætter den med det samme i køen. Køens længde afspejler naturligvis, hvor travl periode vi befinder os i. 
 • Step 3 - Vi laver en rute for en af vores montører, hvor du er med. Vi ringer dig derfor op via mobil/telefonnummer og tilbyder dig en tid. Forhåbentlig passer det, hvor du takker ja. Hvis det ikke passer, kan du takke nej, hvor vi igen vil forsøge at finde en ny tid til dig. 
 • Step 4 - Vores montør kommer ud på dagen og det aftale tidspunkt for at montere din nye luft til luft varmepumpe. Her kan du med montøren passende tage en snak om den optimale placering af inde- og udedel. Skal der være tilkøb, som eksempelvis et jordspyd, har montøren det med i bilen. 
 • Step 5 - Når montagen er fuldført trækker vi pengene eller sender dig en faktura, hvor du skal indbetale.

Montering af varmepumpe luft til vand

Hos NovaSolar laver ofte luft til vand varmepumpe monteringer. Montage af luft til vand varmepumper er mere indviklet end luft til luft varmepumper, og kræver ofte 2 montører i en hel dag, at få installeret. Det er derfor vigtigt for os, at vi kigger på opgaven, inden vi kommer og montere varmepumpen, så vi er sikre på det er den bedste løsning for dig. 

Et køb af luft til vand varmepumpe foregår typisk sådan her:

 • Step 1 - Du kommer i kontakt med vores luft til vand ekspert, hvor i tager en snak om nuværende forbrug og behov. Vi har en beregner, som kan give en ide om hvilken størrelse 
 • Step 2 - Vi laver et overslagstilbud på din luft til vand installation og montering. Det er dog ikke det endelige tilbud, da vi først skal have vores luft til vand konsulent fysisk ud til boligen, for at besigtige at installationen er mulig. 
 • Step 3 - Efter konsulentbesøg overvejer vi sammen mulige tilkøb, og kan herefter tilbyde dig det endelige tilbud, som du kan sige ja tak eller nej tak til. 
 • Step 4 - Hvis du siger ja tak, ligger vi din ordre i puljen, og forsøger straks at finde en tid til dig, hvor vi har 2 montører klar til at lave din installation af luft til vand varmepumpe. 
 • Step 5 - Vi ringer dig op via mobil/telefonnummer og tilbyder dig en tid. Forhåbentlig passer det, hvor du takker ja. Hvis det ikke passer, kan du takke nej, hvor vi igen vil forsøge at finde en ny tid til dig. 
 • Step 6 - Vores montører kommer ud på dagen og det aftale tidspunkt for at montere din nye luft til vand varmepumpe. 
 • Step 7 - Når montagen er fuldført sender vi dig en faktura, hvor du skal indbetale.

En standardmontage af luft til luft varmepumpe indeholder:

 • Placering af inde- og udedelen med max. 4 meter rørføring imellem de to dele
 • Du sørger for at der er plads til montering af varmepumpen på det aftalte sted
 • Montering af varmepumpens udedel på konsolben, min. 20 cm. og max. 2 meter over jorden til overkant af varmepumpe. (konsolben = eksisterende vp-ben), samt min. 15 cm. fra væg – underlaget skal være fast, stabilt og plant
 • Vi borer hul i ydervæg (træ/mursten) og trækker kabler/rør mellem inde- og udedel (på højre side af inderdel, set indefra)
 • På synlige føringsveje bruger vi kabelkanaler til føringsvej, max. 4 meter (Brækket hvid ~ RAL 1013).
 • Montering af varmepumpen inkl. 1 kabelkanal fitting (Flere kan tilkøbes)
 • Tilslutning til eksisterende 230V forsyning fra nærmeste stikkontakt med jord *1 (der skal altså være en eksisterende 230V forsyning (med jord) på stedet)
 • Vacuumering af installationen
 • Tæthedsprøvning
 • Anlægget sættes i drift og afprøves. Er 230V forsyningen ikke på plads, tilslutter vi med midlertidig forlængerkabel
 • Gennemgang af fjernbetjening og instruktion i brug af anlægget samt vedligeholdelse*2
 • Kondensafledningen fra indedelen, føres med ud til udedel og drypper på jorden, det er ikke inkluderet at den er ført til afløb (indedel skal være monteret højere end udedel)

En standard montering af varmepumpe indeholder ikke:

 • Vi trækker ikke kabler/rør i hul væg, skunke eller på loft
 • Etablering af jordspyd, hvis der ikke er jord i el-installationen (Tilkøb) Garanti bortfalder, hvis der ikke er jord i el-installationen
 • Der er ikke ekstraudstyr på varmepumpen som f.eks. en kondenspumpe, drypbakke, varmelegeme (Tilkøb)
 • Installationsarbejde ud over en standardinstallation (Tilkøb)
 • Vores montør kan lave en aftale med dig på stedet
 • Gennemføring i beton og granit
 • Boring i jernarmeret væg o.l.
 • Evt malerarbejde samt rengøring og efterreparationer
 • Vægbeslag samt fødder til udedel er ikke med i standard (Tilkøb)

Er der ikke købt fødder og/eller vægbeslag ved bestilling, kan disse tilkøbes hos montøren

 • Anlægget skal kunne monteres, uden at møbler, evt. udendørsbeplantning og lignende er til gene for montøren
 • Bortskaffelse af affald, som paller og indpakning (Tilkøb)
 • Er der eksisterende varmepumpe, skal denne tømmes og demonteres (Tilkøb)
 • Montering af varmepumpeskjuler / trædække (Tilkøb)
 • Skal udedel monteres højere end indedel, skal der muligvis bruges en kondenspumpe, for at anlægget kan komme af med kondensvand ved brug af kølefunktion (Tilkøb)

Placering af varmepumpen

Vi anbefaler, at varmepumpens indedel placeres i det rum man (først og fremmest) ønsker opvarmet eller afkølet. Man kan med fordel placere varmepumpens indedelen i boligens største og mest centrale rum. Derudover bør indedelen placeresminimum 1,5 meter over gulvet. Vil man have placeret varmepumpen ved gulvniveau, anbefaler vi, at man køber en gulvmodel. Varmepumpens udedelen kan med fordel monteres på den anden sidde af ydermuren for at få en enkel og billig montering af varmepumpe. Varmepumpens placering er uhyrt vigtig.

Læs vores artikel: Placering af varmepumpe

Afmontering af varmepumpe

Har du planer om, at bygge om eller flytte eller af andre årsager er nødsaget til, at flytte din varmepumpe, er det vigtigt, at afmontering af varmepumpe udføres ordenligt uden, at miste for meget kølevæske. Hos NovaSolar tilbyder vi afmontering / demontering af varmepumpe. Dette kunne ligeledes være relevant, ved køb af ny varmepumpe, og du derfor er nødsaget til, at demontere den gamle varmepumpe. Skal varmepumpen genistalleres vil vi klart anbefale, at lade professionelle klare afmontering af varmepumpen, så du kan være sikker på, at varmepumpen også virker når/hvis den bliver genmonteret. Dette er også et lovkrav, at det er et KMO certificeret firma samt montør, der udfører demontering af varmepumpe, da der arbejdes med kølevæske og kølemiddel.

Energitilskud til varmepumpe

Reglerne for energitilskud er ikke faste. Hvilke puljer der er åbne og i hvilke perioder man kan få tilskud og hvor meget man kan få ændrer sig, baseret på energistyrelsens ønsker. Vi anbefaler derfor, at du læser op på deres nuværende regler omkring de tilskud der er for varmepumper. 

Læs vores artikel: Energitilskud til luft til vand varmepumper

Kvalitets varmepumper godkendt af den danske energistyrelse

De fleste varmepumper på det danske marked bliver testet af den danske energistyrelse i en uafhængig test. Testen bliver bestilt og betalt af varmepumpe producenten. Testen foregår på et uafhængigt testlaboratorium og garanterer at varmepumperne lever op til de danske lovkrav. Det betyder samme tid, at de tal du ser om varmepumperne på vores hjemmeside er gennemtestet og rigtige. Vi anbefaler, at du køber en varmepumpe der er testet af den danske energistyrelse. Du kan se energistyrelsens test af de danske varmepumper her.

Ofte stillede spørgsmål om montering af varmepumpe

Må man selv installere en varmepumpe?

Nej, det må som udgangspunkt ikke - og det bør du ikke. Installation og montering af luft til vand varmepumper skal ske af en KMO certificeret virksomhed samt montør da man skal håndtere kølemiddel. Dog, når det kommer til luft til luft varmepumper må du gerne selv montere varmepumpens indedel samt stille udedelen op, men når det kommer til selve tilslutningen af luft til luft varmepumpen skal der en autoriseret varmepumpe installatør til.

Hvad koster det at få monteret en varmepumpe?

Prisen på montering af varmepumpe afhænger af om du skal have monteret en luft til luft- eller en luft til vand varmepumpe. En luft til luft varmepumpe montering koster 4.295 kr. og en montering af luft til vand varmepumpe koster 35.995 kr.

Hvordan installere man en luft til luft varmepumpe?

Der monteres en udedel og indedel. Den bedst placering af varmepumpen aftaler vi sammen. Der tilsluttes strømeksisterende 230V forsyning fra nærmeste stikkontakt med jord. Der monteres kabelbakker til skjulte rør og ledninger

Hvad koster det at få installeret en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe montering koster 4.295 kr.

Hvad koster det at få installeret en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe montering koster 35.995 kr.

Hvem kan montere min varmepumpe?

Det er vigtigt at din varmepumpe bliver installeret korrekt. En varmepumpe skal gerne virke så optimalt, som muligt. Når det gælder luft til luft varmepumper, må du gerne sætte både inde-delen samt ude-delen op selv. Men hvis du er det mindste i tvivl, bør du få en professionel montør til det. Derudover er det også et spørgsmål om du vil beholde garantien på din varmepumpe. Mange steder gælder garantien på din varmepumpe kun, hvis den er monteret og installeret af en KMO-godkendt montør.

Hvor lang leveringstid på varmepumpe og montage?

Varmepumper er en sæsonbaseret vare. Det vil sige at vi nogen tider på året har mere travlt end andre. Vores højsæson løber typisk fra september til januar. I det tidsinterval kan man forvente op til 3-4 ugers ventetid fra køb, før vi kan være på adressen og montere varmepumpen. De andre tidpunkter på året kan man forvente 1-2 ugers leveringtid. (Vores travlhed kan dog blive påvirket af eksterne situationer, som vi ikke selv styre).

Hvordan tilsluttes strøm til en varmepumpe?

Når en varmepumpe bliver monteret, skal den naturligvis også tilsluttes strøm. Varmepumper behøves kun strøm fra en helt almindelig 230W stikkontakt med jordforbindelse. Hvis stikkontakten ikke har jord, så er det muligt at lave et jordspyd (det gør vi også). Det er dog forskelligt fra mærke til mærke, hvilken del af varmepumpen, der skal tilsluttes til strøm. Ved de mærker vi forhandler, skal Mitsubishi og Daikin varmepumper helst have deres udedel tilsluttet. Ved Panasonic og Wilfa kan både udedel og indedel tilsluttes.

Er det en god idé at montere varmepumpe udedelen i loft eller væg?

Nej, det er en meget dårlig idé at montere udedelen i loft eller væg. Udedelen har brug for masser af frisk luft og derfor er det bedst at placere udedelen der hvor fabrikanten siger, at den skal stå. Er du i tvivl om placeringen af varmepumpen inden montering, kan du kontakte os med det samme. Læs mere om den bedste varmepumpe placering.

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe