Luft til luft varmepumper som gulvmodeller | NovaSolar

Luft til luft varmepumper - gulvmodeller

En luft til luft varmepumpe gulvmodel er valget til dig, der leder efter en diskret og usynlig varmepumpe. Gulvmodeller er modsat de traditionelle luft til luft varmepumper produceret til at sidde langs gulvet, hvilket gør dem effektive til at sende varmen ud i rummet nedefra. Varmepumpe gulvmodeller er lavet så de i størrelse og form cirka passer til en klassisk radiator. Det betyder de er nemmere at gemme væk i rummet, hvis du ikke vil have en boks hængende oppe ved loftet. Vi har et flot sortiment af gulvmodeller til konkurrencedygtige priser. Vi sælger, monterer, og servicerer varmepumpe gulvmodeller fra blandt andet Panasonic, Mitsubishi, Daikin og Wilfa - der er derfor en god chance for, at du kan finde en der passer til dig. Tag et kig på vores udvalg af luft til luft varmepumper herunder eller ring til os på 71 99 94 93, hvis du har spørgsmål til vores varmepumper eller brug for vejledning. Du kan også få os til at kontakte dig med et tilbud, hvis du udfylder en kort kontaktformular her.
Udvid tekst
  • Panasonic Pro Partner
  • KMO
  • AAA
  • Truspilot
  • VE godkendt varmepumpe
  • VE godkendt solceller
  • Tekniq
Panasonic

 19 dB(A) 

Panasonic

 19 dB(A) 

Mistsubishi_Scandinavia

 18 dB(A) 

Mistsubishi_Scandinavia

 18 dB(A) 

Wilfa

 22 dB(A) 

Daikin

 19 dB(A) 

Daikin

 19 dB(A) 

Det trygge valg

Din tryghed hos NovaSolar

5 stjerner på Trustpilot

Over 150 glade anmeldelser

orange_bg

7 års loyalitetsgaranti

Kun hos NovaSolar!

KMO og VE godkendt

Certificeret på alle områder

Luft til luft varmepumpe til gulvet

En varmepumpe gulvmodel er et elektrisk apparat, der udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme din bolig. Derfor er en varmepumpe også en ganske miljøvenlig metode til at opvarme boligen - selvom en varmepumpe også bruger el, så er der tale om en betydeligt mindre mængde el end ved almindelig elvarme. Man kan sige, at du med en varmepumpe får "gratis" varme til dit hjem, da varmepumpen blot udnytter jorden eller luftens eksisterende energi. En varmepumpe er derfor også bæredygtig både når det kommer til miljøet og økonomien. Det smarte ved mange varmepumper er desuden, at de både bidrager til opvarmning og afkøling af din bolig, og du kan ganske enkelt indstille din varmepumpe til enten opvarmning eller afkøling alt efter behov. Varmepumpen benytter altså varmen i luften (eller jorden) udefra og kan nemt opvarme et sommerhus, kolonihavehus eller helårshus. Særligt gulvmodeller kan være at foretrække, når du ønsker en diskret løsning i din bolig. 

Varmepumpe gulvmodel eller vægmodel

Der er to forskellige typer af varmepumper; gulvmodeller og vægmodeller. De adskiller sig fra hinanden på flere fronter. Gulvmodellerne er ofte mere kompakte og kan derfor nemmere integreres i boligen og erstatte eksisterende radiatorer. Mange synes, gulvmodellen er mere diskret end den væghængte model, da vi er mere vant til at se radiatorer. Desuden har gulvmodellerne typisk en gulvvarme-funktion, så der aldrig er fodkoldt i dit hus. Vægmodellerne kræver derimod en ledig væg at hænge på. Derudover giver en væghængt varmepumpe dig nemmere adgang til filtre og andet serviceeftersyn, end hvis den er placeret på gulvet. Så hvad skal du vælge? Det kommer an på, hvilket behov og ønske du har til din varmepumpe. Når du skal vælge mellem de to modeller, er det vigtigt at overveje hvilke behov og ønsker du har for din varmepumpe. Begge typer af varmepumper fungerer på samme måde; de udnytter den varmeenergi, der findes i luften omkring os, og bruger den til at varme dit hjem op.

Vi har samlet en række billeder her på siden, så du kan få en ide over hvordan en varmepumpe gulvmodel kan se ud i dit hjem. Som eksemplerne på billederne viser, er der faktisk mange gode muligheder for at få en gulvmodel til at passe ind i indretningen.

Hvorfor kan alle luft til luft varmepumper ikke placeres i lav højde?

Du skal vælge en varmepumpe gulvmodel, når du ønsker at have en varmepumpe placeret langs dit gulv. Vi har set flere forsøg på at montere de "væg-hængte" modeller lavt, men har endnu til gode at se et godt resultat på dette. Dette er der flere grunde til;

1. Den mest almindelige type luft til luft varmepumpe, er en væghængt varmepumpe, der fra producentens side er lavet og testet til at sidde tæt under loftet. En ellers enkelt proces, som at bruge fjernbetjeningen til at ændre indstillinger på denne type varmepumpe, bliver markant svære når indedelen sidder længere nede på væggen. Punktet der skal have forbindelse med fjernbetjeningen sidder nemlig på undersiden af varmepumpen, hvilket gør det svært at "ramme" med fjernbetjeningen, hvis indedelen ikke sidder højt oppe. 

2. En anden ting er udseendet på den væghængte model. Disse typer modeller har indsugningshuller på toppen af indedelen, der normalt gemmes væk under loftet. Men sidder varmepumpen midt i rummet, vil disse huller blive synlige. Vi har erfaring med at folk ganske enkelt ikke synes det der pænt ud, hvilket er en skam at finde ud af, når man har betalt for monteringen. 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe