Aquarea L-generation fra Panasonic med R290 kølemiddel

Aquarea L-generation fra Panasonic med R290 kølemiddel

Published at: 2023-03-15
Kategorier: Varmepumper

En af de store fordele ved luft til vand varmepumper, er deres lave miljømæssige belastning på vores klode - især sammenlignet med alternativer såsom gasfyr. De fleste moderne luft til vand varmepumper bruger idag R32 kølemiddel, hvilket i sig selv er et nyere og mere miljøvenligt middel end der tidligere har været brugt. Med R290 forsøger branchen dog at tage endnu et stort skridt imod C02 neutralhed. Vi vil i denne artikel forsøge at besvare dine spørgsmål vedr det nye R290 kølemiddel.

Hvad er Propan R290?

Propan R290 er en type kølemiddel, som er naturligt forekommende og indeholder stoffer, der allerede findes og omsættes i naturen. Det gør Propan R290 til et naturligt, CO2-neutralt og miljøvenligt alternativ til de nuværende HFC-kølemidler, som er meget udbredte, men som kan have en negativ indvirkning på miljøet. Ved at bruge Propan R290 kan man undgå at belaste miljøet med farlige stoffer og samtidig opretholde en effektiv køling.

Det betyder man snart kan have en komplet og grøn opvarmningsløsning i sin bolig, hvor man med grøn strøm, og et CO2-neutralt kølemiddel i varmepumpen, kan opvarme sin bolig op hele året uden at belaste miljøet yderligere.

Hvor meget er R290 bedre for miljøet?

Når vi snakker kølemiddel og varmepumper, måler man også deres effekt på miljøet. Dette gøres ved at give kølemidlet en GWP værdi (Global Warming Potential). Jo lavere GWP desto bedre er kølemidlet for miljøet. For 5-10 år siden brugte man R410A med et GWP på 2090. Moderne varmepumper bruger R32 med et GWP på 675. R290 har et GWP på sølle 3, hvilket understreger hvor langt varmepumper er kommet i forhold til CO2 neutralhed.

Hvorfor bruges R290 ikke allerede?

R290 er det mest omdiskuterede kølemiddel, og det har længe været kendt for dets gode kølekapacitet. Selvom R290 har nogle fordele som et kølemiddel, er der også nogle ulemper, der kan forklare, hvorfor det måske ikke er så udbredt i varmepumper endnu:

  • Brandfarlighed: R290 er en brandfarlig gas og kræver særlige sikkerhedsforanstaltninger, når den håndteres.
  • Manglende standardisering: Selvom R290 er blevet godkendt som et kølemiddel i nogle lande, er det endnu ikke standardiseret globalt.
  • Manglende regler omkring håndtering: Vi ved der kommer til at være regler til hvordan R290 skal håndteres, opbevares osv. Men disse regler er endnu ikke fastlagte.

Selvom R290 har nogle udfordringer, er der stadig en voksende interesse i dens anvendelse som et mere miljøvenligt alternativ til andre kølemidler i varmepumper. Producenter og forskere fortsætter med at undersøge og udvikle nye teknologier og design, der kan gøre det mere praktisk og sikkert at bruge R290 i varmepumper i fremtiden.

De første luft til vand varmepumper med R290 kølemiddel.

Panasonic har længe været blandt de førende producenter, når det gælder varmepumper i Danmark. Med de mest populære produkter både inden for luft til luft og luft til vand, har mange danskere allerede en Panasonic pumpe i hjemmet.

Det skal dog ikke stoppe dem fra at komme med deres nyeste teknologi i form af L-generation luft til vand varmepumpe. Denne varmepumpe er specielt designet til at opfylde de stigende behov for en mere bæredygtig opvarmningsløsning. Med en imponerende ydeevne og en avanceret teknologi kan Panasonics L-generation luft til vand varmepumpe blive det bedste valg til at opvarme dit hjem.

L-generationen adskiller sig fra andre varmepumper på markedet ved at bruge det nye R290 kølemiddel. Dette kølemiddel er en naturlig, ikke-giftig og lav-emissions-gas, der er designet til at være mere miljøvenlig end andre kølemidler på markedet. Ved at bruge R290 kølemiddel i varmepumpen, kan du nyde en mere bæredygtig opvarmning af dit hjem.

Panasonic L-generation luft til vand varmepumpe er også udstyret med avanceret teknologi, der gør det muligt at opvarme dit hjem mere effektivt. Den har en intelligent styring, der kan tilpasse sig dit hjem og give den rette mængde varme, når det er nødvendigt. Derudover har varmepumpen en høj SCOP-værdi, der viser dens effektivitet og energibesparende egenskaber.

Vi forventer L-generationen lanceres i løbet af efteråret 2023 - Bestil et gratis konsulentbesøg vedr luft til vand


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe