Aircondition i Danmark: En stigende trend på grund af velisolerede huse

Aircondition i Danmark: En stigende trend på grund af velisolerede huse

Published at: 2023-07-05

Sommermånederne i Danmark kan være vidunderlige med solrige dage og behagelige temperaturer. For mange danskere kan det dog være en udfordring, da de moderne huse er utroligt godt isolerede. Dette er naturligvis en fordel i de kolde vintermåneder. Isoleringen har dog en ulempe: det gør det svært at slippe af med varmen om sommeren, når temperaturerne stiger til uudholdelige niveauer.

En stigning i salg af aircondition årligt

I de seneste år har der været en bemærkelsesværdig stigning i antallet af kunder, der vælger at investere i airconditionanlæg til deres hjem. Disse enheder er blevet en populær løsning til at skabe et behageligt indeklima og tackle de varme sommerdage, hvor traditionelle ventilationssystemer og blæsere ofte ikke er tilstrækkelige.

Særligt i år (2023) har vi i NovaSolar kunne mærke denne tendens, da vi allerede har installeret flere airconditionanlæg, end vi plejer.

→ Vores udvalg af aircondition/ varmepumper gode til køling

Fordele ved aircondition i varme hjem

Temperaturkontrol: Tag kontrollen over temperaturen i din stue eller soveværelse. Airconditionanlæg og ikke mindst luft til luft varmepumper, giver mulighed for præcis styring af temperaturen i hjemmet. Dette sikrer en behagelig atmosfære, selv når det er ekstremt varmt udenfor.

Bedre indeklima: Aircondition kan hjælpe med at regulere luftfugtigheden og filtrere luften, hvilket kan forbedre luftkvaliteten og mindske risikoen for allergener og luftbårne sygdomme. De fleste varmepumper/ aircondition har luftfiltre, der er gode til at trække bakterier ud af luften.

→ blandt de bedste: Varmepumpe til luftrensning - Haier expert AS25

Forbedre din søvnkvalitet: En køligere og mere behagelig temperatur i soveværelset takket være aircondition kan resultere i bedre søvnkvalitet og mere energi om morgenen. Det kan være svært at falde i søvn og sove godt i tung varme. Det behøver ikke være et problem længere, da en enhed med et svagt støjniveau kan nedkøle værelset/ rummet. Du kan vælge at køle rummet ned, inden du sover, eller lade den køre over natten.

Ekstra omkostning om sommeren?

Det er muligt at du kommer til at bruge mere strøm hen over sommeren, hvis du begynder at nedkøle dit hjem. Moderne airconditionanlæg/ luft til luft varmepumper er dog blevet så energieffektive, at det ikke bør lave de store ryk på din elregning. Bruger du i forvejen en fane, der blæser luft, vil du få meget mere nedkøling ved at bruge en enhed som varmepumpen.

Når man kigger på luft til luft varmepumper, kommer de med 2 A-mærker - ét til opvarmning og ét til nedkøling. Typisk viser online forhandlere (herunder NovaSolar) A-mærket til opvarmning. Men kigger du databladet igennem, kan du finde dem begge. Nogle pumper og anlæg kan have varierende a-mærker.

Varmepumper virker også til køl

FAQ om aircondition

Kan en varmepumpe godt køle?

Ja, en luft til luft varmepumpe kan også fungere som et kølesystem og køle et rum eller en bygning ned. Dette kan en luft til vand varmepumpe dog ikke.

Kan en aircondition godt varme?

Ja, en aircondition kan også fungere til at opvarme. MEN hedder produktet “aircondition”, er der ikke et varmelegeme i udedelen. Det betyder at den ikke kan afrime, hvis det er koldt om vinteren. Med andre ord vil den fryse til, hvis den bruges til opvarmning om vinteren.

Hvordan påvirker aircondition energiforbruget i hjemmet?

Airconditionanlæg bruger elektricitet til at køle eller varme et rum. Det medfører et vist energiforbrug. Moderne aircondition og varmepumper er imidlertid mere energieffektive end ældre modeller.

 

Skal vi tage en snak om dine muligheder? Udfyld formularen nedenfor:

Få et personligt tilbud

 

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe