Varmepumpe som aircondition/køleanlæg?

Varmepumpe som aircondition/køleanlæg?

Published at: 2022-05-30
Kategorier: Før Installationen

Vi får mange spørgsmål hvorvidt en varmepumpe også kan køle - Det kort svar er Ja! - det kan de. Der er dog stor forskel på hvilke modeller, der kan køleeffektivt og hvilke der ikke kan. Vi giver dig svar på dine spørgsmål vedrørende aircondition anlæg i denne artikel. 

En varmepumpe virker også som et airconditionanlæg

NovaSolar's luft til luft varmepumper er både varme- og kølesystemer af høj kvalitet, som både har lang levetid, utrolig lavt energiforbrug og avanceret teknologi, der sikrer den bedste og nemmeste metode til at opnå ren luft og en behagelig temperatur i hjemmet.

En varmepumpe har en 3-vejs ventil, der automatisk kan vendes (ved at man trykker ”Cool” på fjernbetjening), således at varmepumpen trækker varmen ud af et rum (Køler) og overfører varmen til udedelen. Det er ikke nyt – det har varmepumper kunnet i mange år. Derfor kan du roligt stole på at det VIRKER.

Når flere slår til nu og køber varmepumper, skyldes det dels, at tilliden til den nye teknologi er stigende, og dels at gas og el radiatorer skal udfases. I en tid hvor der fra regeringens side er fokus på at udskifte de mange olie-/gasfyr i Danmark med mere miljørigtige løsninger.

Luft til luft varmepumper kan være dit hus' sekundære varmekilde, men i manges tilfælde fungere som den primære opvarmningskilde. De fleste undervurderer dog hvor gode luft til luft varmepumper er om sommeren. De virker som sagt ligesom aircondition anlæg, og du derfor via vores "bedst i test" finde de bedste aircondition / varmepumper til køl.

Med luft til luft varmepumper og køleanlæg , opnår du den optimale temperatur indendørs - hele året rundt. Derfor frister det også mange at investere i en varmepumpe der kan varme indendørsluften op om vinteren og køle den af om sommeren.

Hos NovaSolar kan du lige nu bestille en varmepumpe i et prisvindende design og med en støjsvaghed så eminent, at man uden videre kan placere sin varmepumpe i kontoret eller på soveværelset.

→ Læs mere her: Stort varmepumpe udvalg


NovaSolar Anbefaler nedenstående topmodeller til køling

Mistsubishi HR25 COOL (Kun aircondition anlæg, anbefales ikke til opvarmning)
Panasonic TZ25WKE (Kun aircondition anlæg, anbefales ikke til opvarmning)


Store besparelser når du skal have varme og køling

Med en varmepumpe som aircondition har du den rette temperatur året rundt

Hos NovaSolar stiler vi efter at sikre os at alle vores varmepumper produkter er af højeste kvalitet og overholder alle sikkerhedsstandarder så du kan føle dig sikker, når du handler med os. Vi tilbyder en detaljeret teknisk oversigt, og vi supporterer dig med dygtige teknikere som giver gode råd og information.

Luft til luft-varmepumpen er en god løsning i mange sommerhuse, da den er billig i anskaffelse og ikke kræver et vandbårent radiatorsystem. En luft til vand varmepumpes passive afkøling er ikke ligeså kraftig som aktiv afkøling ved aircondition, har du behov for at regulere temperaturen i din bolig hurtigt slår den passive afkøling altså ikke helt til. Varmepumpen bruges således både til køling af det varme kølevand og øgning af temperaturen (boostning) i fjernvarmevandet til over 72 C, inden det sendes retur til spørger.

Varmepumpen giver en meget effektiv køling af kølevandet, da den som følge af temperaturforholdene i kølevandet leverer køling med en COP værdi på omkring 8. Forholdet mellem den varme man producerer og elektriciteten man bruger kaldes effektfaktor (SCOP eller COP), og den beskriver, hvor effektiv varmepumpen er. Nye pumper giver højere energieffektivitet for pengene.

Luft-vand varmepumper bruger lidt mere strøm end jordvarmeanlæg i den kolde vinter, men forskellen i energiforbrug er relativt beskedent, og derfor skal man nøje vurdere, om de store investeringer til udlæg af slanger i et jordvarmeanlæg er rentable.

En varmepumpe som aircondition i someværelset

Køling beskrevet ved SEER:

  • SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio), beskriver, hvor godt et klimaanlæg/varmepumpe virker, når den køler.
  • Et højere SEER-tal betyder bedre effektivitet og dermed lavere omkostninger. Altså jo højere – jo bedre virkningsgrad.
  • SEER beregnes ved at dividere mængden af køling leveret af varmepumpe (BTU per time) ved strøm (watt), der anvendes af det kølende udstyr under et bestemt sæt af sæsonmæssige forhold som SCOP.

SEER-tal er defineret i et laboratorium, hvor indendørs og udendørs forhold eksistere under kontrollerede forhold. Det er derfor muligt at evaluere anlægget under præcis samme forhold. Man kan derfor med SEER, bedømme anlæg fra forskellige producenter.

Hvad er en god SEER værdi?

En ting er sikkert, du får ikke billigere køling pr. watt ved at købe andre typer køle apparater, da vi jo netop i en varmepumpe udnytter luftens energi. Det kan så godt være at anskaffelsesprisen er højere for en varmepumpe, men den kan også varme om vinteren.

Det er en overvejelse som man selvfølgelig skal afveje om man har brug for…

Isoleret set, skal man selvfølgelig gå efter en så HØJ SEER tal som muligt præcis som ved en SCOP værdi, men alt over 8 i SEER-tal er OK og at topmodellerne ligger på 10 og over i SEER. Dette gælder efter vores mening for skrivende stund – 2022.

Du skal altså sammenholde dit behov for køling og varme og vurdere hvad der giver mest mening for dig. Vores dygtige folk ved alt om dette og vi kan vejlede dig i dit valg, så kontakt os endelig såfremt du har spørgsmål. Ring til os på telf. 71 99 94 93

Du kan finde en beskrivelse af varmepumpens evne til at køle ved at se eco-label eller ”energimærket” – se figuren nedenfor som SKAL forefindes hos alle seriøse forhandlere:

  • Det er altid relevant at have en kvalitet på montagen, da varmepumpens SEER værdi falder hvis den ikke er monteret korrekt.
  • Køb varmepumpen samme sted som du får den monteret, så skal du kun ringe til en person der tager sig af det.
  • Garantien er bedre hos en certificeret montør og typisk også din garanti for at producenten står bag montøren, så DU aldrig kommer til at stå alene..

NovaSolar lever af montage og salg af varmepumper og vi laver ikke andet.

Vi bruger ikke underleverandører, men egne fastansatte montører ✅
Vi er landsdækkende på alle brofastøer i Danmark til samme pris ✅
Vores montører er certificerede og alle har monteret over 1000 varmepumper hver især ✅


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe