Mindre Co2-udledning med varmepumper

Mindre Co2-udledning med varmepumper

Published at: 2022-08-16
Kategorier: Før Installationen

Er du miljøbevidst og klar på at tage aktive valg for at nedskære dit Co2-forbrug? Start med at kigge på din egen husstand, og vær med til at finde de store besparinger ad Co2-udledningen i Danmark. I denne artikel beskriver vi hvordan en varmepumpe kan hjælpe dig på rette vej.

Varmepumper er det miljøvenlige alternativ til opvarmning

Vi har mange forskellige typer opvarmningskilder i Danmark, men som tiden går frem, ser vi hvor dårlige mange af løsningerne kan være for miljøet. Hvis du i dag benytter elvarme, olie eller naturgas i et område uden fjernvarme, er varmepumpen helt sikkert det rette miljøvenlige alternativ.

Det kan muligvis lyde mærkeligt, hvis du i forvejen ved at varmepumper skal bruge strøm for at virke. Varmepumper er dog utrolig energieffektiv, hvilket kun har en god betydning for miljøet og dit Co2 udslip. Med et skift til varmepumpe, kan du forvente at nedsætte forbruget af el til opvarmning med 3-5 gange.

Hvor meget Co2 udleder en varmepumpe?

Søger du det specifikke svar på hvor meget en varmepumpe udleder af Co2? Det er naturligvis svingende fra husstand til husstand, da det kommer an på flere faktorer såsom; generelt forbrug, type af varmepumpe/ kølemiddel og hvilken slags el du modtager fra dit elselskab.

Hvis vi tager et eksempel fra Energistyrelsen på SparEnergi.dk, kan et skift fra oliefyr til luft til vand varmepumpe betyde en stor besparelse på husets Co2 udledning. Hvor et oliefyr, der udleder 5600 kg Co2, udleder en luft til vand varmepumpe kun 1.700 kg for at opnå samme opvarmning.

Disse tal betyder at man over en 15 årig perioder (Som er en luft til vands standard levetid), kommer til at spare cirka 60.000 kg Co2. Det er den samme mængde Co2, som det ville kræve for at producere og få leveret 5450 T-shirts - eller 90 flyveture fra Danmark til Rom for 4 pers. -> Kilde

Det er dog vigtigt at huske at varmepumper bruger strøm. De er derfor ikke mere grønne, end del el du modtager fra dit elselskab. Varmepumper dog meget mere energieffektive end andre opvarmningskilder, hvilket betyder du bruger mindre el for at opnå samme varme.

Hvorfor kan varmepumper betale sig, når de bruger EL?

Det kommer an på hvilken varmekilde varmepumpen skal erstatte. Hvis du eksempelvis i forvejen bruger el-varme, kan et skift til luft til luft varmepumper være en rigtig god løsning. I mange tilfælde kan nye og moderne luft til luft varmepumper give den samme mængde varme ved at bruge 3-5 gange mindre el/strøm. Så når der er tale om høje elpriser, betyder det faktisk kun at varmepumpen kan spare dig for endnu flere penge, end hvis du var på traditionel el-varme.

Hvis din opvarmningskilde derimod er olie-, pille- eller gasfyr er regnestykket lidt mere kompliceret. Her falder og stiger prisindekserne på de forskellige fyr mere, hvilket gør det svært at lave konkrete beregninger. Der er dog ingen tvivl om at et skift til luft til vand varmepumpen vil være det grønne og fremtidssikret valg. 


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe