Mitsubishis varmepumper med smart teknologi | i-See sensor

Mitsubishis varmepumper med smart teknologi | i-See sensor

Published at: 2022-03-29
Kategorier: Før Installationen

Leder du efter en ny varmepumpe? Skal den virke til køl? Vil du gerne have de nyeste smarte features, som moderne varmepumper kommer med? - Find svar på dine spørgsmål i denne artikel.

Vi sætter nemlig fokus på særligt én bestemt feature, der findes i mange af Mitsubishis luft til luft varmepumper. I-See sensoren findes i mange af de nyeste modeller fra Mitsubishi, og er en nice-to-have feature, som mange kunder sætter pris på. Kort fortalt kan i-See sensoren scanne rummet og løbende analysere temperature forskelle, for at registrere kølige og varme steder. Læs mere om lige netop dette i denne korte artikel.

Mitsubishi varmepumper kan bruges året rundt

Mitsubishi luft til luft varmepumper er generelt rigtig gode varmepumper. Teamet bag NovaSolar har i hvert fald kun gode erfaringer med deres varmepumper. De fleste Mitsubishi varmepumper, er nemlig rigtig gode til at opvarme, men også til at køle. Det betyder at man som forbruger, kan få stor gavn af varmepumpen året rundt.

Nedprioritering af nedkøling af ens bolig om sommeren, ser vi rigtig mange danskere har tendens til at gøre. Vi, som danskere, undervurderer muligvis selv den danske sommer. Men som vi har set de seneste år, sker det ofte, at der kommer uger med rigtig meget sol og varme. I disse uger er diverse faner, airconditions og lignende blevet revet ned af hylderne.

Har man derfor ingen form nedkøling i sin bolig, kan det hurtigt blive nogle lange nætter og dage, med alt for høj varme i hjemmet. Det kan både være svært at koncentrere sig samt at sove om natten. Luft til luft varmepumper kan være den rette løsning til netop dette problem.

→ Læs mere om: Varmepumper til køl

En larmende fane er desuden ikke det optimale valg, når man gerne vil sove i en behagelig temperatur om natten. Den larmer typisk rigtig meget og sender meget kold luft i samme retning. Det kan hurtigt blive ubehageligt at sove, hvis man ligger i fanens luftstrømme. Netop dette problem kan en varmepumpe med i-See sensor teknologien afværge.

Hvad er i-See sensor på Mitsubishi varmepumper?

I-see er en 3D sensor der sidder i bunden af nogle af Mitsubishis luft til luft varmepumper. Det er en super smart feature, der gør din varmepumpe meget klogere. I-See sensoren scanner nemlig hele rummet, hvor den spotter områder med temperatur forskelle. På den måde kan den selv justere, hvilken retning den skal blæse den kolde eller varme luft, for at balancere temperaturen i rummet.

Videoen herunder er lavet af Mitsubishi selv, og fortæller hvordan i-See sensoren fungerer på deres luft til luft varmepumper.

Som videoen fint fortæller, scanner i-See sensoren termisk rummet fra venstre mod højre og tilbage igen. Her bygger 3D-sensoren en temperaturprofil af rummet, så den kan finde de kolde og varme områder i rummet.

Dette gør i-See scanneren, ved at dele rummet op i over 700 3-dimensionale bokse, hvor den afmåler temperaturen i hver boks. På denne måde finder varmepumpen ud af hvilke områder, der har behov for opvarmning eller nedkøling. Mitsubishi varmepumperne kan selv rette udblæsningen til, så den bedre kan ramme disse områder.

Når du har et Mitsubishi køle- og varmesystem med en i-see sensor i dit hjem, kan du have den på direkte eller indirekte "mode". Den direkte "mode" retter luftstrømmen mod personer i rummet for at sikre, at de mærker luftstrømmen. Indirekte "mode" leder luften væk fra personer i rummet, hvilket kan gøre rummet behageligt for dig og de, der befinder sig i dit hjem. Hvilken "mode" du finder mest behagelig, er naturligvis op til dig selv. 

→ Læs mere om: Mitsubishi varmepumpe med i-See sonsor

De bedste varmepumper til køl?

Mitsubishi varmepumper er generelt nogle af de bedste luft til luft varmepumper til køl. Deres luft til luft varmepumper kommer typisk med høje SEER-værdier, som er den målværdi man kigger på, når man taler om effektivitet til køling. Det kan derfor bruges som aircondition anlæg i dit hus, som du kender dem fra ferierne sydpå. 

Det er langt fra alle brands, der har fokus på nedkøling, når de leverer luft til luft varmepumper til det skandinaviske marked. Det skyldtes naturligvis vores kolde klima i vintermånederne, hvor opvarmning er vigtigt. Det kan dog hurtigt blive varmt om sommeren i vores boliger, der efterhånden er så godt isoleret, at varmen der kommer fra solen igennem vinduerne, ikke kan slippe ud igen. 

Netop nedkølingen er hvor i-See sensoren kommer til sin fulde effekt. Som tidligere beskrevet kan Mitsubishi varmepumper med i-See sensor flytte blæseretningen. Du kan derfor sidde i sofaen ved en behagelig temperatur, uden at mærke en konstant kold blæst direkte på kroppen. 


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe