SEER værdi på en varmepumpe | Køleeffektivitet

SEER

Skal du have en energieffektiv køleløsning til boligen? - Så kan en varmepumpe være det helt rigtige for dig. En varmepumpe virker nemlig også som aircondition. Her snakker man om SEER værdien for at finde ud af hvor effektiv en varmepumpe er til at køle. 

Hvad er SEER? - Seasonal Energy Efficiency Ratio

SEER står for (Seasonal Energy Efficiency Ratio). SEER værdien beskriver, hvor godt en varmepumpe virker når den skal køle. Jo højere SEER-tal jo bedre effektivitet og lavere energiregninger. I princippet det samme som SCOP bare ved køling i stedet for varme.

SEER-tal er defineret i et laboratorium, hvor indendørs og udendørs forhold eksistere under kontrollerede forhold. Det er derfor muligt at evalueret anlægget under præcis samme forhold. Man kan derfor med SEER, bedømme anlæg fra forskellige producenter.

Kort kan man forklare SEER udtrykket, som hvor meget køling en varmepumper kan producerer i forhold til strømforbruget.

Hvad er en god SEER værdi?

En høj SEER værdi = høj effektivitet på energiforbrug. Jo højere SEER værdien er, desto mere energieffektiv varmepumpe finder du. En god SEER værdi vil typisk være over 8, hvor nogle modeller idag kan findes med en SEER værdi på over hele 11. Disse modeller kan du derfor roligt benytte til nedkøling over sommeren uden det bliver et stort ekstragebyr på elregningen. 

Det er dog generelt svære for varmepumper at nedekøle flere m2 end at opvarme, hvorfor du ikke kan regne med, at din varmepumpe kan køle ligeså mange m2, som den kan opvarme. 

→ Relateret artikel: Gode varmepumper til køl

Overvejer du en varmepumpe fra NovaSolar, så tøv endelig ikke med, at give os et kald 71 99 94 93, også kan du få et uforpligtende tilbud, eller besøg af vores varmepumpe specialister som kan finde den bedste varmeløsning til dig.

Ikke alle varmepumper har samme SEER værdi

Mange varmepumper på det danske marked er blevet lavet til det nordiske klima. Det betyder at det er opvarmningen, der primært har været i fokus ved mange producenter. Der kan derfor være relativ stor forskel på SEER værdien, som du finder på de forskellige varmepumper her på siden. Vi har derfor lavet en kategori "Aircondition" - der kun indeholde varmepumper, der er gode til køl. 

Aircondition anlæg

Tilbage til ordbogen

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe