Solceller priser - Sådan får du priser på et komplet solcelleanlæg

Solceller priser - Sådan får du priser på et komplet solcelleanlæg

Published at: 2023-07-11
Kategorier: Solceller

Er du interesseret i solceller? Eller er du bare nysgerrig efter at vide, hvordan et solcelleanlæg skal sammensættes? - Så er du kommet til det rigtige sted. NovaSolar er blandt Danmarks mest erfarne solcellespecialister. Vi vil i denne artikel gennemgå de forskellige fordele og faldgruber ved solcelleanlæg. Du bliver med andre ord klædt godt på, til at gennemskue de forskellige solceller priser på nettet.

Solcellepakker eller individuel løsning?

Sammensætningen af et solcelleanlæg kan variere afhængigt af størrelsen og formålet med anlægget. På vores hjemmeside, kan du eksempelvis finde en række solcellepakker - både med og uden batterier. Det er dog sjældent at disse pakker passer 100% til netop din bolig/forbrug. I stedet bør du se vores solcellepakker som vejledende priser.

Sammen med dig, vil vi naturligvis tilpasse et solcelleanlæg til din bolig. Du kan allerede komme i gang med dette, hvis du bestiller et gratis og uforpligtende konsulentbesøg. Så kan vi sammen bygge et tilbud, som du kan takke ja eller nej til. Vi ser det som den bedste måde, at få endelige priser på solcelleanlæg.

NovaSolar spørger dig til en række oplysninger og udfærdiger et uforpligtende overslag og laver en række beregninger i PV-Sol, hvor vi designer på dit anlæg. Er du stadig interesseret herefter, vil vi gerne se dit tag og tale løsningen igennem på adressen det skal monteres.

→ Relateret artikel: Termografering af solceller

Komponenter til et solcelleanlæg

Generelt set består et solcelleanlæg af flere komponenter, der arbejder sammen for at omdanne solenergi til elektricitet. Her er en grundlæggende oversigt over de vigtigste komponenter:

Solcellepaneler:

Disse paneler består af solceller, der fanger sollyset og omdanner det til elektrisk energi. Solcellepanelerne er normalt lavet af halvledermaterialer som silicium og er beskyttet af et lag glas og en ramme.

Selvom solcelleteknologien generelt er pålidelig, kan kvaliteten af solceller variere markant på grund af forskelle i materialer og produktionsprocesser. Hos NovaSolar bruger vi kun paneler, hvor vi kan stole på kvaliteten. Solcelle priser svinger meget på nettet - det samme gør kvaliteten. Vi køber kun hvor vi er trygge ved de garantier der er givet.

Montagesystem:

Montagesystemet består af aluminium profiler der bruges til at montere solcellepanelerne på, så der er en solid overflade som på taget af et hus eller en støttestruktur på jorden. Det er vigtigt at sikre korrekt og sikker montering af panelerne.

Hos NovaSolar får du en særlig løsning alt efter tagtype. Vi tør også sige nej til en installation, hvis vi ikke er sikre på, at taget ikke kommer til at tage skade.

Inverter:

Solcellepanelerne genererer DC (direkte strøm). De fleste privat- eller erhvervsbygninger bruger AC (vekselstrøm). En inverter bruges derfor til at konvertere den producerede DC til AC, så den kan bruges til elnettet eller internt i bygningen.

Batteri (valgfrit):

Hvis du ønsker at lagre overskydende solenergi til senere brug, kan du inkludere batterier i dit solcelleanlæg. Disse batterier oplades, når solcelleanlægget producerer mere energi end det øjeblikkelige forbrug. Derefter kan det bruges som backup-strømkilde om natten eller når solen ikke skinner.

Kabling og beskyttelse:

Solcelleanlægget kræver elektrisk kabling til at forbinde solcellepanelerne, inverteren, batteriet og elnettet. Sikkerhedsudstyr som jordfejlsafbrydere og overspændingsbeskyttelse enheder kan også være nødvendige for at beskytte anlægget og brugerne.

Elmåler:

En elmåler er nødvendig for at måle den mængde elektricitet, der produceres af solcelleanlægget. Det hjælper med at overvåge anlæggets produktion på nettet. Vi anbefaler en summationsmåler.

→ Relateret artikel: Installation af solceller

Typiske Faldgruber ved køb af solceller

NovaSolar har været blandt de første i den danske solcellebranche i over 10 år. Vi er faktisk et af de eneste selskaber, der overlevede "boomet" tilbage i 2010-2012. Derudover har vi arbejdet sammen med store danske virksomheder såsom; Bauhaus, XL-Byg (DITAS), Skousen/Whiteaway, COOP, EnergiMidt/Eniig/Norlys og Bilka. Derfor tør vi godt kommentere på nogle af de faldgruber, som vi oplever at flere danske boligejere er faldet i.

→ Vil du se et konkret eksempel på en montage med problemer?: NovaSolar har lavet en rapport på en solcelleinstallation foretaget af et andet selskab: Læs hele rapport her

Garanti

Vi har i NovaSolar desværre allerede oplevet kunder, der forgæves har forsøgt at få udbedret fejl på deres anlæg, der burde være dækket af garantien hos den leverandør de købte gemmen tilbage i tiden. Under solcelle “boomet” tilbage i starten af 10’erne, var der mange virksomheder, der tilbød op til 15 års garanti på deres installationer. En lang garanti er dog svær at få noget ud af, hvis virksomheden du køber produktet af, går konkurs efter få år.

Urealistiske forventninger

Det er vigtigt at have realistiske forventninger til et solcelleanlægs ydeevne og økonomiske fordele. Nogle forbrugere forventer, at deres anlæg vil producere nok energi til at dække deres fulde elforbrug året rundt. Men faktorer som klima, placering, skygge og panelorientering påvirker anlæggets effektivitet. Det er vigtigt at få realistiske estimater og være opmærksom på, at solcelleanlæg ikke altid producerer den maksimale effekt.

Vi er klar til at hjælpe

Hos NovaSolar er vi dedikerede til at hjælpe vores kunder med alle deres spørgsmål og bekymringer vedrørende solceller og installation. Vi forstår, at investeringen i et solcelleanlæg kan være en stor beslutning, og vi er her for at give den nødvendige information og vejledning. Kontakter du os, skal vi nok finde en konkurrencedygtig pris på solceller til dig. 

Vores erfarne og dygtige hold af eksperter er specialiserede i solcelleteknologi og har omfattende viden om både produktudvalg og installations processer. Uanset om du har spørgsmål om solcellernes pris, montage, effektivitet, levetid, garantier eller om den bedste placering til installationen, står vi klar til at besvare dine spørgsmål.

Vi ønsker, at vores kunder skal føle sig trygge og informerede, inden de træffer en beslutning. Vi har oprettet en kontaktformular, hvor du kan udfylde information om dit hus. Jo mere data vi har, desto bedre sikrer vi en god løsning til jer.

Få et skræddersyet solcelleanlæg

 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe