Varmepumper til erhverv - Skab et godt indeklima

Varmepumper til erhverv - Skab et godt indeklima

Published at: 2022-02-17
Kategorier: Varmepumper

Hos NovaSolar sælger vi ikke kun luft til luft varmepumper til private kunder, men også til mange forskellige typer erhverv. Vi har flere cases med forskellige erhverv/klinikker, som har fået installeret en række luft til luft varmepumper monteret af os. Ved køb af flere varmepumper på samme adresse, har vi naturligvis noget rabat at rykke med. Derudover kan vi i de fleste tilfælde montere samtlige luft til luft varmepumper på samme dag, så vi ikke forstyrrer arbejdsgangen mere end nødvendigt. 

Varmepumper skaber et godt indeklima til arbejde

Luft til luft varmepumper er med til at skabe et bedre indeklima året rundt. Det kan derfor som virksomhed være en god ide at investere i, hvis man vil slå 2 fluer med ét smæk. Med varmepumper er det muligt at spare på elforbruget og tage et skridt imod en grønnere virksomhed. Samtidig skabes der helt naturligt bedre arbejdsforhold for alle medarbejdere med et bedre indeklima. Varmepumper virker nemlig på den måde, at de blandt andet cirkulerer luften i rummene. På den måde indfanger de støv, røg og pollen i de indbygget filtre, som i sidste ende skaber en sundere luft på kontoret.

Varmepumper virker som tidligere nævnt året rundt. Om vinteren varmer de naturligvis rummene op, mens de om sommeren kan bruges som airconditionanlæg. Vi kender alle den varme sommerperiode, hvor solen stråler ind ad vinduerne på kontoret. Det kan hurtigt blive for varmt at arbejde i, hvor arbejdseffektiviteten dertil kan dale. I mange tilfælde hjælper det ikke meget at åbne vinduerne for at få temperaturen ned igen. I denne situation kan varmepumpen virkelig hjælpe, hvor den kan få temperaturen ned under 20 grader igen, ved at køle kontoret.

Udover varmepumper kan øge produktiviteten og humøret på medarbejderne i dit erhverv, kan endnu en grund til at investere i varmepumper være økonomien. Energistyrelsen ser gerne at virksomheder og private erhverv reducerer udgifterne til opvarmning. Der kan derfor være tilskud at hente, når der investeres i varmepumper til erhverv.

→ Læs mere om: Energitilskud til varmepumper

Cases med varmepumper til erhverv

Hos NovaSolar sætter vi fokus på luft til luft varmepumper til erhverv, efter vi har mærket hvordan en varmepumpe kan hjælpe arbejdsgangen på egen krop. Det budskab vil vi gerne være med til at brede. Vi ved at der sidder rigtig mange kontorarbejdere rundt i Danmark, der synes sommermånederne, kan være rigtig hårde at komme igennem. På NovaSolars hovedkontor har vi en Panasonic luft til luft varmepumpe, der har øget luft kvaliteten på kontoret.

Lægeklinikker er erhverv, hvor du vil undgå dårlig og beskidt luft:

Et erhverv hvor luft til luft varmepumper kan være nyttig, er på lægeklinikker. Læger bruger rigtig mange timer om året på deres kontor, og skal gerne have overskud til hver enkelt person der kommer forbi. Flere af disse personer kan have forskellige sygdomme og allergier. Det er derfor i alles interesse at indeklimaet og luften på kontoret er sundt, samtidig med en behagelig temperatur at arbejde i. Alt dette kan en varmepumpe hjælpe til året rundt. NovaSolar har tidligere sat 6 varmepumper op på en lægeklinik. Varmepumperne blev sat op i løbet af en enkelt dag, hvilket lægeklinikken naturligvis var meget tilfreds med. 

Optimale forhold til indlæring med varmepumper i skoler:

Især folkeskoler er ofte at finde i ældre bygninger, hvor der er smæk på radiatorerne om vinteren, og rigtig varmt i lokalerne om sommeren. Skolesektoren er et erhverv/område, hvor indeklimaet kan påvirke indlæringen rigtig meget. Her kan luft til luft varmepumper hjælpe på varmeregningerne og indeklimaet året rundt. NovaSolar har tidligere arbejdet med en mindre skole, der havde brug for varmepumper til især køling. Deres lokaler blev om sommeren så varme, at det var næsten umuligt at undervise og lære i.

Behageligt indeklima med varmepumper til kontorfællesskaber:

Ideen med kontorfællesskaber er ofte at skabe et godt arbejdsmiljø for små eller enkeltmandsvirksomheder. Her starter det hele med at have et godt og sundt indeklima at arbejde i. Temperaturen kan i høj grad påvirke hvor effektivt man arbejder og tænker. Det er derfor vigtigt at man eksempelvis om sommeren ikke sidder i en “svedboks”, hvor det ikke er muligt at tænke klart. Kontorfællesskaber er dermed endnu et eksempel på hvordan varmepumper til erhverv er gode.

Luft til luft varmepumper til skurvogne på byggepladsen:

I følge energistyrelsen kan der være en god besparelse at hente på byggepladserne, ved at bruge varmepumper i stedet for elradiatorer i skurvognene. Det bliver nemlig estimeret, at man kan spare 2.000 kr. om året, når der bruges varmepumpe fremfor elradiator i skurvogne. Du kan læse mere om energistyrelsens estimeringer her. Byggebranchen er et erhverv, hvor der bliver brugt rigtig mange skurvogne året rundt. Det er derfor et erhverv, hvor der kan være store besparelser at hente. En varmepumpe i skurvognen hjælper dog ikke kun til besparelser, men sørger også for et behageligt indeklima og temperatur til de pauser og møder, der bliver afholdt. 

Mulighed for rabat ved køb af flere varmepumper på én gang?

Det korte svar er som udgangspunkt ja. Vi vurderer naturligvis hver eneste henvendelse vi modtager med seriøsitet. Men hvis vi kan installere flere luft til luft varmepumper det samme sted på samme dag, sparer vi selvfølgelig kørsels- og arbejdstimer, som kommer dig til gode i form af en samlet rabat.

Der er ikke en opgave, der er for lille eller for stor til os, når det gælder antallet af varmepumper der ønskes opsat. Er det store industrivarmepumper til kæmpe lagerhaller du søger, er det dog ikke os du skal henvende dig til. Du kan dog få et overblik over de bedste varmepumper i vores sortiment her.

Fordele ved varmepumper/airconditions i erhverv

Vi har allerede givet flere eksempler på hvordan en varmepumpe kan forbedre indeklimaet i dit erhverv. NovaSolar har selv en varmepumpe på kontoret, der dagligt bliver brugt til stor glæde. Vi har nemlig mærket på egen krop hvordan et sundt indeklima hjælper arbejdsgangen. Det er grunden til vi er blevet endnu mere interesseret i at komme ud til flere erhverv, da vi synes alle bør arbejde i gode forhold.  

  • Effektiv luftrensning, der kan fjerne lugt og bakterier i luften
  • God luft cirkulation i rummet
  • Afhjælper på fugt og skimmelsvamp
  • Besparelser på varmeregningen
  • Behagelig temperatur på kontoret/arbejdspladsen året rundt

Hvor skal du placere varmepumpen på dit kontor?

Kan du godt lide ideen om en eller flere varmepumper på dit kontor eller klinik, men er i tvivl hvor de/den skal sidde? Det er naturligvis noget vi kan og vil hjælpe med. Det nemmeste er hvis du sender billeder eller plantegning til os, så vi kan tage et kig på det. Hvis du selv har en holdning til placeringen af varmepumpen, kan du med fordel læse vores artikel om varmepumper placeringer her


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe