Varmepumpeskjuler: Derfor kan en skjuler til varmepumpe være en god ide

Varmepumpeskjuler: Derfor kan en skjuler til varmepumpe være en god ide

Published at: 2022-08-30

Varmepumper er blevet mere og mere populære de seneste år, og det er ikke uden grund. Denne type af varmekilde er langt mere energieffektiv end mange andre på markedet, samtidig med at den er miljøvenlig. Dette gør en varmepumpe til en god investering for både din pengepung og miljøet. Dog vil varmepumpens udedel sjældent pynte på husets udseende – og det er her, varmepumpeskjuleren kommer ind i billedet.

En varmepumpeskjuler giver et flot finish

Mange danskere er i dag begyndt at skifte deres gamle olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe. Dette skyldes, at varmepumpen er langt mere energieffektiv – samtidig med, at den er miljøvenlig. En luft-til-luft varmepumpe består af to dele; en enhed, der placeres indendørs, og en enhed, som skal være udenfor. Men mens de fleste er tilfredse med varmepumpens ydeevne, er der én lille ulempe – den udvendige enhed er ikke det flotteste syn.

Når du får monteret din varmepumpe er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser i forhold til placeringen af varmepumpen og dens udendørs enhed, så du ikke bliver generet af dens udseende eller støj. Hvis du overvejer mulighederne for at skjule din varmepumpes udedel, kan det være en god ide at investere i en varmepumpeskjuler. Men der er flere fordele ved varmepumpeskjuleren end bare at gemme din varmepumpe. 

Fordelene ved en varmepumpe skjuler

En varmepumpeskjuler kan beskytte varmepumpen mod vejret. Den kan forhindre, at der kommer blade og skidt ind i varmepumpens luftindtag – hvilket igen vil mindske dens effektivitet. Derudover kan en varmepumpeskjuler være med til at forhindre sne og is i at sætte sig på varmepumpen. Bliver din varmepumpe iset til, vil den automatisk starte en afrimning (de-ice), og i mellemtiden kan den ikke pumpe varme ind i dit hjem.

En varmepumpeskjuler kan også mindske varmepumpens støjniveau. Et varmepumpe cover i et lækkert, lyddæmpende materiale er særligt effektivt til at dæmpe støjen fra pumpen. Det er altså ikke kun varmepumpens udseende, der kan forbedres med en varmepumpeskjuler – det praktiske aspekt af varmepumpen kan også forbedres.

Skjul din varmepumpe med en diskret varmepumpeskjuler

De fleste lægger dog vægt på, at det især er for at forbedre udseendet på varmepumpen, når der skal vælges varmepumpeskjuler. Med varmepumpeskjuleren kan du camouflere varmepumpen, så den matcher resten af huset. På den måde bliver varmepumpen et mere diskret element. Der er varmepumpeskjulere i et hav af forskellige materialer og modeller, så du kan garanteret også finde en, som passer til dit hus.

Hold øje med temperaturen omkring din varmepumpe

Er temperaturen inde i din varmepumpeskjuler lavere end luften udenfor, er det et tegn på, at varmepumpen ikke kan trække nok luft ind, fordi skjuleren er for tæt. Varmepumpen virker ved at absorbere varmen i luften udenfor, og det bliver sværere, hvis den ikke får frisk luft. Det forhindrer din varmepumpe i at køre energieffektivt, da den skal arbejde hårdere for at få varm luft til systemet, hvilket kan øge din varmeregning. Så sørg altid for, at din varmepumpeskjuler tilbyder tilstrækkelig ventilation.

Beskyt din varmepumpe med en varmepumpeskjuler

Hvis du gerne vil have varmepumpen til at fremstå mere diskret, kan det være en god idé med en varmepumpeskjuler. En varmepumpeskjuler dækker varmepumpen til, så den matcher husets facade bedre, samtidig med at den beskytter varmepumpen mod vejr, vind, støv og skidt. En varmepumpeskjuler kan også have en positiv effekt på varmepumpens støjniveau. Du kan enten købe en færdiglavet skjuler eller bygge din egen. Uanset hvilken type varmepumpeskjuler du vælger, er det vigtigt at sikre tilstrækkelig ventilation. Så hvis du overvejer at investere i en varmepumpeskjuler, kan det være en god idé – både for varmepumpens effektivitet og udseende.

Har du brug for hjælp til at finde den skjuler til varmepumpe, der passer bedst til dine behov og din varmepumpe? Så kontakt os endelig – vi står klar til at hjælpe dig!


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe