• Panasonic Pro Partner
 • Over 50.000 kunder
 • Landsdækkende montage
 • Gratis levering på alt
 • Loyalitetsgaranti
Valg af varmepumpe - Sådan vælger du en varmepumpe til dit behov

Valg af varmepumpe - Sådan vælger du en varmepumpe til dit behov

- Categories : Varmepumpe

1. Dit Behov

Det vigtigste er, at du køber en varmepumpe der dækker dit behov uden at være overdimensioneret. Vores mindste luft til luft varmepumper starter ved 5 kW og kan dække boliger op til 100m2. Vores største luft til luft varmepumper har en ydelse på 7 kW og kan dække boliger op til 155m2. Du skal vælge en varmepumpe med en ydelse som er højere end din bolig's varmetab. Du kan bruge vores varmepumpe-beregner på forsiden eller ringe til os for at få personlig vejledning.

2. Varmepumpens SCOP-værdi

SCOP står for `Seasonal Coefficient Of Performance` og angiver hvor energieffektiv varmepumpen er. SCOP værdien måles ved en udendørstemperatur på 7 grader og en indendørstemperatur på 20 grader.Hvis en varmepumpe har en SCOP-værdi på 5, betyder det at hver gang varmepumpen bruger 1kW, producere den 5kW varmepumpe. Det betyder at varmepumpen i gennemsnit er mere end 5 gange så energieffektiv som en traditionel el-radiator. Jo højere SCOP-værdien er, desto bedre virkningsgrad. Og større besparelse. Vores bedste varmepumpe - Panasonic VZ9SKE - har en høj SCOP-værdi på 6,2.Vi anbefaler at du køber en varmepumpe med en høj SCOP-værdi, hvis du ønsker at bruge varmepumpen det meste af året.

3. Varmepumpens lydniveau

Varmepumpens lydniveau er vigtigt for mange kunder. Især varmepumpens lydniveau fra indedelen er vigtigt.

Vores mest støjsvage modeller er listet nedenfor:

• Panasonic HZ25UKE-5- 18 dB(A)
• Panasonic HZ25UKE - 18 dB(A)
• Panasonic HZ35UKE - 18 dB(A)
• Panasonic VZ9SKE - 18 dB(A)
• Panasonic NZ25VKE - 19 dB(A)
• Panasonic NZ35VKE - 19 dB(A)

4. Varmepumpens funktioner

Der er mange forskellige luft- til luft varmepumper på markedet og de fleste af dem har forskellige funktioner.Frostsikring, Nanoe-G luftrensning, sollyssikring, hyperheating, vinterdrift, humanheating og weekly timer er alle funktioner som enten forhøjer energibesparelsen eller giver øget komfort i hjemmet. Til alle varmepumper kan der tilkøbes enten et WiFi eller et GSM modul, som gør det muligt at fjernstyre varmepumpen via mobiltelefonen. På den måde vil du altid kunne styre din varmepumpe, uanset hvor i verden, du befinder dig.

5. Lovgivning og terminologi på varmekilde - primær/sekundær varmekilde

En luft/vand varmepumpe kan anvendes som primær varmekilde. Dvs. at man kan få godkendt denne som central varmeanlæg til huset, iht. bygningsreglement mv. – dog skal denne stadig individuelt dimensioneres og designes – f.eks. ift. radiatorer og/eller gulvvarme.

En luft/luft varmepumpe er som udgangspunkt aldrig en primær varmekilde, men en sekundær varmekilde, som supplement til en primær varmekilde. En luft/luft varmepumpe vil altid have den største effekt i det rum den er placeret i (inde-del) og afhængig af åben/lukket rumfordeling samt bygningens øvrige specifikationer – som varmetab og hvor let luften kan cirkuleres rundt – vil den dække behovet afhængigt af hvordan den placeres og dimensioneres.

Derfor er det altid vigtigt at gøre sig klart hvad ens behov er, dette hjælper vi gerne med, men en luft/luft varmepumpe kan ALDRIG erstatte en primær varmekilde, som pr. definition skal være i et hus, da denne primære varmekilde skal kunne opvarme alle rum og indstilles separat i alle rum.

At mange faktisk bruger luft/luft varmepumper som primær varmekilde er et andet kapitel, men vi skal gøre opmærksom på, at det ikke forholder sig sådan i teori og bygningsreglementer mv. – En luft/luft varmepumpe er en meget god supplementsvarmekilde, der tilmed cirkulerer luften og dermed skaber et bedre indeklima.

En luft/luft varmepumpe er en meget billig suppleringsvarme og man kan meget vel spare en del på at anvende varmepumpen meget. Vi anbefaler dog ikke at man udelukkende opvarmer med luft/luft varmepumper med mindre alle rum kan individuelt indstilles eller er forsynet med varmepumpe.

 

Hvordan udregner du en passende varmepumpe størrelse

En luft/luft varmepumpe kan man bruge som supplerende varmekilde i hjemmet eller i sommerhuset. Varmepumpen kan medvirke til en markant reducering af en boligs varmeregning.

Hvilken varmepumpe passer til mit hus?

For at finde den rigtige luft/luft varmepumpe skal man kende boligens varmetab. De færreste kender dette tal, men ved hjælp af standard værdier kan man finde et ca. varmetab ved at besvare nedenstående fire spørgsmål:

 • Boligens areal
 • Boligens byggeår
 • Er boligen efterisoleret
 • Boligens åbenhed Åbent (70%) Middel åben (50%) Lukket (30%)

 

Byggeårs table

Eksempel 1:
Areal: 130
Byggeår: 1972
Efterisoleret: Ja
Åbenhed: Middel
Resultatet af dette vil blive 4,9 kW * 0,5 = 2,45 kW
Eksempel 2
Areal: 150
Byggeår: 1936
Efterisoleret: Nej
Åbenhed: Åbent
Resultatet af dette vil blive 9,6 kW * 0,7 = 6,72 kW
Eksempel 3:
Areal: 110
Byggeår: 1985
Efterisoleret: Nej
Åbenhed: Lukket
Resultatet af dette vil blive 3,7 kW * 0,3 = 1,1 kW
Eksempel 4:
Areal: 190 Byggeår: 1935
Efterisoleret: Nej
Åbenhed: Åbent
Resultatet af dette vil blive 12,4 kW * 0,7 = 8,68 kW

Varmepumpen bliver valgt ud fra dens maks. effekt. Effekten skal være højere end resultatet.

 1. Varmepumpen dimensioneres ud fra skemaet over varmeforbruget.
 2. Varmepumpen dimensioneres ved at rykke ét felt til højre over varmeforbruget

"Åbent"

På billedet til højre ses et eksempel på et ”åbent” hus, i et hus som dette kan man forvente cirka 70% af husets varmebehov kan dækkes af en luft/luft varmepumpe

luft_luft_åbent.png

"Middel"

På billedet til højre ses et eksempel på et ”middel åbent” hus, i et hus som dette kan man forvente cirka 50% af husets varmebehov kan dækkes af en luft/luft varmepumpe.

"Lukket"

På billedet til højre ses et eksempel på et ”lukket” hus, i et hus som dette kan man forvente cirka 30% af husets varmebehov kan dækkes af en luft/luft varmepumpe.


Gode råd.

 • Når man placerer indedelen, er det vigtigt at optimere varmefordelingen.
 • Sørg for, at luftstrømmen ikke på nogen måde hæmmes.
 • Undgå at placere enheden på en væg op til et soveværelse.
 • Minimumhøjde fra jorden bør være 20 cm.

Læs mere om:

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge - Læs artiklen fra Panasonic.

Varmepumpe montering - Læs mere.

Luft-til luft varmepumpe - Læs mere.

Luft-til vand varmepumpe - Læs mere.

Varmepumpe Pakketilbud- Læs mere.

 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe