Få et bedre indeklima med en varmepumpe

Få et bedre indeklima med en varmepumpe

Published at: 2022-05-24
Kategorier: Før Installationen

Dårligt indeklima kan give dig hovedpine, træthed og lavere produktivitet. Det kan også være skadeligt for dit helbred, især hvis du lider af astma eller allergi. Derfor er det vigtigt at sørge for et godt indeklima i dit hjem. I denne artikel har vi samlet nogle gode råd til, hvad du kan gøre, for at forbedre indeklimaet hjemme hos dig.

Hvorfor er det vigtigt med et godt indeklima?

Danskerne opholder sig i gennemsnit indendørs omkring 85% af vores liv, og derfor er det rigtigt vigtigt, at indeklimaet er godt, der hvor vi opholder os meget. Hvis indeklimaet er dårligt, kan det få konsekvenser for både helbredet og bygningens generelle sundhed.

Et af de største problemer for indeklimaet er fugt i dit hjem. Når du har været i bad, hænger noget til tørre eller lignende, så er det vigtigt at lufte ud. Fugten kan nemlig give anledning til skimmelsvamp, og husstøvmider elsker fugtige miljøer. Det er derfor en god ide at lufte grundigt ud efter madlavning og bad.

Hvordan kan en luft til luft varmepumpe forbedre indeklimaet?

En luft til luft varmepumpe er helt unik sammenlignet med andre opvarmningsformer. Hvor andre fyr og varmepumper bruger husets radiatorer til at lede varmen rundt i boligen, pumper en luft-til-luft varmepumpe varm luft direkte ind i hjemmet. Denne opvarmningsmetode giver en række fordele for dit hjems indeklima.

Varmepumpen cirkulerer den varme luft rundt i boligen, og netop luftcirkulation er vigtigt for indeklimaet. Desuden har luft-til-luft varmepumpen et pollenfilter, der opfanger de fleste pollen- og støvpartikler, hvilket især er godt for allergikere. Og sidst men ikke mindst er varmepumpen med til at nedbringe fugt, da den trækker al den "gamle" luft ud af boligen og pumper frisk, opvarmet luft ind igen. På den måde bliver luften løbende skiftet ud.

11 gode råd til et bedre indeklima

 1. Luft ud med gennemtræk tre gange hver dag

 2. Hold en stabil indendørs temperatur i hele huset

 3. Drop stearinlys, tobaksrygning og brændeovn

 4. Brug ikke spray indendørs

 5. Husk emhætte eller udluftning når du laver mad

 6. Hæng ikke ting til tørre indendørs

 7. Placer ikke store møbler op ad ydervæggen

 8. Lad gerne dørene stå åbne så luften kan cirkulere i hele hjemmet

 9. Hold badeværelsesdøren lukket under og efter bad

 10. Tør fugt og kondens af ruderne

 11. Sving støvsugeren lidt oftere

Sørg for at lufte ud i dit hjem

Måske lyder det banalt, og du har garanteret hørt det mange gange før - men! Det er altså bare super vigtigt at få luftet ordentligt ud. Det gør du bedst ved at lave gennemtræk i 5-10 minutter 3 gange hver dag - og her snakker vi ikke om at åbne ét vindue, der skal udskiftes noget luft.

Udluftning er den mest effektive måde at komme af med partikelforurening i boligen. Et ordentligt ventilationssystem kan hjælpe på indeklimaet, men du bør alligevel sørge for grundig udluftning af boligen - Miljøstyrelsen anbefaler gennemtræk mindst to gange om dagen.

Investerer du i en luft til luft varmepumpe, vil du opdage, at indeklimaet og luftkvaliteten bliver forbedret. En varmepumpe kan være med til at mindske både støv og fugt i luften - men den kan ikke bruges som alternativ til udluftning. Er du i tvivl om, hvorvidt en varmepumpe er den rigtige løsning for dig, kan du prøve vores varmepumpe beregner eller kontakte os - vi vil meget gerne hjælpe, svare på spørgsmål eller fortælle mere om varmepumpe priser

Hold temperaturen stabilt i hele hjemmet

Store temperaturudsving er ikke godt for hjemmet, og for lave indetemperaturer kan give kondens på væggene. Prøv derfor at holde en stabil temperatur på 20-22 grader i hele huset, så undgår du fugtproblemer. Montering af varmepumpe kan bidrage til at holde en mere stabil temperatur i hjemmet, da du ganske enkelt kan indstille den ønskede temperatur, og ikke skrue op og ned for radiatorer afhængig af vejr og vind.

Hvis du foretrækker at sove ved en lavere temperatur, så luft ud i soveværelset inden sengetid. Vi kan nemlig ikke undgå at afgive en del fugt, mens vi sover, og denne fugt kan finde på at sætte sig i væggene, hvis rumtemperaturen er for lav. Det kan også være en fordel at sove med soveværelsesdøren åben, så den uundgåelige fugt ikke er lukket inde i et rum.

Bedre indeklima på arbejdspladsen

En luft til luft varmepumpe kan også være en god investering for indeklimaet på arbejdspladsen. Oplever medarbejderne ofte gener, symptomer eller sygdom (irritation af slimhinderne og øjnene, svimmelhed, kvalme, hovedpine, træthed og lignende) kan det skyldes dårligt indeklima.

Det kan være svært at finde én årsag til det dårlige indeklima, og derfor kan det være en udfordring at forsøge at forbedre det. En luft-til-luft varmepumpe sørger for udskiftning af luften på arbejdspladsen, og dens filter fanger pollen, støv og røg, så luften bliver sundere.

Luft til luft varmepumper er også med til at give et bedre indeklima hele året rundt; om vinteren sender de naturligvis varm luft rundt på arbejdspladsen, men om sommeren kan de også bruges som aircondition, så medarbejderne ikke får det for varmt på en solrig sommerdag. 

Du kan læse mere om, hvordan en varmepumpe kan give et bedre indeklima på arbejdspladsen her.

Kilder: https://at.dk/regler/at-vejledninger/indeklima-a-1-2/

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

 

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe