Hvad koster en varmepumpe?

Hvad koster en varmepumpe?

Published at: 2023-11-06

Er du på udkig efter en varmepumpe, men føler dig overvældet af de mange priser og muligheder? Du er ikke alene. Prisen på en varmepumpe er ikke altid lige til at gennemskue, da den afhænger af flere faktorer, herunder typen af varmepumpe og omkostningerne ved installation. I denne guide dykker vi ned i de forskellige typer af varmepumper - fra luft til luft, til luft til vand - og udforsker, hvad de vil koste dig, både med og uden installation.

På vores hjemmeside finder du et bredt udvalg af varmepumper, der spænder i pris fra ca 4.000 kr. til 78.000 kr. Disse priser dækker selve anlægget og ekskluderer materialer der bruges under en standardinstallation. Det er vigtigt at huske, at installationen er en væsentlig del af den samlede pris og varierer baseret på din valgte varmepumpetype. For eksempel, en standard installation af en luft til luft varmepumpe starter ved 4.295 kr., plus eventuelle ekstra tilkøb, mens du kan forvente at starte fra 35.995 kr. for installation af en luft til vand varmepumpe, også plus eventuelle tilkøb.

Lad os hjælpe dig med at gøre din beslutningsproces lettere ved at give dig klarhed over omkostningerne ved de forskellige varmepumpeløsninger, så du kan træffe det bedste valg for dit hjem og budget. Når du overvejer "hvilken varmepumpe skal jeg vælge?", er det først og fremmest vigtig at have styr på hvilket behov du har. Dernæst kan man begynde at kigge på de forskellige typer.

→ Relaterede sider: Montering af varmepumper

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

Overvejer du at investere i en luft til luft varmepumpe, men er usikker på, hvad det vil koste dig? Lad os kaste lys over prissætningen for at give dig en bedre forståelse af, hvad du kan forvente at betale.

På vores dedikerede side for luft til luft varmepumper finder du, at priserne starter omkring 4.000 kr. og kan gå op til 18.000 kr. for selve anlægget. Det er vigtigt at bemærke, at denne pris generelt ikke inkluderer installation. For at gøre det nemmere for dig, har vi sammensat nogle attraktive pakkeløsninger, der inkluderer både varmepumpen og monteringen.

En luft til luft varmepumpe er ideel for boliger mellem 75 m² og 150 m² og er også et fremragende valg for sommerhuse, kolonihaver, værksteder, erhvervsbygninger, garager og lignende steder. Typisk følger kvaliteten af varmepumpen også med prisen. Med andre ord kan de billige varmepumper typisk ikke opvarme ligeså stort et areal, som de mere dyre anlæg. 

→ Relaterede indlæg: Fordele og ulemper ved luft til luft varmepumper

Denne type varmepumpe er ikke kun overkommelig i anskaffelsespris, men den tilbyder også effektiv rumopvarmning og forbedrer indeklimaet. Derudover kan du se frem til en betydelig besparelse på din varmeregning. Husk på, at luft til luft varmepumper kræver, at du har plads til enhedens udedel på din ejendom. For en standard installation af en luft til luft varmepumpe skal du regne med en pris på 4.295 kr., plus eventuelle ekstraydelser, hvis din installation kræver mere end standardpakken.

Så når du spørger "Hvad koster en luft til luft varmepumpe?", kan du forvente et prisinterval på mellem 9.000 kr. og 25.000 kr., inklusiv installation. Er du klar til at finde det bedste tilbud for dig? Klik blot på knappen nedenfor for at komme i gang.

Det er også værd at bemærke, at en luft til luft varmepumpe er en mindre investering sammenlignet med en luft til vand varmepumpe, som ofte involverer en mere kompleks installation. Nu vil vi tage et kig på priserne for luft til vand varmepumper.

Hvad koster luft til vand varmepumpe?

Investeringen i en luft til vand varmepumpe er en betydelig beslutning, og det er vigtigt at forstå de fulde omkostninger involveret. På vores informative side dedikeret til luft til vand varmepumper, vil du finde, at priserne starter fra 54.000 kr. og kan stige til 78.000 kr. for selve varmepumpen uden installation. Det er en mærkbar prisforskel sammenlignet med luft til luft varmepumper, reflekterende af den øgede kompleksitet og kapacitet.

Denne type varmepumpe er designet til at imødekomme behovene i større helårshuse og rummelige sommerhuse. Med en relativt høj anskaffelsespris tilbyder luft til vand varmepumper ikke kun rumopvarmning, men også varmt brugsvand, hvilket kan føre til betydelige besparelser på din varmeregning over tid. Det er dog vigtigt at bemærke, at denne løsning kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme og tilstrækkelig plads til udedelen på din ejendom.

For standardinstallationen af en luft til vand varmepumpe skal du forvente at betale omkring 35.995 kr. Yderligere tilkøb, såsom en buffertank for at sikre en konstant forsyning af varmt vand, kan være nødvendige afhængigt af dit system og behov.

Hvis du spekulerer på, hvad den samlede pris for en luft til vand varmepumpe inklusive installation ville være, ligger estimatet på omkring 90.000 til 120.000 kr. når alle tilkøb er medregnet.

For at hjælpe dig med at navigere i valget af den rette varmepumpe, tilbyder vi en omfattende varmepumpe test, der giver dig indsigt i de bedste modeller på markedet. Desuden kan vores varmepumpe beregner give dig et skræddersyet estimat på den ideelle varmepumpe til din bolig. Og skulle du have brug for personlig rådgivning, er vores team altid klar til at assistere dig på telefon 71 99 94 93 eller via e-mail på [email protected], hvor vi kan finde den mest optimale løsning for dig.

→ Relaterede indlæg: Luft til vand varmepumpe tilskud

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe