Fordele og ulemper ved en luft til luft-varmepumpe [2024]

Fordele og ulemper ved en luft til luft-varmepumpe [2024]

Published at: 2024-01-03
Kategorier: Varmepumper

Måske har du allerede hørt om de populære luft til luft varmepumper. De er smarte, bæredygtige og meget mere, når du skal opvarme dit hjem, sommerhus eller garage. Har du nogensinde overvejet, om du skal investere i en luft til luft varmepumpe til din bolig, men er du stadig en smule i tvivl? Her får du svar på alt, du bør vide om luft til luft varmepumper. Hvorfor det er et godt valg, når du skal opvarme din bolig samt fordele og ulemper ved denne løsning. Du får alle de svar, du skal bruge til at finde ud af, hvorvidt en luft til luft varmepumpe er det rette for dig og din situation, og hvorfor du i nogen tilfælde ikke skal vælge en luft til vand varmepumpe. Læs med her og bliv meget klogere på luft til luft varmepumper.

Hvad er en luft til luft-varmepumpe?

Så hvad er en luft til luft varmepumpe egentlig? Luft til luft varmepumper er inden for de seneste år blevet mere og mere populære blandt mange danskere. Det er en billig og miljøvenlig løsning på en varmekilde. Derudover er det et super godt og smart supplement til dig, der nu bruger gas, el eller olie som varmekilde.

En luft til luft varmepumpe sørger for at hente varmen fra luften udenfor, opvarmer den, hvorefter den blæser det ud i dit hjem og spreder varmen rundt i huset. Selv i ekstremt koldt vejr, er der energi/varme nok i luften til at varmepumpen kan flytte det indenfor. På denne måde består en luft til luft varmepumpe altså af en udendørs samt en indendørs del.

En luft til luft varmepumper er drevet af el. Dog kan en god model levere 3-5 gange så meget varmeenergi, som en almindelig elradiator. Derfor er det en smart, miljøvenlig og billig løsning, du med fordel kan anvende hjemme hos dig.

Når man sammenligner en luft til luft varmepumpe med andre typer af varmekilder, vil der selvfølgelig være nogle fordele såvel som ulemper. Nedenfor kan du læse og både fordele ved luft til luft varmepumper samt ulemperne.

Fordele ved luft til luft-varmepumpe

 • Billig og nem at installere: Når du sammenligner med andre typer af varmekilder, er det både nemt at installere en luft til luft varmepumpe, og samtidig er det heller ikke specielt dyrt.
 • Miljøvenlig: Hvis du lige nu bruger gas, el eller olie til at opvarme din bolig, så kan en luft til luft varmepumpe hjælpe med at reducere din bolig CO2-aftryk. Varmepumper omformer den varme, der allerede er i miljøet, og har desuden gode energimærker
 • God for indeklimaet: En varmepumpe hjælper også med affugtning af dit hus, sommerhus, garage, værksted, kolonihavehus eller hvor du nu beslutter at installere en varmepumpe. Generelt hjælper varmepumpen på indeklimaet ved at fjerne støv og bakterier i luften.
 • Kan både opvarme og afkøle din bolig: En luft til luft varmepumpe kan bruges til mere end blot at opvarme din bolig, når det er koldt udenfor. Ved at suge varmen ud gennem den indvendige del af varmepumpen, kan den nemlig nedkøle din bolig hurtigt og effektivt om sommeren.
 • Kræver som regel kun serviceeftersyn hvert andet år: Der er krav om et årligt serviceeftersyn for varmepumper med over 1 kg. kølemiddel. De fleste luft til vand varmepumper har over 1 kg kølemiddel og SKAL derfor have det årlige serviceeftersyn, hvorimod de fleste luft til luft varmepumper har under 1 kg. kølemiddel og derfor ikke skal have årligt serviceeftersyn, men kun serviceeftersyn hvert andet år.

Ulemper ved luft til luft-varmepumpe

 • Installationen kan være et stort projekt: Dette gælder som regel luft til vand varmepumperne, som samtidig også er væsentlig dyrere. En luft til luft varmepumpe er typisk ret nem og billig at installere. NovaSolar har også gjort det nemt for dig. De kan nemlig stå for hele processen a-z. Med varmepumpe pakketilbud får du en god pris inkl. montering. 
 • En varmepumpe kan støje meget: En varmepumpe kan støje både ved den indvendige og den udvendige del. Dog kan man placere den strategisk, så den larmer mindst muligt. Hos NovaSolar finder du også yderst støjsvage luft til luft varmepumper - helt ned til 18 dB.
 • Kræver ofte vedligehold: En luft til luft varmepumpe kræver en del i vedligehold. Det betyder, at du jævnligt bør tjekke filteret og støvsuge det en gang om måneden. Derudover bør den indimellem have et fuldt servicetjek.
 • Producerer mindre varme, jo koldere temperaturer udenfor: Nogle varmepumper er gode og effektive helt ned til 25 graders frost. Dog aftager effekten, når temperaturen overstiger disse grader. Det er dog et sjældent syn i Danmark, at det bliver for koldt til varmepumperne. 
 • Luft til luft varmepumper må ikke være en primær varmekilde
  En luft til luft varmepumpe skal i udgangspunkt kun bruges som sekundær varmekilde. Mange oplever dog at varmepumpe er så effektive, at de kan virke som primære varmekilde.

Installation med i prisen for luft til luft varmepumpen

Når du køber en luft til luft varmepumpe, kan du få den for en god pris inklusive montering af varmepumpen. Hos NovaSolar har du rig mulighed for at finde en række skarpe tilbud på luft til luft varmepumper, hvor vi hjælper dig med montering. NovaSolar arbejder med en standardmontage af varmepumpe, der gør det nemmere for dig. Det er ikke alle, der må sætte en varmepumpe op. Det kræver nemlig professionelle og autoriserede folk, og derfor er det en klar fordel for dig, at anvende en af vores gode pakketilbud. Vores montører er alle VE og KMO godkendte, og derudover har de mange års erfaring med at montere luft til luft varmepumper. Du kan altså billigt, enkelt og helt uden besvær skifte til en grønnere og mere miljøvenlig energikilde. Du vil samtidig kunne hente en stor besparelse på dine varmeregninger, så der bliver plads i budgettet til andre ting, eller lade varmepumpen tjene sig selv ind igen. Find den luft til luft varmepumpe, der passer bedst til lige netop din situation - se vores guide til valg af varmepumpe her - så hjælper vi med at placere og montere den det helt rette sted, så du hverken bliver forstyrret eller generet af den.


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe