Find den rette varmepumpe til dit hus

Varmepumpe beregner: Find den rette varmepumpe

Når du skal vælge varmepumpe, er det vigtigt at finde den rette varmepumpe til dit hus. Der findes forskellige varmepumper på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe der passer bedst til dine behov. Det kan være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe du skal vælge - især hvis du ikke har en forstand for varmepumper. Heldigvis kan du nemt og hurtigt få en idé om, hvilken varmepumpe, du skal bruge, ved hjælp af denne varmepumpe beregner.

Hvordan finder man den rigtige varmepumpe?

Det er ikke let at sige, om det er en Panasonic varmepumpe, en Daikin varmepumpe eller en Mitsubishi varmepumpe, der vil være den rigtige til dig. Vores varmepumpe beregner er en online varmepumpeberegning, der giver dig mulighed for at finde den varmepumpe, der passer bedst til dine behov. Du skal blot indtaste nogle få oplysninger om din bolig:

  • Boligens areal
  • Boligens byggeår
  • Er boligen efterisoleret
  • Boligens åbenhed Åbent (70%) Middel åben (50%) Lukket (30%)

Varmepumpe beregneren sorterer vores udvalg, så du kun får præsenteret de varmepumper, der passer til dit hus, baseret på dit hjems varmetab (målt i kW). Den udregning, som varmepumpe beregneren foretager, ser nogenlunde således ud: Din boligs byggeår og størrelse afgør, hvor i dette skema den lander. Hvis boligen er blevet efterisoleret, rykker din bolig et felt til højre i skemaet. Herefter skal boligens åbenhed tages med i beregningen. Har dit hjem et meget åbent grundplan, forventes det, at varmepumpen skal opvarme 70% af boligens areal. Er boligen kun middel åben, vil dette tal være 50%, og hvis din bolig er lukket, er det 30%.

Læs mere om valg af varmepumpe her.

Få et personligt tilbud

 

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Har du et hus på 130 m2, der er bygget i 1972, har middel åbent grundplan og er efterisoleret, vil regnestykket se således ud: 4,9 x 0,5 = 2,45 kW. Har du et hus på 150 m2, der er bygget i 1936, har åbent grundplan og ikke er blevet efterisoleret, vil regnestykket se sådan ud: 9,6 x 0,7 = 6,72 kW. Du kan læse mere om, hvordan du vælger en varmepumpe her.

Hvor mange m2 kan en varmepumpe opvarme?

En varmepumpe på 5 kW kan opvarme et hus op til 100 m2, mens en varmepumpe med 9 kW kan opvarme huse op til 170 m2 - men det afhænger meget af varmepumpens SCOP-værdi.

Hvad er SCOP-værdi?

SCOP dækker over, hvor energieffektiv varmepumpen er (til opvarmning). Varmepumpens SCOP-score er, hvor mange kW varme den laver, pr. kW strøm den forbruger. Gode varmepumper har en SCOP over 4, mens de bedste varmepumper har en SCOP på over 6 - altså 6 kW varme for hver 1 kW strøm.

Luft til luft varmepumpe størrelse

En luft til luft varmepumpe kan bruges som supplement til den eksisterende varmekilde i hjemmet eller sommerhuset. Den kan placeres i opholdsrum, så du kan udnytte den energirigtige varme der, hvor I opholder jer mest. Der er mange luft til luft varmepumpe fordele; blandt andet kan varmepumpen give dig en markant besparelse på boligens varmeregning. Hvor stor en luft til luft varmepumpe, du har brug for, afhænger i høj grad af dit hus.

Luft til vand varmepumpe størrelse

En luft til vand varmepumpe anvender den varme, der er i luften udenfor, og bruger denne varme til at opvarme vandet i hjemmet - og derfor kan luft-til-vand varmepumpen (i modsætning til luft-til-luft) helt erstatte din gamle opvarmningskilde. Varmepumpen sender ganske enkelt varmt vand ud i dine radiatorer på samme måde som dit nuværende varmesystem, og blæser ikke bare varm luft rundt i rummet som en luft-til-luft varmepumpe gør.

Hvordan beregner man størrelsen på varmepumper?

Det er meget vigtigt at finde den rette størrelse af varmepumpe, da det ellers kan blive for dyrt og ineffektivt. Derudover er det vigtigt, at varmepumpen er stor nok til at opvarme hele huset eller sommerhuset. Du kan finde den rigtige varmepumpe-størrelse med varmepumpe beregneren.

Varmepumpe eller aircondition - Hvad er forskellen?

En varmepumpe producerer både varme og kulde, mens en aircondition kun producerer kulde. Varmepumper er, som navnet antyder, lavet til at opvarme. Dette måles i SCOP, men alle NovaSolars varmepumper kan faktisk også bruges til nedkøling - nogle er bare markant bedre til det end andre. De varmepumper, du kan finde i kategorien “aircondition” har en høj SEER-værdi, hvilket indikerer, at de er særligt gode til at køle luften ned. Hvis du ikke er sikker på, hvilken varmepumpe du skal bruge, eller har du brug for hjælp til at finde ud af, hvilken varmepumpe der passer bedst til dit hus, kan du altid kontakte os. Vi har erfarne varmepumpefagfolk, der gerne hjælper dig med at finde den varmepumpe, der passer bedst til dine behov. Vi kan også give dig vejledning til alt fra korrekt placering af varmepumpe, til hvordan du kan vedligholde og rengøre din varmepumpe. Kontakt os på tlf.: 71 99 94 93 eller mail: [email protected] - vi glæder os til at hjælpe dig! Kontakt os på tlf.: 71 99 94 93 eller mail: [email protected] - vi glæder os til at hjælpe dig!

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe