Hvor meget fylder en varmepumpe?

Hvor meget fylder en varmepumpe?

Published at: 2022-06-14
Kategorier: Varmepumper
Vi gennemgår i denne artikel:

Er du en førstegangskøber af en ny varmepumpe og vil vide hvor meget den fylder i et rum? Eller er du blot nysgerrig efter størrelsen på varmepumpen? - Så kan du læse videre her.

Både luft til luft- og luft til vand varmepumper kan være løsningen på dine opvarmnings problemer i huset, sommerhuset, kolonihaven, annexet eller garagen. For mange kunder opstår spørgsmålet dog; hvor meget fylder varmepumpen?

Luft til luft varmepumper varierer lidt i størrelsen, men ikke meget. Står du derfor med et ønske om at se hvor meget en varmepumpe fylder i et rum, kan du muligvis besøge en bekendt, der allerede har en varmepumpe sat op. Luft til luft varmepumper varierer ikke meget i størrelsen, hvilket betyder du vil få et realistisk billede af hvor meget den fylder.

→ Læs også: Hvad koster en varmepumpe?

Hvor meget fylder en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er den største type varmepumpe, men er samtidig også den der er mindst til gene for øjet i boligen, da den ofte er gemt væk i en kælder eller bryggers. Det er ikke alle steder en luft til vand varmepumpe er den rette løsning. Men skulle det ske, at du skal have en luft til vand varmepumpe installeret af NovaSolar, vil det betyde en fast størrelsen uanset modelversion.

NovaSolar tilbyder nemlig kun Panasonics All in One Compact J Generation luft til vand varmepumper, der kommer med faste mål.

Luft til vand indedel mål:

Højde (cm) Bredde (cm) Dybde (cm)
164 59,8 60

Luft til vand udedel mål:

Højde (cm) Bredde (cm) Dybde (cm)
62,2 82,4 29,8

NovaSolar tilbyder som tidligere nævnt en kompakt udgave af Panasonics luft til vand varmepumper. Som kunde betyder det, at den fylder mindre i din bolig, hvor der for mange derfor også opstår flere placeringsmuligheder end andre løsninger.

→ Læs også: Fordele ved luft til vand varmepumper

Hvor meget fylder en luft til luft varmepumpe?

Luft til luft varmepumper er den mindre type af varmepumper, men derimod den type, som man kommer til at ligge mest mærke til. Dette er fordi indedelen skal sidde på en væg. Ofte bliver varmepumpen sågar placeres i de hyppigste brugte rum såsom stuen eller soveværelse.

Som ejer af en luft til luft varmepumpe, kommer man derfor til at skulle kigge på den. Det er blandt andet derfor mange ønsker at få se hvor meget den fylder inden den bliver opsat. Du kan naturligvis selv måle af derhjemme. På billedet har vi vist hvordan du skal forholde dig til bredde, højde og dybde på en luft til luft varmepumpes indedel.


Den typiske indedel er ikke meget større end 1 meter i bredde x 0,3 meter højde x 0,25 dybde. Det er dog ofte pga af varmepumpens dybde, at man lægger mærke til den. Den stikker nemlig lidt ud af væggen. For nogen er det ikke til gene, for andre er det. I disse tilfælde kan det være man bør kigge på en gulvmodel i stedet for. En gulvmodel har nemlig en størrelse lignende en radiator, og kan ofte også tage radiatorens tidligere plads.

→ Relateret artikel: Placering af varmepumpe

Varmepumpe luft til luft indedel mål

Varmepumpernes udedel er dog også vigtigt, at man ikke glemmer at tage højde for. Det er denne del, der skal stå udenfor, og får din indedel til at virke. Her er der ikke stor forskel på de mange forskellige modeller, hvorfor luft til luft varmepumpers udedele minder om hinanden i størrelse.

Hos NovaSolar tilbyder vi en varmepumpeskjuler som tilbehør til udedelen af din varmepumpe. Mange kunder vælger dette, da det gør en udedel mere attraktiv at kigge på, når man er ude i haven eller på terrassen. Varmepumpeskjuleren kan males, så den matcher omgivelser og derfor er så lidt til visuel gene som muligt.

Du kan derfor regne med en varmepumpe udedel købt af NovaSolar passer til varmepumpeskjuleren som måler:

Indemål: H:600 x B: 920 x D: 410 mm

Udemål: H:600 x B: 1000 x D: 500 mm

*Det er en rigtig god ide at male varmepumpeskjuleren, inden du samler den. Det gør arbejdet meget nemmere for dig selv.

Hvor stor en varmepumpe skal jeg vælge?

Når du vælger varmepumpe, er det vigtigt at finde en varmepumpe, der kan yde det du har behov for. Har du derfor et stort areal, som du ønsker at opvarme med en luft til luft varmepumpe, bør du ikke kigge efter de mindste og billigste modeller, da de med stor sandsynlighed ikke kan levere dit ønsket resultat.

Varmepumper er ligesom så mange andre ting. Man får hvad man betaler for, da pris og kvalitet unægtelig hænger sammen.

→ Relateret artikel: Guide til valg af varmepumpe

Lille luft til luft varmepumpe

Har du ikke meget plads at gøre med på væggen, og leder du derfor efter en lille indedel på din nye luft til luft varmepumpe? Vi har 2 modeller, som du kan kigge på i første omgang, når der er tale om små varmepumper.

Begge varmepumper er små i størrelsen, men kan stadig yde på et fornuftigt niveau. De er derfor ideelle at kigge på, hvis du gerne vil have en lille varmepumpe. Begge modeller fylder som sagt ikke meget i et rum, hvorfor de kan være perfekte løsninger til fritidshuse, garager og annexer.


Stort udvalg af varmepumper

Stort udvalg af varmepumper

Produktet er tilføjet til sammenligningen. Gå til sammenligning Fortsæt med at shoppe